Страница 16 от 34 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

С тези двете

JDM Fujitsu AS223PEH '2003 Охл.2.20kW/4.94, Отопл.2.50kW/5.62
    EUR Fujitsu AWYZ14LBC Nocria Охл.4.20kW/4.12, Отопл. 6.00kW/4.44

70 кв тристаен апартамент в Княжево няма проблем с минусовите темпуратури.
    Работят непрекъснато, през деня на 18 градуса, сутрин и вечер на 23-24.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    Разбира се! Оразмерена е правилно...
    е как ще е оразмерена правилно за 24м2 ,като е супер преоразмерено ?!? айде обикновенна 12-ка няма да се справи но малко квалитетен модел ЩЕ.

вярно по ръба на номинала сме но си е ок оразмерена машината.
    аз съм с 2 кубика повече от колегата с проблема и машината си е ок поне за сега. +това при мен има 15м2 витрини с проста алуминиева дограма без термо мост и се държи за сега машинката.

предполагам че е замръзнала на колегата - гледам и моята ще го направи скоро ако не стигнем до малко по-положителни температури. вероятно леда е стигнал до компресора и от там си е цялото тракане.

4. Тук е от
    Oct 2011

Колегата estqwerty както и останалите са прави за оразмеряването и аз се бях засилил за Нокриа 18-ка ,но като направихме малко сметки с консултанта в Бул клима на който съм благодарен,се оказа че ще е на ръба,защото помещението ми е северно малко над 50 квадрата и над мен няма нищо,за това сложих 24-ка Дц Инвертер вярно няма Ув лампа но какво от това дори и в това време нямам проблеми повече от 22-23 гр не съм настройвал,няма шум.Иначе и аз щях да имам проблеми вибрациите ако бичи на пълна мощност както при колегата се е плучило .

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

да север - юг има разлика , както и пада на мощноста трябва да се предвиди съгласен съм.
    а за 50м2 вече е съвсем друго - там 14/18 няма как да изтикат особенно на север.
    проблема е с тавите при мен няма значение от марката всичките трупат лед при -10 просто няма как да изтече навреме.

6. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

estqwerty
    Падат се по ~100W. на кубик. Кое му е многото??

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Еми правилно е защото иска при -11 -15 да я ползва както я е ползвал при +7 градуса...

За да ползваш при -15 външна трябва да оразмериш като за -15 външна температура, за да можеш да я ползваш като при +7 външна температура.На него в 110кубика помещение му остава 5.74кв което е по 52 вата на куб.метър -може и да се отоплява ако има дограма с троен стъклопакет и термо ролетни щори които да спуска вечер когато слънцето залезе, ако изобщо има слънце...

Другата възможност е да разчита на топлопроход от съседи-които я се топлят я не-то при тези минусови температури съседите тях си не могат да отоплят, та какво остана да "изпуснат" да им "бягат" навън топлото във видна "топлопроходи" към техни съседи...

За отопление при -15 градуса над 100 вата на кубичен метър от 110 до 130 вата при желана температура 23-25 градуса, иначе климатика може да излети или поне компресора му може да предаде "богу дух" ...

Ако има и големи топлозагуби може да надскочи 130-те вата на кубичен метър при +7 градуса...

Моят дженерал при външна -8 и зададена +25 градуса "пее" в спалнята от 14.5 квадрата ...

Имайте предвид, че необходимата мощност се увеличава, не само с падането на външните температури, а и с увеличаването на желаната за поддържане температура с всеки градуса над тестваните от производителя +20 градуса.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2012

Забравих да подчертая, че с климатика през зимата отоплявам само 28кв. колкото е хола ми, и тогава се чува бученето и трещенето. Иначе 44кв са общо със спалнята, двете помещения са разделени с плъзгащи врати. И да, оразмеряването е правено предимно за лятото, когато ще охлаждам и двете стаи, в момента спалнята се отоплява отделно. Та мисълта ми беше, че не може да бръмчи като трактор на 28кв и да не се справя, плюс това шума си го има още откакто не беше толкова студено! Машината не работи постоянно на hi-power с пак си бучи
    .... Да допълня, има шесткамерна дограма и щори

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

За такива като теб пуснах ето тази тема ...

При мен и -20 да стане климатиците ще ме запарят и ще направят леко задушен от горещина въздуха, така че да ти се придреме...

Както съм казвал: "Истината идва със страшна сила когато задържи 10-на и повече дни градусите денонощно под нулата..."

Друг въпрос е дали монтажа е направен както трябва и защо след като в скандинавските държави на тошиба дайсекай му слагат противовибрационни тампони у нас всеки те омагьосва" Купуваш страхотен климатик-не му трябват тампони..."

11. Тук е от
    Aug 2007

Аз съм доволен много от климата - е да, чува се външното тяло като дефроства, а вътрешното според мен си е супер тихо. Трябва да се чуе вентилатора ако се приближиш и се заслушаш или пък като се загаси всичко в къщи - телевизор и тн. Според мен си е екстра. Обаче не сме свикнали на много топло и му задаваме макс. 20градуса - поддържа си ги без проблем...

12. Тук е от
    May 2008

Сутрин рано сигурно е под -10 моята машинка си работи супер без никакъв шум, слагам го на 23 и се справя чудесно. С Nocria 14 съм в стая с 18-19 квадрата.

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от godfathern1
    , плюс това шума си го има още откакто не беше толкова студено!
    При това положение има шанс да се оправи. Въпрос на желание е от страна на монтажната група да си поиграят малко с донаместване на външното тяло или компресора, но си е разправия да разглобяваш климатик по време на работа
    На пук на всички правила моята 9-ка LC се наложи да я денивелирам за да я накарам да млъкне

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

Дано да се оправи. Най накрая монтажниците се наканиха да ми уговорят ден и час за да ми монтират тампоните и да видят от какво е бученето. Ще стискам палци вдругиден всичко вече да е ок и хората да си свършат добре работата. Ще пиша отзиви при първа възможност

16. Тук е от
    Jan 2012

Вече монтирахме тампоните и звяра се укроти. Сега спя спокойно, и мога да усетя комфорта на хубавия климатик, и смело мога да заявя че вече съм твърдо "ЗА" тампоните. Машината направо се прероди, и трябва да си залепиш ухото за стената за да чуеш нещо. Аз също се присъединявам в клуба на доволните и отново благодаря на всички за съветите и помощта

17. Тук е от
    Feb 2012

Истината е в Nokriata 14000BTU/h. за средно отдадено число 6 KW и максимум 9,1KW пoчти като 24-ка COP 4.44 +екстрите мисля че си заслужава! А при -15/-20 градуса знаешли колко щети пука дали е икономичен или двойно роторен,

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Засега съм от клуба на недоволните от Нокрия. Вчера го монтираха на мой роднина и не тръгна. Монтажниците не разбират от четене на грешки или поне да се бяха обадили да питат шефа си. Днес и той ще идва да го види. Ще пиша какъв е бил проблема .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 34 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе