И на мен ми звучи странно да си вдига степените, при зададена по-ниска такава.
Този пост е редактиран от rosswen; 11-10-19 в 20:34.
Може и да греша не съм си у дома да проверя имаше нещо със степените при фуджицу но какво беше, щом казвате значи съм в грешка
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Ами , има някаква логика, но съвсем крехка. Това може да е превенция против баби, дядовци и като цяло хора които като видят дистанционно изпадат в паника.
Чуква го бабата (от недоскив) на 1-ва, и на другия ден вика техниците, че климатика счупен и не топли при -10-15.
А при включен тих режим пак ли се разхожда по степените.
Иска ми се да ти отговоря ама не е тук мястото
Този пост е редактиран от bobivg; 11-10-19 в 22:09.
Никога не съм държал 12LGC на първа или Ауто, освен за тест.
Точно това беше кусура, като падне към -5гр. и не може да се измъкне от първа. Ама не ми стигаше първа, щото няма изолация и дограма, отникъде помощ.
Отстранен с изнасяне на датчика отгоре на тялото.
На по-новите модели на Ауто май не пада под втора, поне така пише в сервизното.
На фуксирана втора да речем може да падне мисля. Нямам възможност да проверя.
При мен не пада от автоматичен вентилатор на 1 степен сам... само с фиксирана скорост.
То и с фиксирана 2-ра в топлото не може да падне.
Ако падне под 32гр. на 2-ра ще мине на първа.
Трябва по-студено време и минимум консумация.
Аз затова го оатавих на фиксирана, евентуално понякога да слиза и на 1-вата. А като дебит 2-рата е предостатъчна за помещението.
Теоретично е така, но на практика от 2-ра на 1-ва е нещо почти невъзможно да се случи и не е логика вкара с цел комфорт, а по-скоро със защита функция.
Обърни внимание на подчертаната дума - PREVENTION - ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ (предпазване, попречване, спиране, спъване, предпазна мярка).
Демек, ако се случи това при някого ще е чиста случайност, изключение от правилото, а не нормално поведение на машината.
Все пак темата е друг модел, та спирам да пиша тук, защото при него може да има съвсем друга логика за управление, която за съжаления не са описали.
С това "prevention", имат в предвид, че е един вид превенция въздухът, който излиза да не е прекалено хладен. За това смъква на по-ниска. Ако духа повече, поток с една и съща температура, ще се усеща по-хладен. Мисля си, че при новите модели, би трябвало да слиза по-често на тази степен, защото са доста по-ниски минимумите и би трябвало температурата на изходящия въздух да е по-ниска. Което от своя страна, ще кара машината да слиза на най-ниската си степен.
Този пост е редактиран от rosswen; 12-10-19 в 10:05.
Няма проблем, аз нямам този модел климатик, но някъде във форума четох нещо подобно и толкова съм го прочел и какво ми трябваше да пиша