Последен етаж без изолация и ако го спирате и пускате няма как да не е шумен.Оставете го да си работи,сам ще си свали скороста на вентилатора.Нищо няма да му стане като е на най—ниска скорост,може да не си достигне
заданието само. Иди и зимата на гости на твоя познат и тогава ще разбереш разликата.
Тези монтажници явно хич не са в час с работата. Това, което са ти казали е така, но на отопление. На охлаждане е точно обратното, на най-ниска степен на вентилатора всъщност компресорът се товари най-малко и разхода на ток е най-нисък.
Дръж вентилатора на най-ниската степен + тих режим - през лятото така е най-комфортно, а ония тъпаци да си гледат работата.
Товарел се бил компресора...![]()
12 lmca изхарчи за 48 часа в жегите без да го изключвам 7 киловата.Зададени 26 градуса,в стаята на места е 24,а на други 25 градуса.Стига средно до 185 w и изключва,след почивката развърта до 600.Това след като се климатзира стаята.Холът е на последен етаж без изолация,около 20 квадрата.![]()
Уредих на приятели четири клими от този модел.
Направо съм щастлив,иначе щеше да има едни майни ...
Здравейте,
За съжаление нямам познания или близки които се занимават с климатици. Затова прибегнах до познатия ми ресърч онлайн. Така попаднах на доста форуми (направо се отказах от тези на англ. Този форум е най-добрия засега) почти прочетох темата за климатици тук за 2017 (wow 130+ стр.) И така случайно или не почти се спрях на този модел. Дори намерих доста добра оферта.
Само да дам подробности.Градът е София. Става въпрос за стая с южно изложение, тухла с външна изолация, всекидневна с кухненски бокс 24 кв. м. + евентуално коридор около 9 кв. м. (ако стаята е малка за този хубавец).
Климатика ще се ползва основно за охлаждане, но не е изключено да го ползвам и за отопление(помощно или основно) на всекидневната. Разполагам с локално парно на ток, но не знам все още дали отоплява добре и дали е рентабилно, и по джоба ми.
Въпросите ми са:
1. Струва ли си да инвестирам в тази покупка при положение, че ще ми трябва най-вероятно за охлаждане?
2. Добра ли е офертата която съм намерил(има други с директна монтаж) ? Колко струва стандартна инсталация на този продукт (няма да откажа и конкретни оферти или насоки)?
3. Има ли проблем ако климатика не се ползва зимата през студените сибирски дни?
Съжалявам ако някои въпроси или констатации са глупави, но буквално съм неук в тази материя.
Благодаря предварително.
П.С. Надявам се да съм запазил темата чиста.
Евентуални проблеми биха възникнали при стартиране на отрицателни външни температури (кански студ). Не знам в частност за София, но преди летния сезон машината се намираше за 1250 с вкл. монтаж.
Имам приятел с локално парно на ток в Редута... веднъж го ползва и сметката му изби зъбите.
Монтажа възлиза на нещо от сорта на 150-200лв, като по скъпия в последствие се отплаща с коректна и безпроблемна работа на климатика.
На мен ми е интересно, тъй като съм се засилил да взимам ЛМЦА, дали и на ЛУКА външното тяло е така шумно като на ЛМЦА? По принцип си мисля за 12 ЛМЦА в 16м2, но мога да се напъна за 09 ЛУКА, ако това "излитане" на външното тяло липсва, а и ако се справи с 40м3 обем. Някой, който има наблюдение над двете машини дали ще сподели? Като цяло струва ли си да скоча на ЛУКА (разликата е около 150 лв.) или за тези пари да си взема Тошиба сузуми 10 или Етерия 09?
Личните ми наблюдения са в полза на LUCA пред етерия 9, заради честите излишни дефрости при -10°С и надолу. За 40 куб. Метра няма да има проблем и с двете машини. Въпросът опира по-скоро до афинитета към допълнителните екстри![]()
Има ли как да се настрои при режим охлаждане да НЕ спира турбината на вътрешното при достигнати градуси. В упътването пише, че спирането на турбината може да се случи при активиран икономичен режим. Да ама този режим не е пуснат, но вътрешното работи 30тина секунди на слаб вентилатор и после спира.
Не си избрал обезвлажняване. /това с капчицата/
ЕЕЕ ако е така е супер. Че вече рових в раздела до най-дълбоки архиви. Това върши ли работа за да не остава кондензирала постоянно питата на вътрешното и евентуално да се намалят натрупванията от гъбки и др през лятото(не че ще работят много на охлаждане де).
По скоро ако е обезвлажняване спира турбината, ако е на охлаждане продължава да върти и изпарява обратно конденза в стаята. Но не при всички клими е така. Някои не спират турбината при обезвлажняване.
Пък аз търся климатик който да спира турбината при спиране на компресора, и на охлаждане и на отопление.
Да разбирам ли, че този модел, когато работи на dry или cool спира турбината при достигане на заданието. Щото на cool си спира, верно не съм го гледал цял ден, а около час но до сега все съм виждал други климатици просто да остава в режим вентилатор след спиране на компресора.