С удоволствие бих изтрил цялата тема. Но не зависи от мен....
С удоволствие бих изтрил цялата тема. Но не зависи от мен....
Върнах се с 20 евра назад. Термометърът изгоря на 50-тия градус. Чепатата цепеница още не се беше развъртяла!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Додо,с тази цепеница обърка всичко и ни навикаха!
Понеже си зевзек и е хубаво да има шоу.Но има колеги,които не те познават и на моменти се стига до конфликтни ситуации,а не е необходимо.
Този пост е редактиран от Viking72; 06-02-18 в 00:03.
Докато си в хотела, махни задната решетка на външното тяло. Ще направиш добро, на слдващите посетители!.
По темата- цепеница за 650 лв, няма как да отвее цепеница за 1300лв.
Иване, lmce струва 1000 лева. Защото го търгуват по 1300, трябва някак си дя го оправдаят. За едни пари е цялата фалшива реклама на lmce.
Между другото, има тапа на отвора за зимен конденз. Тия не знаят, че треото обръща цикъла! Спрях го и отворих вентила на парното, да не ми се карат.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Точно 1000 лв е без монтаж,другото над тази цена е мошеничество.
Това трео ако преживее ноща в ръцете на Додо значи директно минава от цепеница в ранг кютук. Ей такива снимки трябва да има във форума ... разтопено тиксо и опърлени термометри
А за цената писах отдавна , но тогава никой не потвърди !
Абе само да питам ... ей така кат жуниър мембър /а и да не съм изцяло извън темата/ как ще топли една машина помещение при -15/-20 пък ще е тиха/нисък дебит. Тая топлина ако си седи във вътрешното тяло а аз съм на 4-5м. от него а вънка е -20 мисля че тишината с която ме облъчва ще е последна грижа. По ше ми е важно сякаш за единица време да превърта повече от въздуха в стаята ?
Този пост е редактиран от Mig82; 06-02-18 в 03:16.
FUJITSU 12 LMCE работи три денонощия на режим MODE AUTO и при високи външни температури подържа точно зададената температура в стаята. През това време климатика работи в on/of режим като вентилатора на вътрешното тяло работи по-безшумно от режим HEAT. Като изключи компресора вентилатора на вътрешното тяло леко върти въздуха в стаята и за 69 часа работа са измерени 8.1KW. Последните два дни температурите паднаха сутрин до 0 градуса и тогава климатика в режим MODE AUTO подържа температурата в стаята с 1 градус под зададената.Пробвах и климатика ми в спалнята 10 TOSHIBA SUZUMI+ на режим MODE AUTO но след като започне да топли на този режим преди да е достигната зададената температура в стаята тошибата минава в режим COOL и започва да охлажда.Повторих опита отново и пак мина в режим COOL и започна да охлажда преди да е достигната зададената температура.
Изпратено от моят SM-J510FN с помощта на Tapatalk
Xax. Сузумито що така. Няма ли градус два толеранс преди да смени режимите.
Glarys , харчи ти по-малко, защото и поддържа по-ниска температура. Сам казваш, че на heat държи няколко градуса нагоре. При ниски температури казваш, че започва да изостава с 1 градус , а сваля ли на qaiet и след като свали вдига ли пак на low вентилатора?
Общо взето това на термометъра са само цифри , важно е как ти е добре на теб. Ако термометъра ти е живачен значи е верен. Инак може и от него да дава разлика.
Този пост е редактиран от avenger; 08-02-18 в 19:20.
Не можах да разбера ,пробвах 10Тошиба Сузуми+ на режим MODE AUTO за около 2 часа направих 2 опита при охладена стая тръгва да топли и преди да достигне зададената температура минава в режим COOL и започва да духа студено и после си върнах на режим HEAT защото стаята изстина.Може би защото някои "цепеници" не са това което са.[emoji6]За три денонощия работа в режим MODE AUTO FUJITSU 12 LMCE си духаше само топло.На мен ми харесват и двата ми климатика но тошибата ми е в спалнята а LMCE В хола.
Този пост е редактиран от GLARYS; 06-02-18 в 15:33.
При режим MODE AUTO на FUJITSU 12LMCE през трите денонощия когато го пробвах всички степени на вентилатора при темперирана стая на зададената му температура 24 градуса тогава всичките степени работят по тихо от режим HEAT.Но тогава климатика работи в on/оф режим.За отчетения разход на ток съм съгласен с теб.
Този пост е редактиран от GLARYS; 06-02-18 в 20:24.
Ако под по-тихо имаш впредвид че сваля дебита/духането на всяка една степен с малко (то няма какво друго да е) е доста интересно!
А след като свали на quiet засичал ли си го да вдига в обратен ред степените на вента ? Защото ако остане на quiet и после off , значи стопля около себе си и изключва затова увисва с един градус.
Пробвай да оставиш вратата към коридора отворена ... дали ще работи он/офф. Като последен вариянт насочи половината жалузи директно към вратата(ако е възможно). Не го оставяй да влезе в он/офф , иска "заигравка" с позицията на жалузите! Е пак зависи и от помещението... ако е с вътрешна изолация мисля че е неизбежно.
При режим MODE AUTO на FUJITSU 12LMCE на всички степени на вентилатора намаля дебита им /духа по-слабо и шуми по-малко/от режим HEAT. Пробвал съм при охладена стая и при режим MODE AUTO до достигане на зададената температура климатика работи пак в режим on/off преди да е достигнал зададената температура и всички степени на FAN духат по-силно и шумят по-силно.След достигане на зададената температура в стаята всички степени на FAN започват да духат по-слабо и съответно да шумят по-слабо и така без да си усилват шума и силата на духане работят до следващото охлаждане/проветряване/ на стаята.Но през цялото време климатика работи on/off.Само когато външната температура падна до 0 градуса температурата в стаята е 1 градус под зададената му температура, но и тогава FAN не си усили степента на духане до степента с която духа в режим HEAT.
Този пост е редактиран от GLARYS; 06-02-18 в 13:04.