Янко виж как шуми моя климатик като включи на рали няма начин да не шуми чак в стаята се чува но мен не ме дразни.
https://www.youtube.com/watch?v=YIykzz_5QXo
Янко виж как шуми моя климатик като включи на рали няма начин да не шуми чак в стаята се чува но мен не ме дразни.
https://www.youtube.com/watch?v=YIykzz_5QXo
Мдам... същия излитащ самолет. При мен е монтиран до вратата на спалнята ( все едно до вашия прозорец в другия край на терасата. ) Мен не ме дразни, просто през нощта се събуждам понякога. Втора вечер го оставям на 19 градуса и не включва толкова често. Все пак с две деца, от който едното на година и половина, всяка минута сън си е бонус. Тази вечер ще пробвам да го оставя на режим Outdoor low noise да видим дали ще има разлика.
Да има го и при мен май при средните обороти, после утихва, но си е доста шумно, не знам от компресора ли е или някой хлабав капак.Ще следя.
Function number 11 и избираш setting value 00 за интервал от 400 часа,01 e 1000 часа ,02 е 200 часа и 03 е без индикация.
Същото важи и за модела LMCA.
Този пост е редактиран от bobovo; 09-12-18 в 03:47.
Аз започвам да си мисля, че проблема при мен е заради разположението. Климатика е монтиран на стената на спалнята, в ляво от него е остъклената част на терасата, а над него е тавана. Разстоянието до тавана и до прозореца на остъклението е не повече от 5-7 см. Реално звука се увеличава защото се получава нещо като фуния. Чудя се ако сложа някаква звуко изолираща мембрана зад него и на прозореца дали няма да намалее, но имам съмнения че ще има някакъв ефект.
Шума е от компресора , нищо не можеш да направиш освен да изтеглиш външното по далеч от спалнята. Явно работи натоварен климатика ти защото се чува само в интервала от 400-550w.
400 - 550W е най-добрият режим на работа на машинатя.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
И моят работи така, но не значи, че е най-добре. Затова отварям врати и увеличавам обеми, за да подмина поне 400W.
Това с офф-а не ми е много ясно. Кога точно се казва, че работи в режим офф, когато външното тяло не работи и върти въздуха вътре при ниски обороти ли. ( примерно ако съм го оставил на режим swing, по някое време спира в най-ниско положение и започва да върти леко с по-хладна струя. ) И как е по-добре да работи, он-офф или постоянно.
Опитвал съм да го оставям вечер на 19 градуса, но той пак си изключва и след като включи за да догони и започва да трака и се събуждам. За сега не е станало много студено и вечер го спирам. Сутрин кат остана в стаята е около 21 градуса и има да наваксва само 2-3 градуса .
Външното спира да работи. Вашият климатик не си вдига клапите при офф, обикновено остават в същото положение. В режим swing най-вероятно прави това, което се случва при Вас. Турбината продължава да се върти, но с доста ниски обороти. При този модел е ясно отчетливо, степените на турбината са ясно фиксирани и няма плавен преход, както е при други клими. Поне на мен такова впечатление ми е направил.
Режимът "веене (суинг)" се използва само през лятото. При отопление причинява адски дискомфорт, ако в стаята има хора.