Не знам, и на мен не ми се връзва.... Ще ви информирам за развитието по случая, веднага щом се захлади отново.
Не знам, и на мен не ми се връзва.... Ще ви информирам за развитието по случая, веднага щом се захлади отново.
Е то как да достигне като топлата струя ''рикошира'' от секцията и се връща към датчика и той си мисли,че вече е сгрято помещението и намаля мощноста и температурата.Така се лъже.
дай по мащабна снимка и със секцията в кадро.
Ами може и така да е... В такъв случай трябва да настроя жалузите в хоризонтално ниво, или поне така, че да "подминава" допира със секцията.Първоначално публикувано от diksanal
... E разбира се, ако струята ти бие в секцията какво очакваш?
При тази ситуация говорим... 2 часа не достига температура по-висока от 23.8 градуса.
[img width=800 height=500]http://img405.imageshack.us/img405/5921/19201960.png[/img]
... Значи вероятно си забравил прозореца отворен.
Подобен проблем имаше зимата колега,който пък си беше настроил клапите почти отвесно и се образуваше топъл ''балон'' около климатика,а реално не си достигаше градусите зададени в стаята.При промяна на клапите на около 45° всичко си дойде на място.Този номер не минава при саньо ,заради датчика на дистанционното,когато е в режим да го отчита той
Спирам да пиша засега. Потвърждавате в крайна сметка, че при температури 5-8 градуса външни, на максимум 30 градуса колко би следвало да достигне климатика в стаята и за колко време от старта?
Питам, не защото държа да стоя на тази температура, а за да разбера дали климатика е наред?
Благодаря и извинявайте за загубеното време.
Можеби имаш проблем.Последните 2 нощти сам ползвала моя включен до сутринта в спалня 18 кв.м. , почти три вьншни стени ,но с вьтрешна изолация и за 15 мин. без проблем от 19* достигна 24*.Поставен е над гардероб ,който е висок 1.80 м.След темпериране климатика изключваше доста често.Топли много добре,но е малко шумен за спалня.Фреоньт много рядко и почти недоловимо се чува.Пожелавам ти да решиш проблема,ако има такьв!
Ма хайде сега шумен... Осаката, по-тиха ли беше?Топли много добре,но е малко шумен за спалня.
... Машините, дето не се чуват в спалнята са на друга, доста различна цена ...
Или поне на различен волтаж.Първоначално публикувано от Mega
Ами те читавите японки не са по-евтини. Като гледам един от форума се сдоби с яка машина за 1К, даже и кал има като бонус!
Ако някога реша да взимам Японска клима, само на един човек от форума може да се доверя, на никой друг!
Просто очаквах,че в това топло време на режим auto ще е една-две идеи над quiete .А относно избора ми - беше предопределен от желанието ми да направя ремонт и да имам читав климататик с идея,че след две три години той ще се постави във всекидневната,а на негово място наистина ще има "климатик за спалня" и на съответната цена.