Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 188
Like Tree28Одобрявам

Нокрия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Нокрия

Тази консумация на електроенергия от 112 W нещо не е приемлива?! Сугерен ли си, че правиш правилни измервания? Няма логика да има такава консумация при спряна машина.

2.  

3. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от orlincho Виж публикацията
    Едно питане за нокрия-та - имам 14-ка монитрана преди месец. Сложих и електромерче и показанията сочат 112Вата консумация при спрян климатик.
    ...
    Електромерчето ти не отчита правилно, включва в показанията и реактивната енергия, която електромера на енергото не отчита. Пробвай с друг вид електромерче, което измерва само активната енергия и има показания за Power factor (cos Ф).

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от zhelko Виж публикацията
    Електромерчето ти не отчита правилно, включва в показанията и реактивната енергия, която електромера на енергото не отчита. Пробвай с друг вид електромерче, което измерва само активната енергия и има показания за Power factor (cos Ф).
    Това е машинката и до сега не ме е дънила на измерване както на разни реактивни натоварвания като печки така и на разни импулсни захранвания за лаптопи, захранвания за ЛЕД ... Не е особено китайско и му вярвам доста. Разработчиците доста са се постарали. Използва TYPE C current transformer каквото и да означава това - гугъл не ми помогна много.
    4-im-pic4-6115.jpg4-im-pic5-7951.jpg4-im-pic6-8442.jpg
    The OWL | OWL Micro+

По-скоро Нокрията нещо лапа неясно защо.

5. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от ;
    As noted by another reviewer, the Owl units have poor resolution, of the order of 100w, so lights and low power devices don't register on their own. More importantly, this, like the bigger Owl, and any device that only uses a clamp-on current sensor, measures Volt-Amps, not power (breaching trade-description/advertising standards), because it cannot take account of power-factor. This causes huge errors on anything with an induction motor, especially fridges and freezers, which have a power factor of around 0.33 and so read three time too high. Induction hobs also cause problems, even when turned off. Mine reduces my apparent total power on the Owl by around 300W when I just plug it in, because it's mains filter capacitor corrects the fridge and freezer power factor! Crazy stuff, which I've attempted to explain better on the page for the bigger Owl. Your supply meter measures true power and nothing less would be acceptable to supply companies. Excellent for monitoring solar generation though.
    Хубава ти е машинката на външен вид, но явно не измерва само активната енергия.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

да няма нещо друго включено и забравено на клона?

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Ще има ли смисъл да премеря тока с мултицет тогава?
    Това уредче е като амперклещи на вид. Индукционни котлони и мотори хубаво ама при спрян климатик компресора трябва да е изключен. Единствено платките и захранването им би трябвало да харчи. Има ли варинат при монтажа нещо да са оплели при опроводяването. Това което ми идва на акъл е различните видове захранване на касетофон в колата имах един който когато не беше захранен през ключа излапваше акумулатора.
    Да не би да има някакви особености при връзването на кабелите?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Я го включи на FAN / quiet / low и сподели консумация - да не е по-малка като работи?

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    да няма нещо друго включено и забравено на клона?
    Не - меря на кабелите към вътрешното тяло.

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    Я го включи на FAN / quiet / low и сподели консумация - да не е по-малка като работи?
    FAN + HIGH POWER = 144W - изглежда разумно

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от orlincho Виж публикацията
    Ще има ли смисъл да премеря тока с мултицет тогава?
    Това уредче е като амперклещи на вид. Индукционни котлони и мотори хубаво ама при спрян климатик компресора трябва да е изключен. Единствено платките и захранването им би трябвало да харчи. Има ли варинат при монтажа нещо да са оплели при опроводяването. Това което ми идва на акъл е различните видове захранване на касетофон в колата имах един който когато не беше захранен през ключа излапваше акумулатора.
    Да не би да има някакви особености при връзването на кабелите?
    Аз имам подобен/друга марка - Current Cost /, който работи на същия принцип. И моя показва така, при изключени машини/3бр./, но свързани на "твърда" връзка - показва около 200W консумация. Не е вярно, проверил съм го. Нещо при малките натоварвания дава грешка.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Още малко емпирични наблюдения:
    Измерване на тока с мултимер (режим до 10А промелив ток) последователно вързан на климатика.

След разкачане на веригата и закачане на мултимера показания в стендбай - 0,024-0,025А
    след включване на COOL/FAN Auto/26* - консумацията послтепенно се покачва на 0,500-0,600А
    COOL/High Power/ - консумация - 2.150А
    след приспиване консумацията остава 0,500-0,510А
    след разкачане на захранването и повторно закачане на установката отново пада на 0,024-0,025А
    няколко минути след презкачане на захранването консумацията се вдига от 0,025-0,035 на 0,500-0,600А и остава така без да пада отново (от няколко измервания след 1.5мин след 2.1мин след 3мин и нещо - не се вдига след определно време)

Въпроси:
    1. Как се влияе мултимера от от т.нар. power factor? Възможно ли е 24мА и 510мА да представляват едно и също показание? (при 24мА електромерчето отчита 0КВата)
    2. Възможно ли е самата Нокрия да не е добре? Това че си вдига консумацята в режим готовност не е нормално.
    3. Да викам ли техниците?

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

От това което знам (без да съм специалист и без да съм с инженерно образование) PWМ модула на фуджицу/Дженерал -фуджицу/фуджи обърква доста голяма част от ел.измервателните уреди.

Действителната консумация на климатика може да замерите като изключите всички други уреди в жилището, ако имате ключове и/или разклонители с диоди също да ги изключите по някакъв начин и еднствения консуматор да остане климатика.

Тогава със сигурност ще разберете дали има така консумация каквото описвате на "Stand by" или просто така отчетената консумация е "неправилно"погрешно отчетена поради недостатъци на самия измервателен уред.

Имаше във форума някъде подобно на вашето "оплакване" и то отново беше от фуджицу мисля(но не съм сигурен) беше от модела 9/12LD за който уреда за измерване отчиташе отчайващо висока консумация.Когато измериха консумацията за време само по електромер се оказа, че евтиния уред закупен за контролно отчитане не отчита правилно конусмацията, Но електромера нямаше такъв проблем и отчиташе правилно.
    Този пост е редактиран от justify; 23-08-13 в 19:11.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Веднага след включването на захранването е захранено само вътрешното тяло - 0,024А.
    Но след около 2мин. и 40сек. се включва захранването на външното - 0,5А. - Не знам дали и след колко време се изключва външното като няма въздействие от дистанционното (изчакай 1 час примерно). Друга вероятност е да зависи от какъв режим е бил изключен (при отоплението има значение за подгрева) - пробвай от режим FAN (не от COOL) да го изключиш.
    Тоя ток е пълния ток=реактивен+активен , като реактивния е много по-голяма част. Истинските електромери мерят само активния. Ясно е какво показва тоя електронен електромер - същото като амперметъра, което е много далеч от истината.
    По въпросите:
    1. Мери пълния ток, cosFi не се отчита. 24мА - само вътрешното, 510мА - двете тела. (сигурно има праг под който да не показва нищо).
    2. Всичко е възможно принципно. Нямаш уред с който да го докажеш. - Истински електромер е варианта - някой подменен нямаш ли? Комшии по-прибрани да пазят някой истински. Първо го проверяваш електромера с една лампа 40 вата примерно и тогава закачаш климатика и виждаш че не консумира нищо.
    3. Не, докато не изпълниш т.2.

Режим FAN :
    nokriqFAN.JPG

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Нокрията подава ток към въшното чак след включване в работен режим. Това съм го мерил. След включване минават 20-30 сек. преди да пусне ток към външното тяло.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ето нещо, което си купих наскоро и работи безотказно:
    Показва и фактора на мощността!
    LCD Wechselstromzähler Stromzähler 5(50)A Hutschiene, versch. Anzeigen + S0 Ausg | eBay
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Преместих електромерчето на фазата на апартамента - показанията са хм... странни нормално потребление на целия апартамент и климатик на стенд-бай 0,300-0,500 КВата - с работещ климатик 0,400-0,800-1,200 - при спрян климатик и климатик изключен от мрежата разлика няма. Очевидно това косинус фи го бърка ама здраво. Май ще трябва да преценявам като дойде първата сметка от ЧЕЗ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 13 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Коя да бъде машината? Нокрия или ...
    От joro_vk във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 505
    Последно: 06-10-21, 17:34
  2. Къде се намират датчиците на Нокрия
    От Ibr1975 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 2
    Последно: 05-01-13, 17:51
  3. Дайкин FTXS50J Proffesional или Фуджицу AWHZ 18 LB(нокрия)
    От Румен1 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 24
    Последно: 01-09-11, 17:14
  4. Колеги дайте инфо европейска и японска Нокрия
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 5
    Последно: 15-04-11, 13:38
  5. Отговори: 0
    Последно: 27-08-09, 22:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе