Този пост е редактиран от Shift; 23-11-15 в 09:53.
Пишете на дядо Коледа да мине с вълнените бански и да ви подари по едно истинско фуджицу. LUCA, например.![]()
Понеже сте мозъци пишете до централата на фуджицу , как да настроят оборотите на турбината при автоматичен режим (сигурно си нямат инженери)...![]()
на най ниска слизат много рядко европейските щото имат висок минимум .. 100 волтовия няма такива проблеми с турбината![]()
И конвенционалните мидеи на 230V го нямат този проблем с турбината, но не там е въпроса. Мозъците са решили да си продават шкартото и са си намерили нишата, където им минават номерата. Инженерната мисъл е тяхна собственост![]()
Колега ако вървят в режим он/офф няма как да свали скоростта на турбината. При мойте климатици трябва да застудее поне около 0 - 5 градуса и тогава започват да свалят скоростта до минимум. Лично на мен вече трети зимен сезон използвам климатици и да ти кажа вече даже не ми прави впечатление....важното е да е топло и сметките да са поносими.
НЕ не работи на он/офф,духа хладка струя и като е на АУТО не ги намалява оборотите духа силно около 2-3 степен на турбината!
В какво помещение е монтиран, форма и габарити?
Значи все пак слиза на Low - Степените са High, Med, Low, Quaet. Аз в кухнята съм с по "осакатената" версия LLCA в 47 кубика и бичи Он/Офф на 22 градуса. Само едно да добавя че дори при когато външното не работи вътрешното тяло върти въздуха но на много ниска степен и тогава полъха е хладен. Да не би да се бъркаш че не работи в Он/Офф режим понеже вътрешното не спира? Някак не ми се вързва в това топло време този климатик в това помещение да работи постоянно.
Тъй като е топло го пускам само сутрин и вечер на 25 гр.за да не работи на Он/Офф.През това време работи постоянно компресора и като стигне зададената темп.започва да духа хладко около 30-35гр.всичко на автом.вентилатор.При пускането на климатика духа средно силно,това е норм.за да достигне темп.като я достигне вече духа хладко,но НЕ намаля скороста на вентилатора около 2-3 степен.Според мен трябва да слиза на първа за да е комфортно,но не го прави става само ръчно.Това е.
Според мен климатика си работи коректно. Просто за да подухва хладно е изключил компресора. Щом не ти допада как работи на ауто има и ръчни режими. Набиваш му лул или куает и си свиркаш. Сега времето е топло и ще се справя на тези степени. Другото което може да направиш е да настройш клапите нагоре. Аз съм на първи етаж и нямам проблеми при тези температури с клапи вдигнати нагоре. Режима на мойте климатици е постоянно пуснати на 21/22 градуса вентилатор на ауто и индивидуална настройка на клапите.
Ако искаш да ти е комфортно климатикът работи постоянно.В противен случай стените, тавана и подът са студени, въпреки че въздухът е затоплен.В такъв случай въздухът се усеща хладък.Казвам го от личен опит в офиса.
За затопляне на стените са необходими около 3 дни при облачно време и температури по 10 градуса.След 3-тия ден климатикът започва да работи значително по-малко при еднаква външна и еднаква зададена вътрешна температури сравнени с първия ден на включването му.
У нас в спалнята от около 10 дни дженерала работи денонощно на 23 градуса, тъй като бях болен, и комфорта е страхотен.Сега когато се излекувах ми се струва малко горещичко нощес, но още не съм нацяло се излекувал и ми е горе-долу добре.Иначе веднага се разкихвам ...
Цялата беседа беше,че на авто вентилатора НЕ работи коректно,а не,защото духал хладко просто не намаля оборотите, когато трябва!Имам и панасоник при него е точно както трябва.
Не че нещо, но искам да напомня че това е възможно най базовия климатик който се продава в България под бранда на Фуджитсу. Не знам защо са ви толкова големи претенциите към тази машина относно комфорта който предлага. В този ценови клас важното е да топли!
п.п Като не става от авто, регулирай скоростта на вентилатора ръчно