Този пост е редактиран от estqwerty; 11-02-13 в 17:38. Причина: лол
Моля ви дайте съвет какъв климатик да си купя, който да отговаря за: помещение, което се използва за хол, кухня и всекидневна с площ от 38 кв.м, височина на помещението-2,5м. Северната стена е вътрешна към коридор, източната стена е неизолирана на нея ще се разполага външното и вътрешното тяло, западната стена е с вътрешна изолация изпълнена е с каменна вата и гипсокартон, южната стена е неизолирана с общо около 9 кв.м прозорци като има и PVC врата към остъклена с PVC тераса, дограмата е PVC-6 камерна с енерджи стъкла.Помещението е на първи етаж от двуетажна къща, отдолу има изби-неотоплявани. Пода е бетонна плоча върху, която има 20 см сгур бетон и дюшеме. Климатикът ще се използва най-вече за отопление и аз съм доста зиморничва. Къщата се намира в Бургаска област, със средна температура на въздуха от 11,4 градуса, Май доста обяснения дадох , ако има друго питайте
до към 2800лв., искам нещо хубаво, икономично и да топли доста:rolleyes:
за 38 квадрата нокрия 18 може да се вмести в бюджета - могъща машина е
ще се справя ли при минусови температури и изискването за топлина? Най-важно за мен е топлината, така че може и малко над този бюджет да инвестирам. Според вас кое епо-добре Нокрия или Тошиба дайсейкаи 6 относно топлина?
jujolina69 мислила ли си за две машини все пак това са си 40кв а и комфорта ще е по добър с 1машина може и да има моменти с голям ветрилник след като казваш че си и зиморничава това предполага по високи градуси мое мнение
jujolina69 на ваше място бих "заложил" на този климатик: MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 63 ZK-S(3150лв с монтаж) или на MITSUBISHI Heavy SRK / SRC 60 ZJX-S (за около 3500лв с монатж) .
Според мен и двата биха се справили със задачата.
Друга възможност е FUJI RJZ-24LB Nocria за около 3400лв с монтаж.
Дотук са безкомпромисните вариани за климатично отопение.
Донякъде компромисен вариант са :
- Sharp AY/AE-XP24GR
Всички горепосочени климатици са "разчетени" преди всичко заради "грубата сила", тоест относително голямата си мощност спрямо другите марки и модели климатици.
В продавалник има чисто нова Нокриа 24-ка на цената на 14-ка
UJITSU GENERAL AWYZ 24 LBC NOCRIA - 19322637 | Електроника, битова техника - Климатици, отоплителни уреди, бойлери
Благодаря Ви много за съветите, насочих се към Нокрията предложена от justify
Тази от поста на АРУБА-та е същата.Може да провериш как стои въпроса.
За тези пари можете да пробвате да го закупите с кредит енергийна ефективност.Ще спестите поне около 250-до 350 лева
Продавачът през ден трие обявата и я пуска отново за да му излиза винаги начело и старият линк изчезва. Направо слагам страницата на продавача и ще се вижда дали е налична машината.
georgi1819 - Потребителски профил - За мен - Prodavalnik.com