Страница 81 от 148 ПърваПърва ... 3171798081828391131 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 2218
Like Tree761Одобрявам

Климатици Fujitsu General

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Климатици Fujitsu General - впечатления втора част

много потайно с тая нокрия ,казвайте как е машината

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Няма нищо потайно. Машината е монтирана в 12м2 детска стая. Времето в Петрич си още доста топло, така че да се правят някакви изводи е много рано. Машинката си бачка идеално, настроена е на 23С и си направи температурата за около 10мин. след това се кротна на някаква скорост под първата на ръчен фан и не се усеща че работи, даже от време на време и изключва, но поддържа абсолютно точно температурата в стаята. Сега стаята стои с отворена врата към коридор сързан с друга спалня, но машината въобще не се трогна и си върти едвам, едвам, като в другата спалня, през коридора, температурата е 20С.
    Хубава машина - хареса ми. Вънщното тяло е монтирано до външното на 402SDR и показвайки се през прозореца, се опитвах да разбера кое работи - оказа се че се чува външното на един 12LEC на първия етаж.
    Този пост е редактиран от tony34al; 18-11-14 в 19:57.
    Alexi, Aleksandars, Mega и 1 други харесват това.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това със скоростта под първа го има и w22 ,малко дразни че не мога да си я избирам когато си искам .. може да му замериш минимума да видим как се справя

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ще се пробвам, малко е сложно заради връзките, но ще измислим някакъв начин.

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Първи впечатления от Fujitsu ASYG 12 LUC-ОТЛИЧНИ!Това ми е първият климатик,който в 19квадратно помещение с безброй топлозагуби успя да постигне температура от 24градуса .При температура около нулата навън(в момента е 2 градуса във Варна,а се усеща като -6 ) и дъжд.За мен си е постижение,защото до този момент нито един от двата ми предишни климатика Мидеа 12 MSV 1 И General 12 USB при сходни условия не достигаха повече от 21,22 градуса. Вътрешното тяло е тихо и външното също не се чува -тръбен път 1,5 метра.Почти няма припуквания на вътрешното тяло(едвам,едвам го чух няколко пъти да го прави при дефрост).За 2 дни откакто е монтиран го чух да размрази 3 пъти само.Благодарности на всички,които ми дадоха съвети и този път при избора на климатик и специално на JOKVN
    п.п има ли разлика и ако има каква м/у Fujitsu ASYG 12 LUC и
    Fujitsu ASHG 12 LUCA ,ЧЕ се дзверих в нета ,ама не открих да се различават.
    Този пост е редактиран от martosblack; 21-11-14 в 19:12.
    tony34al и JOKVN харесват това.

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Честито да ти е.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Честито да ти е.
    Благодарско,Велев

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от martosblack Виж публикацията
    п.п има ли разлика и ако има каква м/у Fujitsu ASYG 12 LUC и Fujitsu ASHG 12 LUCA ,ЧЕ се дзверих в нета ,ама не открих да се различават.
    Няма разлика.
    martosblack одобрява това.

11. Тук е от
    Nov 2014

Здравейте,на 20.11 2014 ми монтираха FUJITSU 14 LMC във хола който ми е преходен със спалнята,общо квадратите на двете стаи са 31 а кубичните метри са 80.Апартамента е тухлен със сменена дограма.Сега е настроен на 22 градуса но ми прави впечатление че духа по хладно отколкото първоначално когато го пуснах на същите градуси.На какво може да се дължи това защото започнах да се притеснявам...

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от алексей Виж публикацията
    Здравейте,на 20.11 2014 ми монтираха FUJITSU 14 LMC във хола който ми е преходен със спалнята,общо квадратите на двете стаи са 31 а кубичните метри са 80.Апартамента е тухлен със сменена дограма.Сега е настроен на 22 градуса но ми прави впечатление че духа по хладно отколкото първоначално когато го пуснах на същите градуси.На какво може да се дължи това защото започнах да се притеснявам...
    Най-вероятно се дължи на постигане на желаната температура. Нищо притеснително няма в това. Понякога се случва...

13. Тук е от
    Nov 2014

Не съм много наясно със работата на климатиците но от магазина ми казаха че този модел ще отоплява без проблем същото казаха и момчетата които го монтираха но понякога работи доста дълго време без да изключва и то на температура 21-22 градуса и за това ми идват притесненията от по хладното духане

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Ми то нали това е работата на инверторните климатици - да работят без да спират (за разлика от конвенционалните), само да намаляват мощността си, поддържайки вече постигнатата в помещението температура. Много други хора коментират това т.н. по-студено подухване при редица модели. Ако поддържа зададената температура в помещението не виждам какво ви притеснява. Климатиците си духат. Ако това не ви харесва, използвайте като мен отопление чрез парно от радиатори (независимо от вида на топлоизточника).

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е няма как да не подухва .. за това трябва внимателно да се избира мястото на вътрешното тяло - нещо което ако го знаех преди време нямаше да са точно така разположени моите ама здраве да има ..
    rosswen одобрява това.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Много малко са климатиците при които не се усеща хладно подухване при климатизирано помещение с достигната зададена температура.

При инверторите с по-висок минимум и най-вече Мизцубиши илектрик и хеви няма хладно духане, тъй като минимумите им са по 1.3 квч, 1.5квч , 1.7квч.Те пък изключват по-често ...

Не духат хладно климатици с нисък минимум от високия клас на фуджицу и тошиба.
    XOPMOH одобрява това.

18. Тук е от
    Nov 2014

Благодаря ви за отговорите,но интересува ме още нещо.....при зададен нисък или тих режим на скоростта на вентилатора това във каква степен ще се отрази на отоплението и в разхода на електроенергия или това въобще не влияе защото момчетата които го монтираха казаха да си използувам автоматичния режим.За първи път имам климатик и не съм много наясно със самата работа на климатика....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Втора употреба климатици - част 3
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5338
    Последно: 16-12-24, 23:02
  2. Сервизни ръководства за климатици Fuji, fujitsu, General
    От justify във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 29
    Последно: 26-11-21, 00:39
  3. Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
    От Djonny във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 27
    Последно: 19-05-16, 01:53
  4. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  5. Климатици Fujitsu General - впечатления
    От bobo21 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 4607
    Последно: 16-12-10, 12:57

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе