Страница 74 от 148 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

Мдааа, мъглата ги мъчи, дори и при само -1°C.:rolleyes:
    Вие в Русе, не знам как деяните направо при такива чести мъгли...
    Иначе тук за Бояна такава мъгла е нетипична, защото сме на високо.
    Всичко друго е нормално (по ниски температури, по-голяма влага/ живееме до Боянската река, и т.н.) С тая мъгла дори и камината ми се мъчи в момента вече втори ден
    Този пост е редактиран от BDK; 04-01-14 в 18:30.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Здравейте и аз да се разпиша в темата с впечатленията. Имам монтирани два климатика Fujitsu 18 LFCA(88m3) и 12 LLCA(48m3), жилището е на първи етаж от тухлен блок, неизолирано но със сменена дограма. По-големият е монтиран в преходно южно помещение(хол + спалня), което е разделено с голяма плъзгаща врата отворена през цялото време. По-малкият е монтиран в кухня/всекидневна като е с западно изложение. Понеже блокът е по два апартамента на етаж може би се досещате, че имам доста външни стени съответно и загуби. Температурата който е комфортна за нас е 22 - 23 градуса ( с малко дете сме). Интересно е че 12-ката работи доста по-добре от колкото 18-ката. Какво ще рече в кухнята при зададени 22, си държи спокойно 23 градуса, а в хола+спалнята при зададени 25 в стаята е 22,5-23 градуса. В началото това доста ме накара да се замисля, защото когато застанеш под струята се усеща топло а не е само вятър. Изпробвах и ръчните настройки на 18-ката и се оказа че работи по-добре въпреки, че пак има разлика около 2 градуса, но температурата в помещението е по равномерна. Запознат съм с факта, че в двете стай няма как температурата да е еднаква. Иначе си дефросват както трябва питата остава чиста винаги, а като време от дефрост до дефрост зависи има ли мъгла, защото тези дни се задържа студено но без мъгла и ги хващам да размразяват най-много по два пъти на ден. Искам да попитам по-запознатите колеги възможно ли е тази разлика в зададените и действителната температура на 18-ката да се дължи на факта че вътрешното тяло е монтирано на вътрешна стена? Питам т.к. 12-ката е монтирана на външна стена над прозореца и си държи коректно градусите.

С две думи съм доволен от машините въпреки раликата в заданието си задавам градус два отгоре и това е.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2008

моят е скъп климатик в сравнително малка стая 45 m3 винаги е с поне 3 градуса надолу при теб кубатурата е почти два пъти повече според мен 2 градуса е приемливо

5. STX
    STX е офлайн

Тук е от
    Nov 2011

Като споменахте мъгла... от гр.Елхово съм ползваме в къщата 2 12ASUG LECA , и 2та мъглата ги мори. А при нас доста време ни държеше мъгла преди празниците и след празниците покрай нова година. Общо взето мога да кажа, че се насъбраха 3 седмици с мъгла за месец и половина, и имаше голямо бръмчене.

А с колко ви се вдига сметката за ток за този модел климатик. Общо взето при мен е 60лв на климатик. Би трябва да е нормално?
    Има опция Economy , тя играе ли някаква роля изобщо , някой знае ли нещо повече ?

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Мъглата мори всички климатици, просто едни ги мори повече от други.
    rosswen одобрява това.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз имам 12lkc и единия в магазина онзи ден го засякох за година като се ползва интензивно и лятото сметката е 110лв. А другия ми вчера го нулирах за месеца 13,6лв. Ползвам ги на 21-22 когато ни няма на 18.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Останах на студено посред нощите. Климатика е RSB12ldc

В момента не работи и "TIMER" мига 2 пъти и като гледам само вентилатора върти.

При включване на климатика - "TIMER" премигва 3 пъти, след това започва да премигва по 4 пъти през определен интервал. Примерно премигва 4 пъти, 10 секунди не мига нищо, после пак 4 пъти и така до безкрай.

Ако правилно съм се ориентирал или може би гледам на грешното място, то предполагам това би трябвало да е грешката?:
    Serial signal (forward) error, at operation start up
    Което какво означава? Че има проблем с платката ли?

Климатика иначе откакто е пуснат в края на Ноември и не е спиран, т.е. зимния сезон винаги стои включен, като забелязах, че последните 2 седмици (покрай големите студове), често влизаше и в режим на обезскрежаване, което мисля е нормално с оглед на ниските температури.

Пробвах с вадене на щепсела за 30+ минути, след което като го пуснах започна да мига по 2 пъти, вместо по 4.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Ето грешките.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Да, един елемент на платката на външното тяло е изпаткал, след като се свали се установи, както и диагностиката насочваше именно към проблем с нея.

EDIT: от официалния вносител "Tempex" смениха само чипа (вероятно и на други са им гърмяли?), защото доста бързо отреагираха, та явно са имали наличност. Сега си работи нормално. Лошото е, че не видях точния модел на чипа, но беше нещо TDА2064 (не съм сигурен за цифрите).
    Този пост е редактиран от aldokalcone; 09-02-14 в 19:02.

12. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

09LDC - чувам перката на външното тяло на ниски обороти да трака. Когато развърти бързо се оправя.
    Има ли за това писано някъде?
    Отремонтирано: Износване на пластмасата на перката и леко развита гайка! Взети са мерки по уплътняването и отработване да не се развива гайката!
    Този пост е редактиран от peterstamov; 15-02-14 в 13:37.

13. BDK
    BDK е офлайн

Тук е от
    Sep 2013
    Живее в
    София, Бояна

Филтри на аsyg-12-lmca на 5 месеца...
    DSC09794.jpg
    DSC09795.jpg
    DSC09796.jpg
    DSC09797.jpg
    Едвам едвам вдига от 15-16 до 18-19 градуса за 5+ часа работа, и то при външни температури над 12-15 градуса. И духа топло до хладко, настроен на 25 градуса.
    Дано работи по-добре след като изсъхнат филтрите и ги сложа утре.
    Този пост е редактиран от BDK; 18-02-14 в 21:55.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Не е нужно да чакаш до утре истръскваш водата и слагаш.
    Четете си книжките със уредите които ползвате там ясно пише на колко време се почистват.
    mirandi и Иван Вълков харесват това.

16. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

От влагата няма ли да мухляса питата??? Аз все ги чакам да изсъхнат, благодаря за инфото.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Само да ти обърна внимание, че малко фирми биха ти уважили гаранцията при възникнал пробем с климатиците. Прибери си дистанционните от тия мърлячи, че едва ли наема ще ти покрие евентуален ремонт. /освен ако климите не са в двореца "Враня"/
    Aleksandars и mirandi харесват това.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Има тръбен датчик на вътрешното тяло, който скопява или спира компресора при мръсни филтри. Миналото лято чистих едно 100-волтово съкровище, което изобщо не духаше, а филтрите ги открих, след като разрових. След третия леген с черна вода, пак проработи, хем е конвенционален. Даже и духалките се "пазят" сами от запушени филтри

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе