Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 144

Странни звуци от 12LGC. Причини!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

Ориентирай се към Mitsubishi MSZ-GE25VA.Той поне се е доказал, че топли и външното му тяло не е шумно.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от u-ray
    А откъм шум как е. Има ли нощен тих режим и изобщо шумен ли е?
    Колебая се дали да си купя накъв, а няма кой знае какви отзиви понеже е сравнително нов модел.
    Външното е закачено на панела под прозореца,без тампони.Имам изолация от гипскартон и вата.Странното е,че като отворя прозореца не се чува,дори понякога го докосвам за да разбера дали работи.Като затворя прозореца,се чува само ако е минал в он-оф или когато увелича градусите и докато развърти се чува.Имам чувството,че този вид изолация става като тонколона и резонанса които се получава по панела се усилва.До този извод стигнах с другия ми климатик,чието външно тяло преди да направя изолацията не чувах.След като я направих звука се усили и сега го чувам.Нямам голяма база за сравнение относно шумът,защото другия ми климатик е една конвенционална 14-ка Хаер,които си е доста шумен.Този пред него е като пчеличка.Фуджицуто има тих режим и на него е много безшумен.Като вдигне степените ,не фучи,но се чува.В сравнение с на приятелката ми Национала,които е втора употреба японче,е по-шумен,но и онзи е 9-ка с по-малко БТУ.За сега при мен,по-малко от -3 навън не е ставало и нямам идея как ще е при -10.Сигурен съм,че ще топли,защото около нулата работи он-оф,но колко шумен ще стане...?Според мен Mitsubishi-то е по-добрият избор,най-вече заради това че се е доказал,а на този това ще му е първата зима.Все пак,ако решиш да го вземаш,слагай поне пет метра тръбен път,защото се чува фреона като спира,което за сега е най-големия недостатък който съм намерил.

Забравих да спомена най-хубавото нещо,което съм забелязал при него - няма студена струя.Ако работи на най-ниските обороти на компресора и струята изстине,турбината си минава в безшумния режим,където дебита е по-малък и когато загрее топлообменника си вдига отново една степен и струята винаги е приятно топла.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Е това последното е един от най-големите му плюсове.Малко са тези климатици който духат приятно топло независимо на коя степен е вентилатора/турбината.

5. Тук е от
    May 2011

Притесняваше ме шума от фреона на климатика в спалнята. Спя леко и ми шумеше/ а пък и през нощта е много тихо./ Та днес момчета от фирмата идваха и гоудлъжиха с над 2 метра. Та общият тръбен път стана над 3,7 м. Първите впечатления-определено е по добре, трябва да стоиш много близо до него и да слухтиш , за да се чуе. Доволен съм. Повече изобщо няма да се вглеждам и заслушвам. Както каза justify важното е да те топлят)

6. Тук е от
    Aug 2010

Kолега, шумът от фреона се чува само в режим on-off. При нормална работа на компресора за какъв шум от фреон иде реч?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от yo ko
    Kолега, шумът от фреона се чува само в режим on-off. При нормална работа на компресора за какъв шум от фреон иде реч?
    А де! И аз това се питам. Що при непрекъсната работа на компресора, тоя кенеф ми ромоли като планински поток и ми трови нервите?!

8.  

9. Тук е от
    May 2011

Аз съм абсолютен лаик на тема клими. Това, което знаем е че преди удължаване на тръбният път климатика шумеше по малко.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323622023[/time]_________________________________________________

Имам пред вид повече , сори за оффа

10. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

При мен пукането изчезна-явно пластмаса и стиропор улегнаха взаимно. При тези високи температури "Лекия"работи доста он-оф и фреона го чувам през няколко минути!(2,6м.) Ако щете вярвайте,но клокоченето взе да ми харесва-създава ми онзи уют и усет за топлина,както пукането на дърва в турска печка-чудо! Проблема си остава тракащата(от време на време) лява втулка на турбината,която ми трови живота! Разтраква се при определена скорост,когато гони температура,нощем не се зори и не го чувам,но се случва да се развърти и тракането ме буди! Посетих фирмата,която го монтира и разговора протече горе-долу така:
    -Трака ми турбината на вътрешното тяло!
    -Каква марка е климатика?
    -"Боклук"опа Фуджицу.
    -Фу-у-джи-ц-у-у! Не може да бъде! Никой не се оплакал досега! (фирмата е оторизирана,утвърдила се и монтирала много клими от марката в нашия град!)
    -Гаранцията покрива ли разбита и тракаща втулка,поради дисбаланс на турбината?
    -Каква втулка!?(Гледат ме ококорено момичето+2 монтажници)
    -Често срещано явление за Фуджицу!
    -Откъде знаеш?
    -Ами чета форума и оттам знам точната диагноза!
    -Хм,и от кога четеш тези форуми?(момичето-с насмешка).
    -Сипни си малко повече на вечеря!(монтажник 1).
    -То и нашият трака(в офиса Нипон или нещо подобно-монтажник 2).
    -Ти тука ли спиш?(Аз-вече ядосан).
    -Добре,ако искаш да се обадиме и да питаме главния сервиз?(монтажник 1).
    -Засега само питам,като стане нетърпимо ще намина!
    Опасявам се,че като дойдат няма да трака или че ще кажат,че е нормално.И ще стане скандал, като с Техномаркет,заради Самсунг и прекратен договор със сервиз,след като се ядосах преди 2 години!

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

1.Не се ядосвай! Нездравословно е.

2.Успокоявай се:

а) че в същата ценова категория:

-LG дават повече дефекти, а сервизния им телефон/фирми ...

- Hitachi са с резервни части струващи повече от новозакупен климатик -компресора например.

3. За тези пари толкова- не забравяйте че в тях са в включени себестойност+печалба за производителя+ мита и митнически такси(за произведените извън ЕС климатици и части) + печалба за вносител+дистрибутор(евентуално ако има) +ДДС. За 550-600 евро му се струва доста евтино.

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

karambam тези от тая фирма или се правят ,че не знаят за проблема с втулката или са пълни аматьори.По вероятно е 1-вото.Иначе ако се разтрака по силно имаш правото безплатно да ти я оправят като я заменят с нова в периода на гаранционния срок разбира се.Провери ли само на функция вентилатор да видиш дали трака?Иначе ще ти кажа една истина майстори и монтажници много се дразнят като някой им каже ФОРУМ.Някой от тях даже не знаят какво е това де.
    Някой се оплакват ,че климатика не им е вакуумиран. Аз съм виждал как само стягат тръбите без даже и да фъснат през иглата малко фреонец, а направо развиват крановете.Смятай какви малоумници има.Опазил ги господ на клиентите от такива некадърници.

13. Тук е от
    Nov 2011

Подхващам темата от отговор 68 нататък, там където споделих моя проблем .
    Та това за което разправях се случи 1 мъглива вечер и после коментирахме тука коментирахме а климатика си работи като приказка. Е да ама до снощи. Снощи пак силно мъглива вечер и пак през 10-15 мин. бррррр... едно бръмчене от ВЪТРЕШНОТО тяло за около 5-10 секунди. При вентилатор на максимална скорост не се чува никакво пукане. Шума не е като тракане а просто нещо като изпадане в резонанс. В момента на дрънченето външното тяло не си променя шума. Сега пак се стъмни и пак го чух 1-2 пъти тоя звук значи очаквам и нощес да ми дрънчи. Някаква идея какво може да е защото 100% като дойдат монтажниците няма да се чува.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

От седмица-две от вътрешното тяло на климатика коментиран в темата в 90% от времето се чува пищене като от кондензатор. Идеи?

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако се променя като променяш оборотите на вътрешния вентилатор вероятно са лагерите на моторчето му

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това е един от шумовете свойствени за LGC ,не са лагерите просто се чува фреона

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    това е един от шумовете свойствени за LGC ,не са лагерите просто се чува фреона
    Мисля, че не е фреонът този път. Пищенето е много много високочестотно и се чува едва едва и то ако извърнеш глава леко странично. Ще пробвам довечера да го запиша с видеокамерата, но не съм сигурен дали микрофона ще улови този тънък звук. Ако си спомняте как пищяха едно време ламповите телевизори, нещо такова се чува от климатика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Хладилникът издава странни звуци
    От em4000 във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 23-05-13, 14:59
  2. Хладилник фризер LIEBHERR CP 3523 издава странни звуци
    От nikolovvd във форум Хладилна техника
    Отговори: 7
    Последно: 19-01-12, 00:47
  3. 12 причини да не купуваме iPhone 3G
    От Riki888 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 32
    Последно: 19-01-11, 23:02
  4. Рестартира ми се компютъра - причини ?
    От georgikirchev във форум Windows
    Отговори: 53
    Последно: 11-07-06, 13:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе