Е то като има парно всички стават много интелигентни....
Е то като има парно всички стават много интелигентни....
Това ела го кажи на жената и дъщерята или на баща ми в пристройката. Жената и дъщерята в редките опити да пробваме за отопление климатиците ни в преходните месеци без да пускам котела на газ настройваха само на 27-28гр., защото ръцете и краката им все студени. При пуснато парно на 21.5гр. нощем, аз спя по боксерки и фланелка с едно леко памучно одеяло, а жената с две завивки, дебели чорапи и пижама. Бащата спи с фес, вълнени чорапи и пижама и юрган.
Няма да ги пускаш в креватите, преди да са преполовили по бутилка червено винце и нещата ще си дойдат на мястото
Този пост е редактиран от dodo_pv; 10-12-13 в 19:29.
Така си ги научил ако сте на централно парно такива температури няма.
Именно!Това ела го кажи на жената и дъщерята или на баща ми в пристройката. Жената и дъщерята в редките опити да пробваме за отопление климатиците ни в преходните месеци без да пускам котела на газ настройваха само на 27-28гр., защото ръцете и краката им все студени. При пуснато парно на 21.5гр. нощем, аз спя по боксерки и фланелка с едно леко памучно одеяло, а жената с две завивки, дебели чорапи и пижама. Бащата спи с фес, вълнени чорапи и пижама и юрган.
Моите пък хора нямат навика зимата да се обличат по-дебело. Миналите зими даже се разхождаха по къс ръкав и с тънки чорапки, а климатика жално ръмжи на 28 гр. В момента аз съм го настроил Генерала на 20 гр. и е добре в стаята - не е топло, нормална стайна Т, колкото да стоиш без да те побиват тръпки. По термометър показва 19-20 гр вътре при 0 вън. Но аз съм облечен с тениска и дебела блуза отгоре, надолу с долни и горни гащи, на краката дебели чорапи и терлици . В момента, в който влезна в кухнята (старото място на Генерала, сега с Гри), ми идва да сваля веднага единия кат дрехи. А Гри-то повече от 24 не е видяло, сега е на 22. Ще видим тежките зимни дни как ще е... Ще докладвам
Този пост е редактиран от Jackas; 11-12-13 в 01:59.
Последен офф - жената е отрасла в края на Соц-а в апартамент в блок с централно парно, в който беше адска жега - 27-28гр. Ходих и аз там приведен зет няколко зими (нямахме още изградена водна инсталация в къщата) и ми беше жега дори и по къси гащи и къс ръкав. Спеше се на отворен прозорец цяла зима. Но цените както знаете тогава не бяха никакъв проблем и немотията не принуждаваше хората да казват, че 18-20гр. е супер и да седят в домовете си с якета, пуловери, наполеонки и т.н. Иначе жената май има и някакъв проблем с оросяването, защото наистина на моменти ръцете и краката са и лед. И лечението с профилактична употреба на умерено количество вино или ракия започна да го употребява в последно време. Всъщност май тя е по-сериозния пияч в къщата. Дъщерята, докато бе по-малка бе герой. Но като влезе в години за гимназията стана зиморничава като майка си. Сега е на квартира в друг град и ще видим как ще изкара зимата без парно. В едно студио на последен етаж с един мизерен стар климатик Нео. Занесохме и един конвектор Атлантик да помага.
Иначе както и преди съм писал, поне за мен - няма нищо общо като усещане и комфорт между 22-23гр. от климатик и 22-23гр. от парното (независимо от топлоизточника). На 22-22.5гр. с парното с газовия котел (преди с котел на твърдо гориво) жената не реве да иска 27-28гр., както правеше с климите.
Този пост е редактиран от VanDan; 11-12-13 в 14:18.
То и аз съм със ледени крака и ръце дори лятото на плажа си завирам краката в напеклия се пясък. Но пък не мога да стоя на температура над 22-23 зимата въпреки че съм по анцунг.
При спрян 12 LMCA от дистанционното при 0 - 1 градус излизам на терасата чувам някакво тихо бръмчене, като от траф. Досега не съм го чувал, дали е някакво подгряване?
Може да е дросела.
нормално е ,пуска се подгрева на компресора
Подгрява за да може лесно да тръгне в студа ли?
Едно въпросче за разтропан вентилатор на вътрешното тяло на 09LD.
Почна да вие и от Булклима дойдоха и смениха нещо (според тях са сложили нови лагери или втулки).
Сега вече не вие, но на quiet се чува едно неприятно жужене. Нормално ли е това ?
Без да говорим че плазмения филтър ми дава грешка като го включа, явно и него нещо са му изкривили пластинката за защитата.
Весели празници!
Този пост е редактиран от Suren; 29-12-13 в 17:41.
В момента положението в Бояна е creepy Silent Hill, но и Fujitsu-asyg12lmca и Fujitsu-General-ashg12llc деянат.:rolleyes:
DSC09644.jpgDSC09645.jpgDSC09646.jpg
DSC09647.jpg
Снимката на външното тяло е на Fujitsu-General-ashg12llc.
В Русе от 2 седмици поне всеки ден е с такава мъгла