Страница 18 от 34 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Коя да бъде машината? Нокрия или ...

тук при мен всичко е сбъркано напоследък както и да е знаете как съм я оразмерил има го в подписа - доставя достатъчно. ако кажа да направи 30 може и да не успее но 26-27 ще направи, не веднага но за два 3 часа ще го вдигне.

колкото до дайкина - наскоро четох пак сервизни - ftx50gv e 1:1 с ftxl или ftxg модела който го дават за -20 само че 35-ца външните са две капки вода, килограми, размери само КОП-а е сбъркан и над 4.
    кофти начин да правиш и продаваш клими - кофти за марката дайкин.
    кофти за излъганите.
    повече няма и да ги гледам въпреки че им разгледах новия катаог - продължават да лъжат.
    ако иска някой клима с висок минимум - мицубиши е винаги по-добър.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    е външното не е от особено тихите но пък си има причина за това - ако ти трябват всичките 9 и кусур киловати и 14-ката се напъне да ги достави на -15 мога да се примеря със всичко никакви случайно появяващи се шумове не чувам.
    Не е така, доста тихо е даже, втора зима му е на моя. Обикновено шумът е от самия въздух през вентилатора, но наскоро се появи това свистене-свирене :-/

4. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от BAlexandrov
    Не е така, доста тихо е даже, втора зима му е на моя. Обикновено шумът е от самия въздух през вентилатора, но наскоро се появи това свистене-свирене :-/
    Миналата година и предишните няколко не е било толкова студено и аз почнах да чувам външното тяло, ама само когато температурите са под - 5

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

я кажете вашето вътрешно мига ли OPERATION докато дефроства - чета полското сервизно и пише че трябва да мига - 7 секунди он 2 офф. но аз май не съм го виждал това.
    или така като го чета пак май е някаква жащита ако дефроста не успее да вдигне Т и размрази топлообменика.
    някой мигало ли му е така?

DEFROST CYCLE CONTROL AFTER OPERATION
    If, after the heating operation, frost is still on the surface of the exchanger
    Heat the outdoor unit is defrosting cycle will start automatically. During this time, if
    LED operation [Operation] The indoor unit will blink at a slow pace
    (7 sec. On / 2 sec. Off.), Outdoor unit defrost cycle starts and stops.
    (1). WORKING CONDITIONS ACTUATORS defrost AFTER OPERATION
    In heating mode, the temperature of the heat exchanger of the outdoor unit is lower than -4 ° C,
    and the accumulation time of the compressor exceeds 30 minutes.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Да мига.

7. Тук е от
    Jan 2012

Мига при всяко дефростване, няма да му се плашиш

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

добре няма се стряскам сигурно и моята мига.
    за на пролет упгрейдите са ясни - реотанче за тавата, въпреки че е на завет трупа лед кофти отводняване има а е и неудобна за поливане с вода , и тампони - не е шумна но и така и така ще ги викам.

предната решетка знае ли някой как се маха - мисля че има ход нагоре но ме е страх да я напъна а винтчета не виждам? да мога да поливам спокойно.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ти си добре , моето външно тяло може да дойде и до пролетта. Утре става една седмица от началото на монтажа.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

estqwerty, като гледам сервизното трябва да свалиш горния капак.На НОКРИЯ-та предния панел и страничната решетка са едно цяло.Сигурно леко повдигане иска и трябва да излезе.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    estqwerty, като гледам сервизното трябва да свалиш горния капак.На НОКРИЯ-та предния панел и страничната решетка са едно цяло.Сигурно леко повдигане иска и трябва да излезе.
    гадно - трудно се налива вода няма място къде да се полее хубаво нагъсто са ламелите . айде само два пъти правех упражнението но се притеснявам , пълни се, дупката е малка и се запушва , после се запушва и отвора който си мисля е да държи вентилатора , а той е по голям от одводняването и това само от конденз не го вали нищо.
    задължително реотанче трябва!!!

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И аз мисля, че нагревателен кабел ще реши въпроса.няма да се чудиш задължа ли водата или не.Тези от ФУД.....така и не си оправиха дупките като хората.На моя също понякога се опитва да се пълни с лед отвора, добре, че тялото ми е на чалъм и лесно го махам в зародиш.Но напролет с ДРЕМЕЛ-а ще го префасонирам тоя дренажен отвор, вдигнал съм му мерника.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Бор-корона F40, 2 отвора единия в левия ъгъл другия плътно до оригиналния, внимателно и полека че си е опасно :D иначе най доброто решение си е нагревател щото на - 15 -20 водата докато капне на ламарината вече е лед и няма време да стигне до отворите :D

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Днес размразявах Дайсейкай, така че ако искаш да си с вързани гащи само нагревател с ръчно управление. Защото не всяка зима е такава и не е нужно да работи цяла зима...

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Нагревателя може да бъде вързан така че да работи само при обескрежаване.....

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Нагревателя може да бъде вързан така че да работи само при обескрежаване.....
    Всичко може, но не съм убеден, че с тази малка мощност ще успее да свърши работа за няколко минути. Въпрос на опити е. По-скоро да се комбинира с реле за време и да работи още 10 мин. след дефрост.

Лятото ще свалям MHI-то за профилактика и ще му сложа нагревател, и ще си поиграя с логиката. Машината има перфектен дефрост, по-добър от на Тошибата дори, но малката дупка на тавата замръзва по 2-3 пъти на зима.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 34 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе