Страница 30 от 34 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 506
Like Tree22Одобрявам

Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Отговор: Коя да бъде машината? Нокрия или ...

Ще се радвам да споделите.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от krasi_soft Виж публикацията
    С нокрията със сигурност ще имаш 6 киловата при -15градуса и сметките за ток ще бъдат на половина.
    вярно че е здрава машина, но чак пак толкова
    smqnab одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    вярно че е здрава машина, но чак пак толкова
    Параметри на климатизатора при -5°С външна температура (20° в помещението):
    Отоплителна мощност: 7.51 kW, 25632 BTU
    Параметри на климатизатора при -15°С външна температура (20° в помещението):Отоплителна мощност: 5.74 kW, 19591 BTU .Това е превод от саита на фуджицу,ако те лъжат значи и аз лъжа.Ако имаш да кажеш нещо по темата кажи,ако ли не не спами само за да трупаш мнения.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Това са максимуми,а не номинали. Колко време ще издържи тази машина да работи на максимум?

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

за съжаление не е радиатор че да има 6 киловата мощност при отрицателни температури.
    обяснявам - фреон, температури, разлики, някакви грфики на фреона ,някакви компресори, ток, хаместера който върти колелото : не може 6 киловата на -15

прочети си упътването колко време може да бачка на макс. имаш машината значи имаш и книжката. ако искаш има сервизното в форума но на полски.

за това и казвам че подвеждаш жената с тази климатик, както за топленето, така и за сметките които да очаква.
    ще и върши работа, но не и в неизолирано помещение където има загуби.
    моята е в що изолирано що вътрешно помещение - сметката е над 150 лева, което е перфектно между другото.

ти ли ще и дадеш парички следващата зима за сметката като не стигне климатика за 2 бона и половина който препоръчваш и трябва да пусне духалка пак високи сметки?
    ми по добре духалка и 2 500 за ток. ще стигнат за поне 4 зими.

сега съм с още едно мнение в повече от твоите щом броиш.

едит : стана ми весело , имам едно добро винце на стамболово от кауфланд много добро. наздраве на всички.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 10-02-13 в 22:01. Причина: наздраве

7. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Мен лично не ме изкефи....виноте де,За другото те подкрепям изцяло,тъкмо сега си патя-дайсейкая на 15 квадрата не може да падне под 400 вата,защото стаята ми е северна,,и с теракота .Инак перфектен хиперинвертор за 2000 к +,а ми гори над 60 лв за месеца......... само да вметна че вината не е негова

8.  

9. Тук е от
    Oct 2008

Здравейте, предстои ми монтаж на една 14-ка Нокрия, та въпросът ми е следния: Проблем ли е при монтажа, ако климатикът странично е долепен до трегер, като това не пречи на движението на изходящия въздушен поток?

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

В инструкцията за монтаж на машината (идва с нея, ако някой не я скрие) са описани минималните допустими отстояния от стените!

11. Тук е от
    Oct 2008

Благодаря, ще я потърсим утре преди монтажа. Лека вечер на всички!

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

13. Тук е от
    Oct 2008

Благодаря, estqwerty! Утре ще ми монтират горепосочената машина и едно Fuji 09 LDC. Мисля да вържа вътрешните тела директно към ел. инсталацията. Контактите за климатиците са на отделни бушони. Освен, че няма да мога да го замервам при желание, може ли това да ми създаде някакво друго неудобство?

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

аз им вадя щепселите на гадините кога не ги ползвам лятото. ти можеш да ги изключваш от предпазителя.
    има електромери които се защипват на дин шината както предпазителите в таблото ако имаш място в таблото и желание ще можеш да ги мериш.

оффф топ:
    напоследък много ми говорят за тия предпазители и отделното окабеляване но си миля че е било за старите конвенционалки, инверторрите не вкарва чак толкова смущения към останалите уреди. най-малкото инвертора тръгва по-плавно.
    предпазител ок, ако е на твърда връзка. но чак на отделен токов кръг ми идва малко в повече особено малките машини. един климатик тегли 400-600 вата от мрежата, когато се топлим с клима няма какво чак толкова да вържем че да пренатоварим кръга. това е колкото един тръбен телевизор а за тях не се искат отделни кръгове. малко се прекалява с тези изисквания.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    за съжаление не е радиатор че да има 6 киловата мощност при отрицателни температури.
    обяснявам - фреон, температури, разлики, някакви грфики на фреона ,някакви компресори, ток, хаместера който върти колелото : не може 6 киловата на -15

прочети си упътването колко време може да бачка на макс. имаш машината значи имаш и книжката. ако искаш има сервизното в форума но на полски.

за това и казвам че подвеждаш жената с тази климатик, както за топленето, така и за сметките които да очаква.
    ще и върши работа, но не и в неизолирано помещение където има загуби.
    моята е в що изолирано що вътрешно помещение - сметката е над 150 лева, което е перфектно между другото.

ти ли ще и дадеш парички следващата зима за сметката като не стигне климатика за 2 бона и половина който препоръчваш и трябва да пусне духалка пак високи сметки?
    ми по добре духалка и 2 500 за ток. ще стигнат за поне 4 зими.

сега съм с още едно мнение в повече от твоите щом броиш.

едит : стана ми весело , имам едно добро винце на стамболово от кауфланд много добро. наздраве на всички.
    Преди да давам акъл на дамата си направих труда да видя в Ямбол какви са средните температури за цялата година от данните на БАН. Районът се характеризира със сравнително мека зима, като средномесечните януарски температури са 0,2°С и горещо лято със средномесечна температура за м.юли - 23.2°С. Средната годишна максимална температура е 17,9°С, а средната годишна минимална - 6,4°С. Средногодишната месечна температура е 12.0°С. Разпределението на средномесечната температура през годината е дадено в таблицата.
    Средномесечна температура по месеци.
    I
    II
    III
    IV
    V
    VI
    VII
    VIII
    IX
    X
    XI
    XII
    год.
    0.2
    2.5
    5.6
    11.3
    16.4
    20.3
    23.2
    22.6
    18.5
    13.0
    7.8
    2.8
    12.0
    Пролетта настъпва рано - края на февруари, начолото на март, със средна температура задържаща се над 0,5°С (средни минимални и максимални температури за април + 5,1°С + 17,9°С). Есента е сравнително по-топла. Първите есенни мразове са към края на октомври или в началото на ноември. Средните минимални и максимални температури за ноември са + 3,7°С ±12,4°С.
    Продължителността на периода с температура над 5°С е около 270 дни.
    Типична за този район е ниска честота на мъгливото време (средно 46,8 дни с мъгла годишно) особено през зимата. Дали при тези данни съм излъгал жената? И дали ще се налага климатика да работи на максималната си мощност дълго време прецени сам. Сега по твоя въпрос ,със сметка от 150 и повече лева на месец най-вероятно си сложил климатика в неподходящо за него помещение или си си дал парите за изолация на някой "много добър майстор",или монтажа не е добър та се налага при такива сметки да се дозгрееш с хубавото винце.Ако след загрявката все още можеш да четеш това са данни за 2012г която беше много студена,но явно не и в ЯМБОЛ.Хайде със здраве и продължавай да се радваш на сметки от 150 и повече лева,защото аз се ядосвам когато сметката за климатика надвиши 40-45лв.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ами ето пак подвеждаш : при такъв климат няма защо да се дават 2 бона и половина за климатик.

може да мине с конвенционалка и 3 4 зими да си плаща тока. още повече щом е за офис и не знаеш кой ще бачка вътре

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    софия

Ако имаш да казваш още нещо съществено ПО ТЕМАТА казвай,ако ли не прочети че жената се чудеше дали да бъде НОКРИЯ , което значи че е приготвила такива пари.Няколко пъти ти показвам с неопровержими доводи че не-подвеждам хората но ти явно си решил че след като неможеш да кажеш нищо полезно трябва поседното мнение да е твойто.И пак ти повтарям със сметка от 150и отгоре лева имаш някъкъв проблем ако не е с климатика си виж електромера.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 34 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Нокрия
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 187
    Последно: 30-03-16, 11:09
  2. Коя да бъде машината?
    От Ibr1975 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-13, 12:51
  3. Струва ли си ''машината''!
    От krasimirov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-09-09, 17:59
  4. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26
  5. Ъпгрейд на машината
    От Greendragon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 02-04-08, 20:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе