Когато го оставиш да си работи постоянно и си затопли помещението, тогава само ще поддържа и ще е още по-тих.
Когато го оставиш да си работи постоянно и си затопли помещението, тогава само ще поддържа и ще е още по-тих.
Да така е.
Хубаво е когато намираш полезна информация и усещаш толерантност и дипломатичност в разговора си с непознати хора.
Всичко е ток, климатика си бачка на 6, обаче този звук ме притеснява, дори на ниски обороти на външното тяло го има, не че се чува в стаята, но като излезна на терасата се чува.
Звука както можете да видите и от записа, наподобява взе едно премествате хладилника и компресора започва да дрънчи...
Ставам досаден, но моля за извинение!
Ситуация А:
Климатика го настройвам на максимум и отварям врати към боксово помещение, коридор и общо взето на всякъде където е възможно.
Климатика съответно в следната ситуация би работил, като конвенционален, или не? Тоест, аз си мисля че поради факта че не може да достигне зададената температура от "X" градуса, климатика няма да намаля оборотите си и от там, няма да е икономичен, ако това е така, как да го използвам най-оптимално?
Ситуация Б:
Капацитета на климатика е предостатъчен, че да отопли две стаи, но с преходна врата между тях (всекидневна и бокс)
Само за всекидневната, климатика е "пожар", но аз съм го взел за да мога да не мръзна в бокса, когато ми трябва да готвя и т.н, или просто да е горе долу еднаква температурата или да е приятно в стаите.
Съответно понеже е преход с врата, а не без топлия въздух по-трудно би "влезнал" в боксовото помещение, откъдето следва че пак би работил само на макс, а от там и консумацията на макс?
Питам всичко това, понеже както знаем всички цена и комфорт, са несъвместими - едното за сметка на другото, но все пак
Как е най-оптимално да се използва климатика?
Пита се при ситуация "А" и "Б" много ли са по-големи разликите на консумация между "А" и "Б"?
Има и ситуация "С" - климатика се използва само в стаята където в монтиран - 14кв. м.
Пробвай двата варианта и реши, при кой ти е най-комфортно.
За мен нормалната температура балансирана между комфорт и консумация на ток(=сметка в края на месеца) е 23 градуса. Можеш ако в трапезарията(или кухня ли беше) няма никой през деня да държиш вратата/портала затворен и когато с еприбереш да го отваряш и засилваш климатика на 23 градуса.Може и на 25 градуса, но в крайна сметка не ти препоръчвам да го тормозиш на 26 градуса при отрицателни температури навън-не че не може, но 25 квадрата и да искаш 26 градуса при -5 градуса....На 25 градуса може.Консумацията зависи от топлозагубите ти при различните външни температури, така че ние не знаем колко точно ще е разликата в сметката. Предполагам, цялото помещение 25 кв.м. при отрицателни навън( да кажем -3 градуса до -7 градуса) и 25 градуса настроени вътре -сметката ще е с +10 до +20 лева в повече отколкото при 22-23 градуса при 8 часа на ден поддържани 25 градуса, а през останалото време по-ниска температура.
Ок, а когато няма никой да го настройвам на 18 градуса, с цел да стои един вид на стенд-бай и да харчи минимално ток и след като има човек да го "засилвам" на 23-4 градус, или така ще се тормози повече при положение че ще трябва да навакса.
Аз си мисля, че от другия месец ще експериментирам и ще засека таблото и ако не ми се понрави, ще направя някои промени.;-)
Пробвай и двата варианта:Първоначално публикувано от Dominator
1. Поддържай постоянна Т° денонощно и засечи консумацията, ако можеш.
2. Когато няма никой намали Т° до 18°-19°. Добре е метео условията да са близки, както когато си пробвал вариант 1.
Ако топлозагубите ти са големи, то при вариант 2 ще имаш завишена консумация спрямо 1 и е по-добре да не пипаш дистанционното. Ако няма съществени разлики, то оттам нататък - ти решаваш как е по-добре за теб. Успех!
Как мислите, има ли шанс техниците да оправят този звук, хич не ми се нрави, климатика е настроен на 23 градуса...
http://tranzit.dir.bg/load.php?id=AJ...4G0Ot2g1002380
Пробвах да натисна ламарините и задната пластмасова решетна и утихва, но пак се усеща, като че нещо компресора е раздрънкан, а климатика няма и месец....
Първоначално публикувано от Dominator
Тропа ти капака-предния. Можеш да го уплътниш с такава лента http://www.micromaxtrade.com/prod.ph...cat=9&subcat=1 или с гумена самозалепваща се лента за уплътняване между прозорци и каса на прозорци за зимата http://www.maxim.bg/trelleborg/trelleborg.htm . Може и тези двойнолепещите с които се залепват малки закачалки за кърпи-има ги в книжарниците. Разхлабваш решетката "обикаляш" с лентата по края на металното външно тяло точно местата където опира и свършва решетката и си готов с тракането на пластмасовата решетка.
За вибрациите и "тракането на компресора" се обират с тампони под външното тяло:
1. http://duelbg.com/bg/catalog/cat:cha...i-za-klimatici
пък може да комбинираш тампон+ лента http://www.pestimenergia.bg/shop/cat...i-i-lenti.html - по евтините са за по леки тела, те са за теб. стига ти товароносимост от 15 кг на един тампон.
ето още http://www.polymersystem.net/
Благодаря много, но защо ми се струва, че не е от решетката? Видимо няма вибрации, още повече ако я придържам, звука не спира...Първоначално публикувано от justify
За тампони, мисля че е рано, но едва ли е от това, може пък да греша. Вероятно ако наистина трябват тампони, ще ги викна "умните" техници, които изрично ми казаха че НЕ ми трябват такива!
Дано да е това, което казваш.;-)
P.S. В момента климатика е спрян и пробвах да го раздрусам и се чува този звук, това нормално ли е? Тоест от едно раздрусване, да се чува типичния звук от тракане на компресор?
От друга страна пък на ниски обороти щом се чува звука, значи егати и климатика за 1,500лв...
Все пак, щом го "разклащам" климатика и се чува този звук, ако сложа тампоните, не съм сигурен дали пак няма да трака.
Малко си чел във форума.Техниците и търговците изрично казват, че компресора на никой климатик не е пристегнат докрай с гайките, а има известна свобода на движение. Така, че не го друсай. Виж и дали е нивелирано външното тяло както трябва.
Не си ли разбрал, че в България майстори, монтажници и всякакви други се движат по пътя на най-малкото съпротивление(на малкото работа за тях)...
Това с друсането, за да установя, дали проблема е от решетките, но явно не е... Та дали според теб е от това, че няма тампони? В смисъл да не би да е раздрънкан компресора или някоя част вътре в корпуса, да не е както трябва? И другия ми въпрос е, ако не сложа тампони, то това пагубно ли ще е за климатика?Първоначално публикувано от justify
Интересното е, че днес го пуснах и звук не се чуваше, но го пуснах само за час на степен на вентилатор - авто, а като зададена температура - 23 градуса.
На 23 - 25 градуса, но при по-продължителна работа, степен на вентилатора - средна.Първоначално публикувано от deian