Страница 75 от 149 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 2227
Like Tree762Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2004
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Имам странен проблем с оборотите на двигателя на вътрешното тяло на Fujitsu ASYA12LCC. От една-две седмици забелязах, че не са стабилни на всяка от скоростите на вентилатора. На моменти и то доста често се увеличават после пак се връщат в нормални граници. Иначе двигателя си работи напълно безшумно. Помяната се усеша по шума на излизащия от турбината въздух. Някакви идеи?

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Филтрите на машината чисти ли са?

4. Тук е от
    Oct 2004
    Живее в
    Ямбол

Ами право да си кажа май не съм ги чистил от около 1 месец - въобще не ми е идвало на ума да ги погледна. Довечера ще ги изпера.
    Благодаря за бързия отговор!

Edit: Изчистих ги - проблемът изчезна. Странно, и друг път са били толкова задръстени, но за 6 години и половина за първи път се случва това с оборотите (или просто не ми е правило впечатление).

Малко и наблюденията ми за самата марка Fujitsu General - Имам ASYA12LCC и ASYA12LGC. 1-вия на 6 години и половина, вторият на 5 и половина. LCC-то топли повече и охлажда по-добре. Проблеми съм имал с 1-вия - сменял съм му тампона с втулката на турбината, на LGC-то само съм я смазвал. Други проблеми не съм имал при положение, че отоплявам 2 стаи с тях и почти не ги изключвам. Тъщата има Fujitsu 9-ка (точния модел не го знам) на 2 години и половина - за топлене топли като 12-ка, но лагерите на двигателя на вътрешното тяло се разсвириха веднага след като изтече гаранцията и другия месец ще го отварям да ги сменям.
    Този пост е редактиран от baitoz; 28-02-14 в 21:20.

5. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте,
    Имам питане за климатик модел АSYA12LGC режим отопление.Когато му задам 22 градуса температура когато ги достигне минава на тих режим на вентилатора и само се чува как фреона циркулира по тръбите температурата в стаята пада на 20градуса.Когато избера по висока температура на дистанционното тогава чак се включва да топли вентилатора на по бърза скорост.Климатикът е на режим heat-high.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Съвета ми да го поставиш вентилатора на режим auto.

7. Тук е от
    Dec 2009

И на ауто съм го пробвал,
    същата работа,само върти на тихи обороти вентилатора и стаята изтива постепенно.Голяма загадка.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от петров77 Виж публикацията
    И на ауто съм го пробвал,
    същата работа,само върти на тихи обороти вентилатора и стаята изтива постепенно.Голяма загадка.
    Мерил ли си Т горе при климатика? При теб е 20, а при него дали не е 22? Има и нещо друго, което съм забелязал при тоя кенеф: при задание от дистанционното по-ниско от 23градуса, има склонност да се "успива" при ниско натоварване и се налага да задавам по-висока Т, за да го събудя. Пробвай на 23гр
    П.П. Забравих нещо. Дръж го на автовентилация, както те посъветва Александърс. Този климатик работи най-добре в този режим.

10. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Да попитам днес по знаещите, днес отварях капаците на климатиците за да проверя състоянието на филтрите и установих, че има прах и по ламелите на питата. останах озадачен въпреки че чистя филтрите редовно ( 2 - 3 седмици). Известно ми е че филтрите не могат да хванат всичко, но как процедирате вие? Аз си мислех за почистващ спрей в края на сезона, или като чистя филтрите да ги мина с прахосмукачката с мек накрайник. Климатиците иначе са на около 7 месеца.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Потвърждавам силната склонност към успиване под 23гр. и се проявява по ясно при по-ниски външни температури. Решението е по-висока зададена, но пък топлото ми идва в повече и минах на конвектор вечер.
    avast3 одобрява това.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от boje Виж публикацията
    Потвърждавам силната склонност към успиване под 23гр. и се проявява по ясно при по-ниски външни температури. Решението е по-висока зададена, но пък топлото ми идва в повече и минах на конвектор вечер.
    Да има го понякога това успиване хващал съм го но рядко. Оправя се със изкл. и включване от дистанционното.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Петров77 и аз съм го забелязал след няколко годишно използване, мистериозното държание на климатика.Спасението е както са писали колегите по горе, auto и 23 градуса. Има голяма разлика в държанието на климатика макар и само един градус, от 22 на 23. Като ти стане топло сваляш един кат дрехи и си свиркаш . Важи за LGC и LCC моделите.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

При LEC е същото мистериозно държание, затова от тази зима е плътно на 23 градуса.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

LCC не съм го забелязвал да се успива така .. напротив много рядко си включва най ниската степен когато е на ауто ,само ако го оставя на 19 или 20° през нощта но си ги поддържа точно .. друго съм забелязвал - забравя да размразява ако е на 19° примерно и сутринта го намирам с 1 пръст скреж .. на по високи градуси не го прави това

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не знам при другите модели, но ЛД-то ми никога не се е успивало за 4-5 години.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    LCC не съм го забелязвал да се успива така .. напротив много рядко си включва най ниската степен когато е на ауто ,само ако го оставя на 19 или 20° през нощта но си ги поддържа точно .. друго съм забелязвал - забравя да размразява ако е на 19° примерно и сутринта го намирам с 1 пръст скреж .. на по високи градуси не го прави това
    Алекси, не става въпрос за скоростта на турбината, а че климатикът "забравя" да поддържа заданието и трябва да бутнеш градусите от дистанционното или да дръпнеш щепсела за известно време.
    Моят 12LGC също забравя да се размразява дори и при задание 22/23гр. и понякога става буца лед. Лечението е: 30гр. от дистанционното и турбина на макс. До 5 мин. си имаме дефрост . Много му се кефя на тоя климатик. Като Тамагочи е:ако не му обърнеш внимание или заспива или реве докато личноне се погрижиш за него...а и забравих: на мен лично никак не ми допада, че на автовентилация при режим отопление, рядко пада до 1-ва степен и то при външна Т над 10гр. Ама от тоя Зил - толкова
    Този пост е редактиран от avast3; 12-03-14 в 22:16.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5339
    Последно: 28-02-25, 05:53
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе