Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 177

Fujitsu ASYG 12 LEC or ASYB 12 LDC?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Re:Fujitsu ASYG 12 LEC or ASYB 12 LDC?

Както си използвам климатика и изведнъж, започнаха да мигат едновременно индикаторите на operation и timer. 4 пъти заедно и отделно след това само timer. Да поясня, че бях включил пречистване на въздуха и след като го спрях, спряха да мигат индикаторите? Каква може да е грешката?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319399469[/time]_________________________________________________

Намерих грешката в нета, но тя е за Fujitsu -

Red Light Operation = 4 Flashes
    Green Light Timer = 3 Flashes
    Main Relay Welded

Дали се отнася за Fuji и какво означава тя?

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Dominator
    Както си използвам климатика и изведнъж, започнаха да мигат едновременно индикаторите на operation и timer. 4 пъти заедно и отделно след това само timer. Да поясня, че бях включил пречистване на въздуха и след като го спрях, спряха да мигат индикаторите? Каква може да е грешката?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319421060[/time]_________________________________________________

Намерих грешката в нета, но тя е за Fujitsu -

Red Light Operation = 4 Flashes
    Green Light Timer = 3 Flashes
    Main Relay Welded

Дали се отнася за Fuji и какво означава тя?
    Доминатор виж тук https://forum.setcombg.com/index.php/topic,52865.0.html Грешката е друга.Имам я у един от климатиците.Според мен това вече масово заболяване на фуджи/фуджитсу/дженерал.

Нали климатика ти е съвсем нов.Викай си фирмата да си поемат гаранцията.
    Не си разчел правилно грешката.Не е това. VDD permanent stop protection е грешката...
    И пиши после какво му е че и аз съм в същата ситуация с единия климатик.

4. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Доминатор виж тук https://forum.setcombg.com/index.php/topic,52865.0.html Грешката е друга.Имам я у един от климатиците.Според мен това вече масово заболяване на фуджи/фуджитсу/дженерал.

Нали климатика ти е съвсем нов.Викай си фирмата да си поемат гаранцията.
    Не си разчел правилно грешката.Не е това. VDD permanent stop protection е грешката...
    И пиши после какво му е че и аз съм в същата ситуация с единия климатик.
    Значи, не е на добре...?

Викам ги!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319455620[/time]_________________________________________________

Ще кача и клип.

[img width=732 height=600]http://img17.imageshack.us/img17/4967/captureulm.jpg[/img]

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=pP...b6C70hT1007649

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Искай книгата за рекламациите и пише в нея че правиш рекламация като точно опишеш каквъв е проблема. Колко пъти мигат едното и другото.И да знаеш че двете мигат 4 пъти след това само едното още 3 пъти, тоест едното мига 7 пъти, другото 4 пъти.

6. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Искай книгата за рекламациите и пише в нея че правиш рекламация като точно опишеш каквъв е проблема. Колко пъти мигат едното и другото.И да знаеш че двете мигат 4 пъти след това само едното още 3 пъти, тоест едното мига 7 пъти, другото 4 пъти.

Като направя рекламация, какво ще рече че трябва да ми сменят климатика ли?

Защото по телефона малко съмнително ми казаха, кажете какъв е проблема да предам на техниците.

Погледни каченото видео.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Като направя рекламация, какво ще рече че трябва да ми сменят климатика ли?

Защото по телефона малко съмнително ми казаха, кажете какъв е проблема да предам на техниците.

Погледни каченото видео.
    В 30-дневен срок трябва да отстранят проблема, ако пак се появи същят проблем и след като го "отстранят" по технии думи се прояви отново тогава имаш право:

- да искаш смяна на климатика
    -да искаш връщане на парите

Но за горните две трябва да имаш записанив книгата поне 2(дори 3) рекламации на един и същ проблем за да се приеме че е неотстраним.

Нещо не виждам видеоклипа, но да го видя не е моя работа- имаш гаранция.

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Ок, много ти благодаря! Ако не беше ме информирал, нямаше да знам как да действам!

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ок, много ти благодаря! Ако не беше ме информирал, нямаше да знам как да действам!

Спри само плазмата.Отвори капака и го затвори отново-може да не е добре затворен капака.След това пусни плазмата и гледай в рамките на следващите 30 минути(може и да го оставиш да работи плазмата и след 40 -50 минути да погледнеш да ли мига.

Проблема е точно този който казвам аз-след като видях клипа.Не е грешката която ти си мислиш че е.

Да ще те питат мил ли филтъра и дали си изчакал да изсъхне- ако си го слагал мокър/влажен може и да ти откажат гаранция.

Може проблема да е от недобър контакт на едни ключета-това обаче е тяхна работа виж това което написах с капака. Виж дали проблема с мигането го прави само при включена плазма-тогава 100% е това което казвам.

Ако го има този проблем се размигва на 20-30-тата минути.Ти му дай още 10-20 минути време.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Ок, ще пиша после какво е станало, техниците така или иначе ще дойдат днес, а аз през това време ще последвам дадените инструкции от теб.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319455380[/time]_________________________________________________

Ок, ще пиша после какво е станало, техниците така или иначе ще дойдат днес, а аз през това време ще последвам дадените инструкции от теб.
    P.S. Филтъра не съм го мил.;-)
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319451957[/time]_________________________________________________

P.S. Капака на плазмата, или на самия климатик да отворя/затворя?

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Изключи плазма филтъра, отвори предния капак на климатика, издърпай касетата и внимателни я сложи отново докато се чуе щракване, след това отново затвори предния капак, така че да се чуе щракване и от двете страни на капака.

Така ще елиминираш както недобре поставена плазма касета и недобре даващи контакт пластини, така и недобре затворен преден капак вселдствие на това недобре даващи контакт пластини на капака.

Ако се размига го остави така да го видят и запомни, че всеки път когато вадиш плазма касета или само отваряш предния капак на климатика плазма касетата престава да мига за 20-30 минути и след това отново се рамигва.Да не стане така, че да отворят капак уж за преглед и поправка, да го затворят и като пуснат плазмата да кажат: Готово е не мига вече. Да чакат 30-40 минути .

Не им казвай, че си пипал климатика- те да се оправят.Кажи им че как се размигал си им се обадил и не си пипал климатика.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Ок.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319474460[/time]_________________________________________________

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319467320[/time]_________________________________________________

Климатика работи вече повече от 2 часа и нищо не е е светнало... Да не би да е било фалшива тревога...?;-) Даже всичко съм включил на максимум, дори плазма филтъра.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319463780[/time]_________________________________________________

14.  

15. Тук е от
    May 2011

Здр и от мене!
    Аз съм с Фуджи 12-ка ЛД, и вчера чистих само филтрите. Не съм ги прал, само с прахосмукачка. След като ги сложих затворих капака и взе нещо да мига. Видях че , не е затворен капака като трябва , но се притесних. Спрях климатика писах на колеги от форума / Господ здраве да им дава , много им благодаря за отговорите/V Те ме успокоиха , а пък и след като го включих от щепсела , вече денонощие и половина няма никакъв проблем/да чукам на дърво де/. ЕДИ 1 ми писа , че и друг колега е имал подобен проблем. Та за сега съм добре. Между другото звънях и във фирмата , но от там ме успокоиха, че няма проблем. И ако пак се случи и почне да не грее климатика са насреща. Така, че за сега това е от мен. И гледам да му се не вглеждам много. Има още 33 месеца гаранция

16. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Просто притискайте добре капака от дясната страна.

17. Тук е от
    May 2011

Вярно точно отдясно не беше добре пристиснат. Поздравления!

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

vakata77
    В случай, че проблема се появи отново прегледай тази тема https://forum.setcombg.com/index.php/topic,51406.0.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Fujitsu ASYG 12LECA/ AOYG 12LEC или Fujitsu ASYG 12LTCA/AOYG 12LTC
    От ilians във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 19-11-12, 13:41
  2. FUJITSU ASYG-12LEC или Fujitsu ASHG-12LE
    От dimlubnik във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 31
    Последно: 05-10-12, 23:24
  3. Fujitsu ASYB 09LDC
    От alkobrez във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 27-09-12, 17:38
  4. Няколко въпроса за Fujitsu ASYB 09LDC
    От keytex във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 33
    Последно: 01-06-12, 14:35
  5. Какво е по подходящо за кухня Мицубиши MSZ-fd25VA или Fujitsu ASYB 09LDC
    От keytex във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 17-02-12, 15:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе