Страница 6 от 34 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Така е, но спада в% е един и същ и за максималната и на номиналната мощност.Дадох само пример, не ми се смятаха в %.Ето го в % първия пад от +7 до +2 градуса е 26%, до 74%, а втория от +2 до -15 е само 13%, до 61%.Това се отнася и за номиналната мощност.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

защо да не трае постоянно максимума ? трае докато има нужда. или до пречещо на работата на климата събитие.

фуцк гледах графики - дефроста на нокриата на по 30 мин. не че има значение ще видя тази зима как се топлят скандинавите.

edit

само това излиза за дефроста :

Microcomputer-controlled Automatic Defrosting
    When using the Heating mode under conditions of low
    outdoor temperature and high humidity, frost may form
    on the outdoor unit, resulting in reduced operating per-
    formance.
    In order to prevent this kind of reduced performance, this
    unit is equipped with a Microcomputer-controlled Auto-
    matic Defrosting function. If frost forms, the air condi-
    tioner will temporarily stop, and the defrosting circuit will
    operate briefly (for about 7-15 minutes).
    During Automatic Defrosting operation, the OPERATION
    Indicator Lamp (red) (Fig. 2 6) will flash.

за потреблението докато машината НЕ работи и стои на стендбай при отрицателни температури : гледах схемите ноп няма нагревател , предполагам компресора никога не спира или се държи под някакво напрежение.

Tips for saving energy
    When the outdoor temperature is low (about 10°C or less), the unit will consume the power of 20~40W unless the power
    plug is disconnected from the outlet even if the air conditioner turns off.
    Remove the power plug to stop the power supply for energy saving when not using for a long time.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2011

В книгите за инструкции на Фуджитцу пише 20мин. работа на максимален режим, мисля че и на Дайкин е по толкова време. Нали темата за максимума е многократно коментирана във форума, има инфо.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от joro_vk
    В книгите за инструкции на Фуджитцу пише 20мин. работа на максимален режим, мисля че и на Дайкин е по толкова време. Нали темата за максимума е многократно коментирана във форума, има инфо.
    Това което го чете за "максималния режим" е неправилно изтълкувано от вас.Това касае power режима -той трае 20 минути. Моят подов дайкин първата зима 2009/2010год. когато температурите паднаха до -9 -11 градуса под нулата е работил 2-3 дни във вечерните часове от 17'00 часа до 23'00 часа на максимум без аз да съм му задавал-както вентилатора беше на ауто и в режим отопление понеже исках при -9 -11 градуса навън да направя при мен 26 градуса(такава температура бях задал), така и компресора вероятно е работил на максимум, защото когато зададох от вентилатора да духа максимално не се промени нищо за 3-4 часа и аз си го върнах обратно на ауто режим.Така, че според мен поне дайкин, убеден съм и фуджитсу-моето като заспя след душ при -11 навън под нулата работеше между средни и високи обороти цяла нощ при зададени вътре 26 градуса... могат да работят по -продължително без ограничениена времето в максимум натоварване ако "гонят" да достигнат зададената температура.
    Според мен единствената пречка за работа на максимум в режим отопление или охлаждане за един климатик е задействане на някоя от защитите(термо, електро или друга).Като си задал една температура климатика я гони докато може или докато я достигне, ако има проблем се задейства някоя от защитите му( за тези които ги имат, които нямат - се претоварва и климатика "изпращява"...).

Може да има климатици които да имат софтуерно ограничение което да не спада към защитите на климатика, но ще е доста тъпо да не е достигнал зададената температура, да няма проблем, а софтуера който е част и отговаря за управлението му в нормален непредпазен/неавариен режим да го ограничава в оборотите на компресора, без да са се осъществили условията които задействат специализирания софтуер или тази част от софтуера която отговаря за предпазване на климатика от претоварване.
    Какъв ще е смисъла тогава на специализирания софтуер(или част от програма) за термо/електро или друга защита.То ако е така ще излезне че климатика е двойно осигурен от претоварване и авария.

П.П. Всъщност се сещам, че последните два градуса до зададената температура подовия дайкин я достига при мен за близо 2 часа, така е записано и в упътването, че при 2 градуса разлика намалява оборотите и плавно достига зададената температура.
    При фуджитсу е обратното-има ли голяма температурна разлика бичи до последно на максимум и дори ми се е случвало да изключи компресора поради достигане на зададената температура.
    При минусови температури дайкина поради плавното достигане на температурата компресора почти не се е случвало да изключва-изключването се чува поради затварянето на долната клапа.
    Тази плавност на достигане на температурата я има и при мицубиши илектрик GE серията-там като достигне 2 градуса по -ниска температура от зададената и светва един диод който указва, че климатика е преминал автоматично в икономичен режим и 2-та градуса до зададената температура ще ги постигне по -бавно и плавно отпреди.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сега виждам тази темичка ,аз бих взел Нокрията .. просто я подаряват за 2000 лв ,прекрасен климатик .. 3000 лв са едни пари с които се класираш за топ модел на 100 волта и от тая гледна точка Тошибата която си заръчал не си заслужава ..
    относно залежаването на определени машини от високия клас Аруба е прав - в момента в техното има новички Т9НКЕ за 800 лв .. жалко че не ми трябва в момента желязна машина на безценица чак ме е яд че няма къде да я монтирам ..

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ето попреведен файл с графика - ток / дефрости / топлоотдаване и температури разни
    ще ми е интересно да разбера какво мислите.
    аз гледам , меря с линийката на 30 40 мин ще са ... един два на час очаквам. поне би трябвало да има сила да навакса.

http://aircon.digdice.com/wp-content...S-08054-09.pdf

edit : излезе и това https://forum.setcombg.com/index.php?topic=43848.0

гледам и за мах режима или хи поуер на топлене няма край докато не вдигне 2 градуса над зададеното. това е интересно.

However, HI-POWER operation will automatically stop under the following conditions.
     If SUPER QUIET Operations are selected during HI-POWER Operation, HI-POWER will be cancelled.
     During cooling mode
    The room temperature is 1°C below the thermostat setting or 30 minutes has passed since the HI-POWER operation began.
     During heating mode
    The room temperature is 2°C above the thermostat setting.
     During fan mode
    15 minutes has passed since the HI-POWER operation began.
    About HI-POWER Operation
     During cooling mode
    The Indoor unit will operate at maximum power until the room temperature is 1°C below the thermostat setting.
     During heating mode
    The Indoor unit will operate at maximum power until the room temperature is 2°C above the thermostat setting.
     During dry mode
    The airflow can not be set during HI-POWER operation
     During fan mode
    The airflow from the Indoor Unit is increased.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2011

Alexi
    ...аз бих взел Нокрията .. просто я подаряват за 2000 лв ,прекрасен климатик .. 3000 лв са едни пари...
    1.Нокрия 14 - 2250лв.
    2.Тошиба Дайсекай 5 -16-ка - 2800лв.
    РАЗЛИКА - 550лв.

ПП.Въпрос на личен избор. И двата климатика не съм ги ползвал, така че нищо не мога да кажа, а и едва ли някой е ползвал ЛИЧНО и двата климатика в еднакви стаи.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

да се похваля че вече мога да пиша и аз в темите за фуджицу.
    днеска сложиха нокриата.
    ще видим как ще е зимата.

вакумираха - първо 5 мин,но ми се стори много набързо и ги върнах за още 15 - 20 мин ми ми теглиха една лекция с обяснение защо трябва да се вакумира гледах като теле чесовниците докато ми обясняват, но така и не разбрах какво става.
    2,8 метра тръба навиха за монтаж от двете страни на една стена е ок при минимум 3 метра в сервизното, отделна изолация и сложиха верните големини тръби.
    сетената се проби без проблеми.
    като цяло останах доволен - дадох им 20-тачка отгоре да пият по някоя бира.

май е по шумно външното от ftx но бях вкючил на хи поуер и чакам първите пускания на топлене. довечера може да го пробвам.

а да останаха някакви неща с упътването - някой да има идея за какво са?

Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Какви са тези два филтъра , и на моя ги има но неможах да разбера къде се сменят.Тръбният път при мен е 2,2м незнам дали е потенциален проблем.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Това са филтрите като се изплези. Принципно се чистят автоматично, но има и ръчно с бутон от дистанционното!

13. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Това са филтрите като се изплези. Принципно се чистят автоматично, но има и ръчно с бутон от дистанционното!
    Това е ясно , става дума за последната снимка .

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Последната снимка са едни бандажи, с които се хваща пакета зад машината (по желание) с цел да стане по-компактен и да легне на стената по-добре.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

От това на рулото има във всяка машина, в окомплектовката пише само, че е лента плат, и по инструкцията за монтаж го дават да се слага за обвиване на тръбния път зад машината, където са гайките.Другото в окомплектовката пише "seal A", и също се слага върху гайките.
    Оп, малко закъснях, МЕГА е отговорил.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

мерси, значи не е нищо кой знае колко важно - мисля че го омотаха с бяла лента отзад след като завиха гайките.

пуснах го на топло - по шумен е от дайкина външното, а бе чакам студа за да пиша как е.

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Трудно ще намериш по-тих климатик от Дайкин.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 34 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе