Sharp GHR е прекрасен, но е ниво по-долу заедно с Panasonic LKE-3, MKE-3 ... Да не задълбавам темата.
Sharp GHR е прекрасен, но е ниво по-долу заедно с Panasonic LKE-3, MKE-3 ... Да не задълбавам темата.
Тоя нисък минимум на Нокриата не чак толкова нисък. До 90 вата падала консумацията, ама само вентилатора консумира 90 вата. Който знае колко е 2+2 може да си направи сметката. Моето култово топлещо Хитачи го дават да консумира минимум 115 вата, но в ръководството му пише, че само вентилатора консумира 50 вата. Понеже Дайкините ми работеха цяла зима на он-офф режим и много ми хареса, затова преди месец си сложих още един. Много му здраве на justify, дето много разбира от климатици. Да отиде в Германия и да види кой слага Дайкин и кой Фуджитсу. Неговата любима марка там е със статут на Мидея в Бг.![]()
Защо да е лошо?Аз лично съм махал два климатика до сега,които нямаха тази възможност и от опит го знам,как работи машина с нисък минимум,и такава с голям.И се препоръчва за малка стая до 12-13м²,в която най се усеща(или по правилно не усеща)работата му,а за спалня за мен си е необходимост- и да задължително,за добър сън и комфорт.Просто трябва да се пробва такава машина,за да усетиш разликата от on/off.Пък като има и форсиран старт-честито на печелившите.И пак да се повторя-не случайно тези с нисък минимум, са топ модели и са най скъпи-е ще има защо?Първоначално публикувано от rist
![]()
За 12-13 квадрата съм съгласен, примерно ако няма големи загуби стаята и трябват едни 400-500 вата, и климатикът е да речем с КОП 4/5, падайки на 100-120 вата си поддържа температурата. В 25 квадрата в Сандански, подовата 35-ца на Дайкин ще пее. Дано да им мине модата, както се спомена горе, че аз да си ги купувам по 1000 лева залежалите бройки, които ще събират прах по складовете.![]()
Joro, искам да ти кажа, че посещавам сетком защото има полезна информация като цяло, а не за да давам съвети, които да се приемат като миродавни.И двата климатика работят перфектно и топлят, просто Mitsubishi изкарва по-топла струя при зададени едни и същи градуси -24. Струята на Toshiba е по- хладна, като лично аз предпочитам по-топла.За мен Mitsubishi работи по-тихо. Mitsubishi - 65 кубика, ПВЦ 32ммКА стъкло, без изолация,югозапад. Toshiba - 44 кубика, ПВЦ 32 КА, с изолация - 5см., запад. Всеки сам си решава според особеностите на помещението какъв климатик да избере, а не според мнението на някой. Аз така съм решил с климатиците, така съм ги поставил.
+1 Много правилно казано. Каквото и да избереш, си направи варианта с 5 метра тръбен път. Няма да съжаляваш, 50 сантиметра е лош избор.Първоначално публикувано от pilot
![]()
Е съвсем нормално е тошибата при тези условия да ''вади'' по студена струя-21 кубика по малко,а и с изолация 5см.-трябва и само да поддържа достигнатата t°,а не да догонва и навксва термозагубите-просто в съвсем различни помещения работят.И не става на въпрос,че мицу е лоша машина.Първоначално публикувано от pilot
Първоначално публикувано от edi1
![]()
няма никакви минимуми - 900 вата е минимума на машината , предполагам аруба е изтървал една нула.
определено и аз се чудя как да навъртят 3 метра тръба когато ще са на една стена от двете страни - дали ще е удачно да се направи една врътка зад климатика??? за да може да отиде някой метър тръба?
Така е, всичко е много относително за всяка една стая.
А за тръбният път и аз мисля нещо от този род, да направят тръбите един два завоя в повече преди вътрешното тяло.
Това ти ли си го писал или някой с твоя ник? :Първоначално публикувано от aruba_man
ето и линк https://forum.setcombg.com/index.php/board,60.0.htmlaruba_man
Гастарбайтер
SetCombG.com участник
Неактивен
Публикации: 501
München ist Mein Heim!
Re:Daikin FTX25/35JV vs Fujitsu General ASHG 09/12LEC
« Отговор #7 -: Вчера в 22:14 »
Цитат
--------------------------------------------------------------------------------
Много добре, че си дал линк от Германия. И двата климатика са идеални за там, само, че първият даже не е разрешен за продажба. Понеже токът е два пъти по-скъп от България и почти навсякъде е газифицирано, климатиците се ползват почти само за охлаждане. Аз за 60 квадрата апартамент плащам 50-60 евро. Само тук-таме по селата се купуват машини за отопление. Още чакам някой да ми покаже снимки от квартали на Берлин, Мюнхен, Стокхолм, Рим, Копенхаген, Осло и т.н. където са си закачили климатици по фасадите. Даже и гугъл не може да ги намери.
« Последна редакция: Вчера в 22:24 от aruba_man »
Информирай модератор Активен
Не разбирам как давате за сравнение Германия след като там "Понеже токът е два пъти по-скъп от България и почти навсякъде е газифицирано, климатиците се ползват почти само за охлаждане "
Той човека в Германия ли го гласите да го изпратите да живее или ще си купи климатика както в Германия "само за охлаждане"...
Или във всяка тема си пишете какво ви изнася...
П.П. Не знам кое с какъв статут е в Германия, ама при положение, че го ползват "само за охлаждане" е излишно изобщо да си губим времето...
А пък аз климатик с висок минимум както в режим отопление така и в режим охлаждане не бих си купил вече никога, дори да е дайкин супер мумер дупер уруру сарара.Не е комфортно, дори в сравнение с климатик за 1500 лева...Разликата от 1.3кв до 900 вата е огромна -ако имаш климатици между които да направиш сравнение... с подовата 50-ка дайкин приключих с покупките на климатици "от чиста гъзария" защото това е модерно...
Той Диксън не е единственият сменил климатик заради ниския минимум -имаше още едно момче което смени две мицубишита на 2 години от високия клас мисля FD беше...
Сто пъти да ви кажа, че НЕ СЪМ почитател/любител на фуджитсу и нямам любима марка климатици ще е излишно както преди няколко месеца, но вие избивате някакви комплекси-как никакъв недостатък не намерихте в нито един от вашите климатици...
В сервизното го дават 90 вата минимум , за нокрията.Първоначално публикувано от estqwerty
900 вата е минималното топлоотдаване,при 90 вата консумация.
извинявам се моя грешка - пак не съм довидял. 90 вата ел но пък 900 вата е минимума.
90 вата е на стенд бай - предполагам. все пак е стара машина.
ще го мерна като дойде.
Какъв е тоя стендбай-направо си работят машинките,а на тези с висок минимум климатици,може така да им изглежда,но да не забравяме,че Нокриата е с тошиба компресор(защо не са взели на дайкин суинга-кой ги знае).Първоначално публикувано от estqwerty
Значи този PDR трябва да е спрял при консумация 45w.?![]()
justify, брат, винаги давам тествана и информация от извора така да се каже. Моите климатици работят на 500-700 вата средно, затова не ми трябва този минимум. Знам си помещенията и съм доволен от работата и разхода им. Сега за апартамента ще си взема с нисък минимум, защото отвсякъде ме отопляват и дори при -15 навън, вътре е 13-15 градуса. Но има много други по-важни неща за мен от този минимум. Например подовата ми 35-ца при -10 е с КОП 3, докато Нокриата, която я дават с КОП 4,5 някъде при -10 пак е с КОП 3. Дайкин има най-плавна загуба на КОП при минусови температури и никой не може да ме убеди, че тази Нокриа при 90 вата консумация ще отдава 900, това е КОП 10 все едно. При 90 вата работи само вентилатора.
Ако прочетеш първото ми мнение по темата ще видиш, че и аз му препоръчвам Нокриата, защото FTXS42 в 25 квадрата в Сандански наистина ще работи на он-офф и ще прави не баня, а сауна.![]()