он-офф не съм имал още - малкото слънчеви дни декември се спираше директно или пък аз я намалях и отварях да се проветрява.
он-офф не съм имал още - малкото слънчеви дни декември се спираше директно или пък аз я намалях и отварях да се проветрява.
А всъщност super quiet функцията как работи? Ясно е, че става по-тих, но защо?
Същото и за "Economy" как работи точно?
quaet-а - намаля оборотите на перката вътре, просто режим на вентилатора си е.
економи-то - намаля държи консумацията на ток в определени граници, съответно зададената температура се достига по-бавно ако гониш температура. разбирай спираго да не се развърти прекалено много. ако само потдържаш разлика/ефект няма.
бутона за икономичност е стрелката надолу
има и слип режим на дистанционото но той само май изключва - е това копче не съм го натискал а е най отгоре
Режим "super quiet" ограничава вентилатора да не духа с дебит по-голям от 390м3/h. Веднага с това компресора е ограничен да не превишава над 49Hz (2940rpm) от максимални 130Hz(7800rpm).
Като цяло това води до повишаване на температурата на издухваният въздух и ако темп. на вътр. топлообменник превиши 53гр. ще влезе и второ ограничение при което ще се намали още честотата на компресора (консумацията и топлоотдаването също). - Като резултат е възможно и вероятно тази мощност и дебит да не стигне зададената температура.
"Economy" го ограничава да не консумира повече от номинал = 1,35kW.
zxc0 - да нямаш сервизното на английски че се мъча с едно на полски?
Хаххх, и аз се мъча с него, гледам числата от него, а чета от английското на RLQ. Почти 100% е еднакво и точките и подточките отговарят до 18-та, след 19-та се разместват заради airclean(RLQ) и UV filter(Nokria).
абе я кажете автоматичното почистване на филтрите какви сетинги има .. на колко време и може ли да се изключва .. че на W нещо ми се струва че много често се пуска напълно излишно а от менюто има настройка максимум за 64 часа ( което за тях е 8 дена ,явно деня е по къс в Япония )
1 Задръжте време на настройка [ SET TIME] ( Фигура 5 (54 ) ) в продължение на най -малко
3 секунди. Текущото време ще бъдат показани последователно
стойността на интервал от време .
2 Задайте интервал с помощта на [ SET TIME] ( + / -)
( Фиг. 5 ( 54 ) ) . С помощта на тези бутони можете да избирате дължината
интервал между цикли на почистване , избирайки между
↔ 50H 100H . Фабричната настройка е 100 часа. За по-точно
почистване , промяна на дължината на интервал от 50 часа.
ама моя май само веднъж съм го хващал да чисти.
а да се изключва може ли .. нали си има бутон за ръчно почистване ( разгледах мануала на нокрията дистанционното е почти 1:1 с моя но не видях да може да се изключва изцяло ,освен да се изчака да светне поддръжката при което спира автоматичното почистване ) .. то проблема е ,че като се пусне нощем се чува едно ромолене цъкане досадно е ..
аз съм си го превел с гугъла ама може да не е много точен превода .. една екстра има и е глупаво измислена
Защо изобщо махна Panasonic-a, какво ти трябваше на здрава глава - бинт да слагаш!
мне ,от тая машина съм доволен .. за 10 дена има 1 дефрост ,в гъста мъгла .. МЕ щеше до сега да се накъса да дефроства .. и ми харчи средно 145 вата ,няма какво да се желае повече .. естествено имам някои дребни но несъществени забележки
от скоро имам нокрия 14 да питам УВ лампата непрекъснато ли работи