Тази консумация на електроенергия от 112 W нещо не е приемлива?! Сугерен ли си, че правиш правилни измервания? Няма логика да има такава консумация при спряна машина.
Тази консумация на електроенергия от 112 W нещо не е приемлива?! Сугерен ли си, че правиш правилни измервания? Няма логика да има такава консумация при спряна машина.
Това е машинката и до сега не ме е дънила на измерване както на разни реактивни натоварвания като печки така и на разни импулсни захранвания за лаптопи, захранвания за ЛЕД ... Не е особено китайско и му вярвам доста. Разработчиците доста са се постарали. Използва TYPE C current transformer каквото и да означава това - гугъл не ми помогна много.
4-im-pic4-6115.jpg4-im-pic5-7951.jpg4-im-pic6-8442.jpg
The OWL | OWL Micro+
По-скоро Нокрията нещо лапа неясно защо.
Хубава ти е машинката на външен вид, но явно не измерва само активната енергия.Първоначално публикувано от ;
Ще има ли смисъл да премеря тока с мултицет тогава?
Това уредче е като амперклещи на вид. Индукционни котлони и мотори хубаво ама при спрян климатик компресора трябва да е изключен. Единствено платките и захранването им би трябвало да харчи. Има ли варинат при монтажа нещо да са оплели при опроводяването. Това което ми идва на акъл е различните видове захранване на касетофон в колата имах един който когато не беше захранен през ключа излапваше акумулатора.
Да не би да има някакви особености при връзването на кабелите?
Я го включи на FAN / quiet / low и сподели консумация - да не е по-малка като работи?
Още малко емпирични наблюдения:
Измерване на тока с мултимер (режим до 10А промелив ток) последователно вързан на климатика.
След разкачане на веригата и закачане на мултимера показания в стендбай - 0,024-0,025А
след включване на COOL/FAN Auto/26* - консумацията послтепенно се покачва на 0,500-0,600А
COOL/High Power/ - консумация - 2.150А
след приспиване консумацията остава 0,500-0,510А
след разкачане на захранването и повторно закачане на установката отново пада на 0,024-0,025А
няколко минути след презкачане на захранването консумацията се вдига от 0,025-0,035 на 0,500-0,600А и остава така без да пада отново (от няколко измервания след 1.5мин след 2.1мин след 3мин и нещо - не се вдига след определно време)
Въпроси:
1. Как се влияе мултимера от от т.нар. power factor? Възможно ли е 24мА и 510мА да представляват едно и също показание? (при 24мА електромерчето отчита 0КВата)
2. Възможно ли е самата Нокрия да не е добре? Това че си вдига консумацята в режим готовност не е нормално.
3. Да викам ли техниците?
От това което знам (без да съм специалист и без да съм с инженерно образование) PWМ модула на фуджицу/Дженерал -фуджицу/фуджи обърква доста голяма част от ел.измервателните уреди.
Действителната консумация на климатика може да замерите като изключите всички други уреди в жилището, ако имате ключове и/или разклонители с диоди също да ги изключите по някакъв начин и еднствения консуматор да остане климатика.
Тогава със сигурност ще разберете дали има така консумация каквото описвате на "Stand by" или просто така отчетената консумация е "неправилно"погрешно отчетена поради недостатъци на самия измервателен уред.
Имаше във форума някъде подобно на вашето "оплакване" и то отново беше от фуджицу мисля(но не съм сигурен) беше от модела 9/12LD за който уреда за измерване отчиташе отчайващо висока консумация.Когато измериха консумацията за време само по електромер се оказа, че евтиния уред закупен за контролно отчитане не отчита правилно конусмацията, Но електромера нямаше такъв проблем и отчиташе правилно.
Този пост е редактиран от justify; 23-08-13 в 19:11.
Веднага след включването на захранването е захранено само вътрешното тяло - 0,024А.
Но след около 2мин. и 40сек. се включва захранването на външното - 0,5А. - Не знам дали и след колко време се изключва външното като няма въздействие от дистанционното (изчакай 1 час примерно). Друга вероятност е да зависи от какъв режим е бил изключен (при отоплението има значение за подгрева) - пробвай от режим FAN (не от COOL) да го изключиш.
Тоя ток е пълния ток=реактивен+активен , като реактивния е много по-голяма част. Истинските електромери мерят само активния. Ясно е какво показва тоя електронен електромер - същото като амперметъра, което е много далеч от истината.
По въпросите:
1. Мери пълния ток, cosFi не се отчита. 24мА - само вътрешното, 510мА - двете тела. (сигурно има праг под който да не показва нищо).
2. Всичко е възможно принципно. Нямаш уред с който да го докажеш. - Истински електромер е варианта - някой подменен нямаш ли? Комшии по-прибрани да пазят някой истински. Първо го проверяваш електромера с една лампа 40 вата примерно и тогава закачаш климатика и виждаш че не консумира нищо.
3. Не, докато не изпълниш т.2.
Режим FAN :
nokriqFAN.JPG
Нокрията подава ток към въшното чак след включване в работен режим. Това съм го мерил. След включване минават 20-30 сек. преди да пусне ток към външното тяло.
Ето нещо, което си купих наскоро и работи безотказно:
Показва и фактора на мощността!
LCD Wechselstromzähler Stromzähler 5(50)A Hutschiene, versch. Anzeigen + S0 Ausg | eBay
Преместих електромерчето на фазата на апартамента - показанията са хм... странни нормално потребление на целия апартамент и климатик на стенд-бай 0,300-0,500 КВата - с работещ климатик 0,400-0,800-1,200 - при спрян климатик и климатик изключен от мрежата разлика няма. Очевидно това косинус фи го бърка ама здраво. Май ще трябва да преценявам като дойде първата сметка от ЧЕЗ.