нямам наблюдения над нисък клас климатици за щастие, и нямам коментар ..
Здравейте, на FUJITSU ASIG12LECA втулката на турбината е разбита, има радиално движение от другата страна на моторчето. На този модел може ли да се свали турбината без да се демонтира вътрешното тяло? Имам предвид да не се разкачва тръбната система с изключение на дренажната тръба.
Да може трудно е свалянето на горния капак после е лесно.
Благодаря за отговора. Капака беше свален с много упорство и търпение и с резултат едно изкъртено краче. А освен фабричната втулка има ли вариант да си поръчам да ми бъде направена такава, например месингова, че повече да нямам проблем?
Търси тефлон от него е добре за месинг не знам дали ще е добре.
Лагера не трябва да е метален, ще се износи валчето на турбината и после става доста скъпо удоволствието.
потърси си оригинална втулка ,става и от други модели
Само да ви кажа че техническата пластмаса също ще "хапва" от вала. Според мен или гума или графит.
Здравейте. Искам да споделя един проблем с моя климатик. Той е Fujitsu 12.Работи добре, но има момент, в който сякаш заспива. Нагласил съм го на 22 градуса. Включва - изключва. И идва един момент, в който не включва. Започва да издава някакъв звук,духа съвсем слабо топло. Може да стане 18 градуса, но не включва. Трябва да го увелича на 24 градуса или да го рестартирам, за да включи. Ако го оставя на 23-24 градуса не прави така. От какво може да е така?
Здравейте!
Попаднах съвсем случайно на форума, докато търсех в интернет решение на проблема си. А той е следният: От десетина дни климатикът се държи странно- не работи както преди, загрява по-малко, постоянно си прави някакви почивки, а накрая три лампички започнаха да мигат странно, като в дискотека и машината съвсем престана да работи. Обадих се във фирмата, която го монтира преди около месец /преди това временно беше във вградения гардероб поради смяна на местата с другия климатик Osaka/ и първоначално ми казаха, че е системна грешка, за отстраняването на която е възможно дори да не се наложи посещение вкъщи. След като видяха видеото обаче, което им изпратих с мигането на лампичките, казаха, че грешката била по-сериозна, отколкото очаквали и затова се налагало посещение на място, за някакви платки споменаха. По-лекият вариант бил 120 лв. /30 лв. такса посещение плюс 90 лв. пълнене с фреон/, а при по-песимистичния сценарий /компресор и т.н./ дори не ми казаха колко ще излезе ремонтът. Понеже в рамките на година няколко пъти си имах работа с фирми за климатици и впечатлението ми от тях е общо взето потресително , бих искал да попитам тук, преди да им давам каквито и да било пари отново дали не ме гъбаркат /тъй като при монтажа казаха, че всичко на машината й е ок, даже много я харесаха как работи/. Изпращам видео на мигащите лампички / Най-горната лампичка е Operation, по средата Timer, а най-долната- Economy/. Изпращам снимки от документацията, която върви с климатика, за да видите модела, тъй като, аз лично, не мога да се ориентирам - на едното място е написано доста нечетливох /от момчетата, които са направили първия монгаж/, а на другото, където буквите са печатни, са посочени три модела- моят най-вероятно е третият, тъй като знам, че е 12-ка. Купен е преди около 4 години, профилактика досега не му е правена. Дано някой помогне. Ако наистина има нужда от посещение и даване на нови пари, ще го направя, разбира се, какво да правя.. Просто искам да съм сигурен, че не си търсят някой, на който да предлагат ремонт, от който той не се нуждае.
http://www.img-share.eu/f/images/137...coF_sredna.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/137...DZ8_sredna.jpg
транZит
И още нещо- вярно ли е, че ако има проблем с компресора, по-добре да си купя нов климатик- прочетох го някъде в интернет, да знам какво да предприема, ако се наложи идване на хора от фирмата и ако установят, че има копресорен проблем.
Благодаря ви предварително за вниманието!
Стените се затоплят и кумулират топлина.След това климатикът "крета" и крепи колкото може положението, докато температурата не падне прекомерно.Явно когато е насторен на 23-24 градуса не е така.Мoга само да отбележа, че при температури под 0 градуса дори настроен на 22 градуса вътре няма да се успива.Изобщо фуджицу показва истинската си сила под +2 градуса и то когато се задържи трайно навън под тази температура.В останалото време не си дава много зор.
Има време да покаже силата си, това обикновено става месеците януари и февруари.
Този пост е редактиран от justify; 17-12-15 в 21:02.
Аз бих потърсил друго компетентно мнение, а ако се стигне до смяна на компресор, то наистина е по-добре нов климатик.
Интересно е дали сега има фреон в климатика? Може да е изпуснал.Климатика ти според написаното в картата е ASYG12LECA.Грешката е А1 Indoor Unit Display; Error Code - Fujitsu ASYG12LECA Service Manual [Page 12]