Проблемът идва, най-вероятно, когато помещението е по-малко и с добра изолация (така смятам, че е и в този случай). Ако се остави на фиксирана първа степен и поддържа заданието, според мен ще се постигне максимален комфорт. Като застудее, слага на ръчна 2-ра, която е с предостатъчен дебит и ако машината си прецени, ще си свали на най-ниска степен. Това е, което разбрах аз и бих прпбвал, ако имам подобна машина. Това, което казваш за разлика в софта, между 9-ка и 12-ка, може и да е така. Все пак и хардуерно се различават.
П.п. Mig, пред твоята машина има простор. При мен снощи, 60-ката работеше по-деликатно и на моменти по-тихо от 7-цата, но тя е монтирана в доста голямо помещение.
Този пост е редактиран от rosswen; 26-10-18 в 10:15.
Едно от важните условия за да работи коректно е да има простор - при мен на 4.6м пред климатика няма нищо ... само отворена врата.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Струва ми се, че точно обратното твърдят почти всички и то на база на "номинала" на някоя машина!
Преоразмеряването било много лошо и т.н.
Моето мнение е, че е много по-важна логиката на работа при минимум и колко е той реално!
Ако машината има малък дебит на 1-ва и пада ама бързо на консумация под 200W, тогава номинала ако ще да е 10kW какво значение има че е преоразмерена.
Дразнещо е, когато ти обявават определен минимум, пък той не толкова реално. Дори на National X405A2 послъгват двойно. Обявен 80W, а реално и без значение от външната температура е ~ 160W. Пак си е достатъчно нисък, но да ме лъжат е неприятно.
Или трябва да му чакаш накакви определени условия, че да се случи.
При LGC не съм забелязал покачвания на минимума, върти се много близо до обявения от 250W.
На Фуджи, логиката на вентилатора на фиксираните степени е най-добрата откъм икономия + среден комфорт. Може да се спъне на някоя степен и подобрява комфорта пък. Губи се малко от икономията обаче.
Аутото пък е доста неикономичен особено ако пада на най-слабият FAN, но пък по-комфортен. Отделно може да изтърва температурата.
Не мога да кажа дали на AUTO FAN пада на най-слабият вентилатор, щото не съм го ползвал. Пробвал съм го, не ми хареса и дотам.
Искаш комфорт, забиваш 1-ва. При по-високи външни темп.
Като не стига, забиваш 2-ра. - Той пак ще минава на 1-ва като е възможно.
Искаш икономия + среден комфорт - забиваш на 3-та или 4-та. Може и ECO да се включи (винаги беше включено при мен). - Обикновенно кара на 2-ра или 1-ва, само след дефрост на 3-та или 4-та за 5мин.
Има варианти, пробваш кой ти допада и караш!
Никой нормален.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Числото 10kW беше примерно и нарочно преувеличено.
В малко стайче по-евтините и с по-нисък номинал работят прекрасно сигурно?
Колко е номинала на климатик който при он (не при началното включване) работи така:
Плавно покачва плавно консумацията от 0-300W за 1мин. точно и почва да я смъква до 160W за още 45сек.
Или общо за 1мин. и 45сек. се е установил на минимум.
Къде я видя конвенционалката и колко му е номинала на тоя климатик според теб?
zxc0, когато в 50 кубиково помещение ти монтират девятка, която развърта до 10 киловата, проблеми няма. Такива се появяват, когато в него боднеш 18-ка, развъртаща до 7 киловата. За това иде реч.
Не те разбрах, честно!
Какво значение има до колко развърта, като работи на 160W, когата трябва?
Дали е 7-мица кръстена, или 18-ка или 30-ка?
160W консумация за 32м3 биват ли според теб?
Уточнение: 3,5 стени са външни, няма изолация, лоша дограма(все още), другите неотопляеми.
Имах пред вид огромния дебит на вентилатора на вътрешното и ниската ефективност при слаба струя.
При 160W грамотно написания софт не вее турбината с 500куб.м.час
Не знам колко е дебита.
На японските не съм видял да го дават някъде. Около 400м3 предполагам.
Не е топла струята със сигурност. По-скоро хладка, около 32гр.
На японския ми фуджак при консумация 180w. и външна около 18° изкарва 30° на най-тихата степен. На 1м. пред него се усеща хладка струята и го гася защото в този случай огретите от слънцето прозорци са като радиатори и няма смисъл. Ако се намали още дебита пак няма смисъл щото ще топли себе си .
Тези дни, като падне външната под 13, ще мерна и аз каква е температурата на потока, на 60-ката. Просто така, от любопитство, имам един термометър с датчик за външна температура, от масовите, който седи в коридора и си почива. Минималната консумация я дават около 180W, при дебит около 370м3/ч. Усеща се хладна и духа на себе си, като цяло. Ще споделя в съответната тема.