И при 2-та ми климатика от една порода /Fujitsu и General/ нямам никакви звуци.И 2-са монтирани с по 3 метра тръбен път с охлюв отзад.
И при 2-та ми климатика от една порода /Fujitsu и General/ нямам никакви звуци.И 2-са монтирани с по 3 метра тръбен път с охлюв отзад.
У бре, а бре, де бре! Успри се малко, бе гяволе! Мислех да се въздържа от неумности, но дълга ме зове. Когато ме наричат цървул, да си призная много се паля. И не казвай, че си нямал и мен предвид! Та искам да дудна некои умности, та дано се разберем кой за какво се бори.Първоначално публикувано от justify
Това, което ме интересува в живота е жена ми и детето ми да са живи здрави и задоволени, а и аз покрай тях и да си имаме уютно къще. Останалото си е просто някакви усилия и несгоди за мен, но те не са толкова важни. Усмивките на жена ми и детето са ми достатъчни. Това мое желание и стремеж не включват по никакъв начин едно нещо, което ти явно смяташ за жизнеопределящо - няк'къв климатик, който чисто и просто си е машинария. Чеша си в този форум клавиатурата, разтоварвайки напрежението, но когато заради някакви тъпи и бездушни машинарии, с които и без друго по цял ден си имам работа, ми се налага да влизам в конфронтация с някой, който даже и не познавам, за неща, които са толкова маловажни и тъпи...това ми идва в повече.
П.П. Говорейки за конкретния случай - LGC на мен са ми интересни мнения на ползватели, а не на фенове на марката и търговци(монтажници/монтьори). Феновете са пристрастни, а монтьорите са им направили дисекция и повечето от карантиите са ми известни дори и на мен. Интересно е как се държи курника в различни условия
Е за LGC на Fujitsu и семейство има доста коментари как се държи в различни условия.Аз съм любопитен как се държи модела LKC под 0-та.
http://www.airclim.com.ua/instructio...A09_12_LKC.pdf ето сервизното. http://www.airclim.com.ua/instructio...YA09-12LKC.pdf ето техническото.
10x edi1 аз сервизните ги имам интересува ме мнение на ползватели.
Ех avast-e,avast-e той написа 1900 мнения за почти една година-ма нищо.
А, ясно .Като гледам, май никой го няма във форума.Първоначално публикувано от bobovo
Bobovo, LKC е нова машина, тепърва ще четеме мнения. Само да мине нова година и да стегне след 15-ти Януари. Макар, че освен машината всичко е до правилно оразмеряване. Днес един клент ми се оплака, че Daiseikai 6 бучал. Питам го колко градуса е в стаята, той вика -2. Е как да не бучи ... докато стигне поне 17 ще скъса планките направо. Това му е работата.
.... Нова къща не се ползва, не се отоплява. Човека пуснал да стопли за малко. То това не е печка Лъч.
Предпазваме форумците доколкото можем .Първоначално публикувано от edi1
A.. a защо е оставен този 'охлюв'?Първоначално публикувано от bobovo
Охлювът е сравнение с тип метод за удължение на тръбния път-за по естетично,да не се вижда зад външното тяло където е навит тръбния път.Ако не ти хареса името на мекотелото-може да му викаш и вита баница!Първоначално публикувано от doxr
T.e. оставен за аванс. ясно,ок.Първоначално публикувано от diksanal
И да си докара тръбния път до толкова метра минимум, колкото трябва.
От септември месец имам въпросния модел Fujitsu ASYA 12LKC.Монтиран е в стая 20 куб на петия последен етаж в панел.С пет камерно пвц и изолация само на външната стена от гипс-картон и вата.Изключван само в дните когато е било около десетина градуса през септември,но те не бяха много.Държа го на 22-23 гр. когато има някой в къщи и на 20 гр. с включен икономичен режим,когато няма никой.За миналия месец сметката за ток се е увеличила с 15 лв. спрямо предходния месец,но все още е топло и той не си дава много зор.Темпрературата на изходящата струя не съм мерил,но е някъде около 50 гр. когато му вдигна повече градусите.Развърта се за около 4-5 мин. и след това оборотите на компресора отново слизат около минималните.Консумацията съм мерил само с ампер клещи и минимумът който съм засякъл е 1,2А което е около 260 вата и максимум 7,5А = 1650 вата при зададени 30гр.Тъй като косинус фи не е равен на единица,това измерване не е много точно.Шумовете от течащия фреон си ги има и при него с 3м. тръбен път.Външното тяло поне за сега е тихо и се чува само когато се развърти по-сериозно,но е за кратко.Пукане на пластмаса и тракане от втулката при мен няма.Първоначално публикувано от bobovo
Това се сещам поне за сега което мога да кажа за него,и ако някой има някакъв въпрос ще отговоря.Лек и спорен ден на всички!
А откъм шум как е. Има ли нощен тих режим и изобщо шумен ли е?От септември месец имам въпросния модел Fujitsu ASYA 12LKC
Колебая се дали да си купя накъв, а няма кой знае какви отзиви понеже е сравнително нов модел.