Здравейте,
с риск да ям сопата ще попитам още няколко неща.
Първо все още не са дошли да занулят климатика. Аз така или иначе съм взел тампони по препоръка на колегата bobovo, така, че ще оправя и зануляването в събота.
Имам няколко въпроса относно режимите на работа.
Чета че в режим heat и вентилатор на quiet климатика работи неефективно. Какво ще рече това. Че заради по-ниските обороти климатика стопля по-бавно или има нещо друго. При мен стаята е около 15кв. и отделно кухненски бокс около 4кв. Когато пусна климатика на Heat и режим quiet, климатика достига желаната температура за около 30-на мин. ( по принцип температурата в стаята не пада под 20 градуса. ) При зададени 23 на дистанционното в стаята става около 25, като термометъра е леко по диагонал и в другия край на стаята. Ако пусна климатика на режим Heat и оставя вентилатора за АУТО, стопля стаята за около 20-на мин. В този режим температурата също надвишава с около 2 градуса. Но след утихване оборотите са осезаемо по-високи, при което струята е малко хладна и се усеща. Няма големи топлозагуби, единствената външна стена е към остъклена тераса, която вътре също е изолирана. Тавана е гипсокартон с вата.
Та според Вас, ще има ли чак толкова голяма разлика в консумацията ако го държа на quiet. Това че надвишава температурата не ми е проблем.
И последен въпрос. Какво точно прави бутона ECONOMY. Снощи след режим на вентилатора AUTO включих економи, при което оборотите доста понамаляха и струята беше леко хладна. Стаята така или иначе си беше стоплена вече. Какво точно прави това Економи, че от книжката на климатика не ми стана ясно. Там пише само че намаля консумацията и държи няколко градуса под зададената температура. Ако го оставя на режим heat и вентилатор на quiet, и включа режим економи, дали ще изравни температурите или е въпрос на тестове.
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост.
Прекачвам и разположението на климатика с стаята.