Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 144

Странни звуци от 12LGC. Причини!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2011

Re:Странни звуци от 12LGC. Причини!?

Е снощи климатика си работи перфектно ама беше топла нощ, изключих му функциите ECONOMY и Low noice за външното тяло. Явно трябва да чакам пак да застуди да видим дали ще дрънчи.

2.  

3. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Просто натисни mode>fan,fan на макс (изключи ekonomy)и слушай!При мен се чува едно равномерно сухо чаткане отляво,което се променя с оборотите на турбината.При най-ниски обороти го чувам от метър,а аз съм си малко глух.

4. Тук е от
    Nov 2011

При мене нищо не се чува на такъв режим, в смисъл само как си духа и тук таме припуква пласмаската ама само в началото.

5. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

И при моите 2 машини от семейството на Fujitsu досега няма странни звуци.

6. Member Аватара на karambam
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    гр. Видин

Пожелавам ви и в бъдеще да е така ,явно пак изтеглих късата клечка!
    А може за добро да е,като стане нетърпимо-нова втулка,(ако я зачита гаранцията). :rolleyes:

7. Тук е от
    Apr 2011

Цитат Първоначално публикувано от karambam
    Пожелавам ви и в бъдеще да е така ,явно пак изтеглих късата клечка!
    Очевидно след като и моите 2 LEC работят без какавто и да е проблем.

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от stanly_v
    Очевидно след като и моите 2 LEC работят без какавто и да е проблем.
    Малко търпение бе колеги. Нека температурата се задържи трайно под нулата

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Ей така да чуете какво ви чака зимата.... Ако някой има решение на проблема, моля да сподели.

На първите два клипа чувате бълбуко-виенето, на третия същото, но отвън.
    https://www.youtube.com/watch?v=acXJ-Jj7Qro#

https://www.youtube.com/watch?v=wtyhgmJeySw#

https://www.youtube.com/watch?v=9VJ45VsozeI#

Горното е снимано от мен миналата зима.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

[
    Цитат Първоначално публикувано от Airfan
    Ей така да чуете какво ви чака зимата.... Ако някой има решение на проблема, моля да сподели.
    На първите два клипа чувате бълбуко-виенето, на третия същото, но отвън.
    Горното е снимано от мен миналата зима.
    Оооо, ма ти си бонбон, бе човек! Жалко, че нямам подходящо аудиозаписващо у/во, та да разбереш моят гейзер на какво е способен. Това клокочене за 2-3 секунди си е направо птича песен. Моят 'убавец, като е на "еконо" режим си клокочи нон-стоп, а иначе по 20-30 секунди при всяко спиране и тръгване. Май не чувам втулчицата на турбината да потраква ритмично и сладко? Е, това вече не е честно ! Някои хора са си родени с късмет. Аз вече почнах да отделям по някой лев за нов мотор, че с този дисбаланс на турбината, най-късно до 2-3 години моторът най-вероятно ще си отиде. А май струва около 250-300лв. За цената не съм сигурен, но ми се върти такава сума в главата, прочетена някъде. А външното тяло е близнак на моето. Интересно, но и ревът е същия
    Даааа! А някои хора миналата зима се скъсаха от предложения към хора, търсещи съвет за покупка на бюджетен климатик за отопление. Тогава се въздържах от коментари, щото обикновено съм много злъчен и щях да обидя някого волю или неволю. Но и до сега продължавам да се чудя за нещо. Търговците ги разбирам - пишат какво ли не за да върви бизнеса. Но хора, които да ме извиняват разбират от климатици колкото мен(т.е. никак) и които в болшинството си са виждали този климатик само на картинка, се скъсваха да дават линкове към разни фирми, предлагащи модела и да убеждават хорицата, че това е техния климатик... е това е вече е...глупост, безочие...абе безумие ! Пък това е форум. Хората питат и ако не се позачетат по-подробно и да се осведомят кой кой е - вярват. Ужас!

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от avast3
    [ Оооо, ма ти си бонбон, бе човек! Жалко, че нямам подходящо аудиозаписващо у/во, та да разбереш моят гейзер на какво е способен. Това клокочене за 2-3 секунди си е направо птича песен. Моят 'убавец, като е на "еконо" режим си клокочи нон-стоп, а иначе по 20-30 секунди при всяко спиране и тръгване. Май не чувам втулчицата на турбината да потраква ритмично и сладко? Е, това вече не е честно ! Някои хора са си родени с късмет. Аз вече почнах да отделям по някой лев за нов мотор, че с този дисбаланс на турбината, най-късно до 2-3 години моторът най-вероятно ще си отиде. А май струва около 250-300лв. За цената не съм сигурен, но ми се върти такава сума в главата, прочетена някъде. А външното тяло е близнак на моето. Интересно, но и ревът е същия
    Даааа! А някои хора миналата зима се скъсаха от предложения към хора, търсещи съвет за покупка на бюджетен климатик за отопление. Тогава се въздържах от коментари, щото обикновено съм много злъчен и щях да обидя някого волю или неволю. Но и до сега продължавам да се чудя за нещо. Търговците ги разбирам - пишат какво ли не за да върви бизнеса. Но хора, които да ме извиняват разбират от климатици колкото мен(т.е. никак) и които в болшинството си са виждали този климатик само на картинка, се скъсваха да дават линкове към разни фирми, предлагащи модела и да убеждават хорицата, че това е техния климатик... е това е вече е...глупост, безочие...абе безумие ! Пък това е форум. Хората питат и ако не се позачетат по-подробно и да се осведомят кой кой е - вярват. Ужас!
    Хех, външното тяло ми е направо тихо в сравнение с на комшиите Оските и разни най-всякакви марки. Малко повече се чува в голям студ както, когато снимах с камерата (около -15). Вътре бълбука попринцип повече, но в онзи момент това се чуваше, но категорично не бълбука постоянно, но и аз не го държа на икономичен режим никога. Вътре също го имах за тих, докато не чух едно Мицубиши... Като цяло при мен е в хола и не пречи чак толкова, но за спалня категорично не става.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

То УБАВО "чувате" мицубишитата и имате жлъчни коментари(то всеки ги има), ама тогава когато ги купувахте, на тази цена не можехте дори да помиришете мицубиши, или поне гроздето ви беше кисело.То пост фактум лесно се дават оценки.

Имате 1000-1200лева, пари за жигулка, но почти всички сте с претенции кой за ферари, кой за мерцедес, кой едва ли не иска совалка да се изстреля с нея в космоса...

За тези пари които сте били готови да отделите(и сте отделили) сте получили това за което сте платили...

П.П.: Има и радиатори или инфраред панели, пробвайте с тях може да останете доволни...

Безочие е когато "с трици маймуни фащаш", щото най-накрая ловиш на гяволията карантията у ефиро...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от justify
    То УБАВО "чувате" мицубишитата и имате жлъчни коментари(то всеки ги има), ама тогава когато ги купувахте, на тази цена не можехте дори да помиришете мицубиши, или поне гроздето ви беше кисело.То пост фактум лесно се дават оценки.

Имате 1000-1200лева, пари за жигулка, но почти всички сте с претенции кой за ферари, кой за мерцедес, кой едва ли не иска совалка да се изстреля с нея в космоса...

За тези пари които сте били готови да отделите(и сте отделили) сте получили това за което сте платили...

П.П.: Има и радиатори или инфраред панели, пробвайте с тях може да останете доволни...

Безочие е когато "с трици маймуни фащаш", щото най-накрая ловиш на гяволията карантията у ефиро...
    Ще прощаваш, ама сметка на парите хайде да не си правим Имам и други климатици, по-евтини и по-скъпи. Та, например Панасоника от 2004-а година няма такива звуци, че дори и този от 2000 година ги няма. По-интересното е, че Хитачито от практикер за 700 лв е по-тих, а неинверторната Мидея съвсем леко изпуфтява, ама няма грам помен от такова набиращо се бълбукане. Незнам... на мен ми го продадоха като по-хубав от Дайкин FTX35, но май ще се окаже, че са сбъркали.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

По принцип малко са моделите, при които няма компромис, ама те са други пари.Една от причините например е, че при монтажа почти никой не чете колко трябва да е тръбния път.Не може характеристиките да са дадени при 7,5 метра, а да ти казват, че 2-3 стигали.Например на ХИТАЧИ минималния тръбен път за всички модели 5 метра.Режа си главата, ако има ХИТАЧИ с толкова тръба, освен ако не се налага по причини, че монтират по принуда с такава дължина.

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Airfan
    Ще прощаваш, ама сметка на парите хайде да не си правим Имам и други климатици, по-евтини и по-скъпи. Та, например Панасоника от 2004-а година няма такива звуци, че дори и този от 2000 година ги няма. По-интересното е, че Хитачито от практикер за 700 лв е по-тих, а неинверторната Мидея съвсем леко изпуфтява, ама няма грам помен от такова набиращо се бълбукане. Незнам... на мен ми го продадоха като по-хубав от Дайкин FTX35, но май ще се окаже, че са сбъркали.
    За тези пари които си платил разчиташ на известна доза късмет.Както е казал ЕДИ1 има и безкомпромисни серии климатици нови за Япония на 100/200волта за 3500-3600лв.За безкомпромисна цена-безкомпромисен климатик. Това, че си случил на едно хитачи, не означава, че цялата серия е такава-виж раздела на хитачи зимата.При много добра изолация се държи добре, при липса или лоша изолация= слаб в отопление.

Бръкни се за 3600лв за един панасоник CS-RX250C2 последен модел на 200 волта за Япония http://translate.googleusercontent.c...A1gv-afU3-KFgQ и ще се убедиш, че при него компромис няма.

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Например на ХИТАЧИ минималния тръбен път за всички модели 5 метра.Режа си главата, ако има ХИТАЧИ с толкова тръба, освен ако не се налага по причини, че монтират по принуда с такава дължина.
    Моето Хитачи е с 5 метра тръбен път. Ама аз съм чукча читател, не писател!

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg430931

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Хладилникът издава странни звуци
    От em4000 във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 23-05-13, 14:59
  2. Хладилник фризер LIEBHERR CP 3523 издава странни звуци
    От nikolovvd във форум Хладилна техника
    Отговори: 7
    Последно: 19-01-12, 00:47
  3. 12 причини да не купуваме iPhone 3G
    От Riki888 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 32
    Последно: 19-01-11, 23:02
  4. Рестартира ми се компютъра - причини ?
    От georgikirchev във форум Windows
    Отговори: 53
    Последно: 11-07-06, 13:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе