LECA е железен модел и досега не съм чул да се оплаче някой от него.Възможно е да е останал без фреон.По-добре не го мъчи ,а го спри и ги извикай да го погледнат.
LECA е железен модел и досега не съм чул да се оплаче някой от него.Възможно е да е останал без фреон.По-добре не го мъчи ,а го спри и ги извикай да го погледнат.
Този пост е редактиран от avenger; 17-12-15 в 23:15.
Честито рождество Христово!Весела коледа! Бъдете здрави и щастливи. И много усмивки и положителни емоции през празничните дни!
Момчета от скоро се отоплявам чрез климатици в къщи!
Не съм на ясно с какво е най-правилно да се почистват...? Чух за някакви срейове, какво може да ми препоръчате и кое е най-качествено?
Поздрави!
Благодаря ви за отговорите, оказахте се прави- във Fujitsu-то няма фреон. Въпреки че точно преди месец от същата фирма,които го монтираха и които преди дни му поставиха фреон, казаха, че на климатика всичко му е наред и че фреонът е добре(?!). Използвах случая, че са дошли, за да заявя профилактика на другия ми климатик- Osaka-та, която имам от около година и за която не знам как е ползвана до момента/остави ми я предишния собственик на жилището като бонус към него/. Много странно ми стана, когато от фирмата казаха, че сваляне на външното тяло в рамките на профилактиката, за която плащам /40 лв./, не се налага. Дали това е така наистина, нямам никаква представа. Почистиха само вътрешното тяло /разглобиха го и миха разни работи в банята, а други изчистиха на място с четка и препарат/.
Сега и двете машини работят и Коледата вкъщи е топла и приятна
Попрочетох разни неща в интернет и тук за модела Fujitsu, който купих преди 4 години- установявам, че съм направил добър избор. Машината явно е добра- съдейки по всичко написано за нея.
Ако някой даде съвет занапред, когато правя следващи профилактики, дали да изисквам преглед на външното тяло или да се доверявам на думите им, че "няма нужда"- бих бил благодарен. Весели празници на всички!
Здравейте, интересува ме малко информация за този модел AOYA30LFTL, същия като този ли е ASYG30LFCA/AOYG30FTL?
Каталог за 2016г. на Fujitsu. Има нов стенен модел ---> ASYG30LMTA / ASYG36LMTA.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 13-01-16 в 19:55.
Излязоха каталозите на General и Fuji electric за 2016г. Ако някой вярва,че има разлика между тях и Fujitsu може да ни я съобщи.
Здравейте,
Преди 6 години с помощта на дадени тук съвети направих много точен избор на климатик за хола, сега ми трябва климатик за детската стая (още си е бебешка де и отново ще разчитам на вас!
Стаята е 12 кв.м, като е висока само 2.50, така че кубатурата е 30 куб.м, на 5-ти етаж от 8, външна е само една стена. Отвън има изолация, изложението е запад. Дограмата е нова, дървена, не знам колко камерна. Апартаментът е във Варна, кв. Левски - това по повод, че през зимата зад блока от страната на тази стая духа потресаващо силен вятър и това вероятно ще оказва някакво влияние на външното тяло. Тъй като ще е за детската стая ми се иска да е възмножно най-безшумен. Нямам някакъв определен бюджет, така че приемам всякакви предложения. По принцип е малко рано за климатик на детска стая, но малкия се е метнал на мен и изобщно не търпи на жега и предвид какво лято се задава ще му трябва охлаждане. През деня охлаждам стаята му с Нокрията, която е в хола, но вечер ако не му се затвори вратата се събужда постоянно и няма как.
Предварително благодаря за съветите!
Следващата година Fujitsu General смята да замени модела ASYG07LMCA / ASYG09LMCA / ASYG12LMCA / ASYG14LMCA с ASYG07LMCC / ASYG09LMCC / ASYG12LMCC / ASYG14LMCC. Модела ASYG07LLCC / ASYG09LLCC / ASYG12LLCC ще бъде заменен от ASYG07LLCD / ASYG09LLCD / ASYG12LLCD. Модела ASYG09LZCA / ASYG12LZCA / ASYG14LZCA не знам какво ще замени. Но като гледам например ASYG12LZCA при -25гр. има топлоотдаване от 2.44 kW при COP от 2.27.
Нещо писали ли са за "звуковите нива" на вътрешното и най-вече външното тяло?
Да не би "звуковото налягане" да е като при излитащ въртолет...???
За звуково налягане не пише, но
09LZCA 12LZCA 14LZCA Sound power level (Indoor/Outdoor) 56.0/52.0 56.0/57.0 59.0/61.0
И май LLCD се продава вече в *****,Беларус и други подобни страни.
Никакви размери и рисунки не дават. Само LLCD ,който се продава в *****, като гледам снимката по нищо не се различава от LLCC.
Здравейте и от мен . Предстои ми климатизиране на новото ни жилище а именно хол с трапезария 30кв. изцяло южен непоследен етаж тухла с изолация , спрях се на Нокрия или Дайсекай но апартамента е доста топъл и се чудя дали някой друг модел няма да е по удачен вариянт . Какво бих спечелил давайки 2500 лв за тези модели а не примерно 1800 за модел от по ниския клас говоря най вече за икономия на електричество .