Ориентирай се към Mitsubishi MSZ-GE25VA.Той поне се е доказал, че топли и външното му тяло не е шумно.
Ориентирай се към Mitsubishi MSZ-GE25VA.Той поне се е доказал, че топли и външното му тяло не е шумно.
Външното е закачено на панела под прозореца,без тампони.Имам изолация от гипскартон и вата.Странното е,че като отворя прозореца не се чува,дори понякога го докосвам за да разбера дали работи.Като затворя прозореца,се чува само ако е минал в он-оф или когато увелича градусите и докато развърти се чува.Имам чувството,че този вид изолация става като тонколона и резонанса които се получава по панела се усилва.До този извод стигнах с другия ми климатик,чието външно тяло преди да направя изолацията не чувах.След като я направих звука се усили и сега го чувам.Нямам голяма база за сравнение относно шумът,защото другия ми климатик е една конвенционална 14-ка Хаер,които си е доста шумен.Този пред него е като пчеличка.Фуджицуто има тих режим и на него е много безшумен.Като вдигне степените ,не фучи,но се чува.В сравнение с на приятелката ми Национала,които е втора употреба японче,е по-шумен,но и онзи е 9-ка с по-малко БТУ.За сега при мен,по-малко от -3 навън не е ставало и нямам идея как ще е при -10.Сигурен съм,че ще топли,защото около нулата работи он-оф,но колко шумен ще стане...?Според мен Mitsubishi-то е по-добрият избор,най-вече заради това че се е доказал,а на този това ще му е първата зима.Все пак,ако решиш да го вземаш,слагай поне пет метра тръбен път,защото се чува фреона като спира,което за сега е най-големия недостатък който съм намерил.Първоначално публикувано от u-ray
Забравих да спомена най-хубавото нещо,което съм забелязал при него - няма студена струя.Ако работи на най-ниските обороти на компресора и струята изстине,турбината си минава в безшумния режим,където дебита е по-малък и когато загрее топлообменника си вдига отново една степен и струята винаги е приятно топла.
Е това последното е един от най-големите му плюсове.Малко са тези климатици който духат приятно топло независимо на коя степен е вентилатора/турбината.
Притесняваше ме шума от фреона на климатика в спалнята. Спя леко и ми шумеше/ а пък и през нощта е много тихо./ Та днес момчета от фирмата идваха и гоудлъжиха с над 2 метра. Та общият тръбен път стана над 3,7 м. Първите впечатления-определено е по добре, трябва да стоиш много близо до него и да слухтиш , за да се чуе. Доволен съм. Повече изобщо няма да се вглеждам и заслушвам. Както каза justify важното е да те топлят)
Kолега, шумът от фреона се чува само в режим on-off. При нормална работа на компресора за какъв шум от фреон иде реч?
А де! И аз това се питам. Що при непрекъсната работа на компресора, тоя кенеф ми ромоли като планински поток и ми трови нервите?!Първоначално публикувано от yo ko
Аз съм абсолютен лаик на тема клими. Това, което знаем е че преди удължаване на тръбният път климатика шумеше по малко.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323622023[/time]_________________________________________________
Имам пред вид повече , сори за оффа
При мен пукането изчезна-явно пластмаса и стиропор улегнаха взаимно.При тези високи температури "Лекия"работи доста он-оф и фреона го чувам през няколко минути!(2,6м.) Ако щете вярвайте,но клокоченето взе да ми харесва-създава ми онзи уют и усет за топлина,както пукането на дърва в турска печка-чудо! Проблема си остава тракащата(от време на време) лява втулка на турбината,която ми трови живота! Разтраква се при определена скорост,когато гони температура,нощем не се зори и не го чувам,но се случва да се развърти и тракането ме буди! Посетих фирмата,която го монтира и разговора протече горе-долу така:
-Трака ми турбината на вътрешното тяло!
-Каква марка е климатика?
-"Боклук"опа Фуджицу.
-Фу-у-джи-ц-у-у! Не може да бъде! Никой не се оплакал досега! (фирмата е оторизирана,утвърдила се и монтирала много клими от марката в нашия град!)
-Гаранцията покрива ли разбита и тракаща втулка,поради дисбаланс на турбината?
-Каква втулка!?(Гледат ме ококорено момичето+2 монтажници)
-Често срещано явление за Фуджицу!
-Откъде знаеш?
-Ами чета форума и оттам знам точната диагноза!
-Хм,и от кога четеш тези форуми?(момичето-с насмешка).
-Сипни си малко повече на вечеря!(монтажник 1).
-То и нашият трака(в офиса Нипон или нещо подобно-монтажник 2).
-Ти тука ли спиш?(Аз-вече ядосан).
-Добре,ако искаш да се обадиме и да питаме главния сервиз?(монтажник 1).
-Засега само питам,като стане нетърпимо ще намина!
Опасявам се,че като дойдат няма да трака или че ще кажат,че е нормално.И ще стане скандал, като с Техномаркет,заради Самсунг и прекратен договор със сервиз,след като се ядосах преди 2 години!
1.Не се ядосвай! Нездравословно е.
2.Успокоявай се:
а) че в същата ценова категория:
-LG дават повече дефекти, а сервизния им телефон/фирми ...
- Hitachi са с резервни части струващи повече от новозакупен климатик -компресора например.
3. За тези пари толкова- не забравяйте че в тях са в включени себестойност+печалба за производителя+ мита и митнически такси(за произведените извън ЕС климатици и части) + печалба за вносител+дистрибутор(евентуално ако има) +ДДС. За 550-600 евро му се струва доста евтино.
karambam тези от тая фирма или се правят ,че не знаят за проблема с втулката или са пълни аматьори.По вероятно е 1-вото.Иначе ако се разтрака по силно имаш правото безплатно да ти я оправят като я заменят с нова в периода на гаранционния срок разбира се.Провери ли само на функция вентилатор да видиш дали трака?Иначе ще ти кажа една истина майстори и монтажници много се дразнят като някой им каже ФОРУМ.Някой от тях даже не знаят какво е това де.
Някой се оплакват ,че климатика не им е вакуумиран. Аз съм виждал как само стягат тръбите без даже и да фъснат през иглата малко фреонец, а направо развиват крановете.Смятай какви малоумници има.Опазил ги господ на клиентите от такива некадърници.
Подхващам темата от отговор 68 нататък, там където споделих моя проблем.
Та това за което разправях се случи 1 мъглива вечер и после коментирахме тука коментирахме а климатика си работи като приказка. Е да ама до снощи. Снощи пак силно мъглива вечер и пак през 10-15 мин. бррррр... едно бръмчене от ВЪТРЕШНОТО тяло за около 5-10 секунди. При вентилатор на максимална скорост не се чува никакво пукане. Шума не е като тракане а просто нещо като изпадане в резонанс. В момента на дрънченето външното тяло не си променя шума. Сега пак се стъмни и пак го чух 1-2 пъти тоя звук значи очаквам и нощес да ми дрънчи. Някаква идея какво може да е защото 100% като дойдат монтажниците няма да се чува.
От седмица-две от вътрешното тяло на климатика коментиран в темата в 90% от времето се чува пищене като от кондензатор. Идеи?
Ако се променя като променяш оборотите на вътрешния вентилатор вероятно са лагерите на моторчето му
това е един от шумовете свойствени за LGC ,не са лагерите просто се чува фреона
Мисля, че не е фреонът този път. Пищенето е много много високочестотно и се чува едва едва и то ако извърнеш глава леко странично. Ще пробвам довечера да го запиша с видеокамерата, но не съм сигурен дали микрофона ще улови този тънък звук. Ако си спомняте как пищяха едно време ламповите телевизори, нещо такова се чува от климатика.Първоначално публикувано от Alexi