https://www.bulclima.com/uploads/fil...%20ASHG_KG.pdf
опс, писали сме едновременно, може да ме изтриете
https://www.bulclima.com/uploads/fil...%20ASHG_KG.pdf
опс, писали сме едновременно, може да ме изтриете
Здравейте, лятото се сдобих с Fujitsu ASYG09KGTA. Сега трябва да заложа стойки и тръбен път за няколко климатика преди изолация и смятам да поставя пак от същата серия, обаче фирмата която ще ги монтира предлагат FUJI ELECTRIC. За детски(15кв.м) и спалня(15кв.м) мисля да сложа по един FUJI ELECTRIC RSG09KGTA, а за всекидневна (36кв.м) - RSG14KGTA. Става въпрос за къща(Пловдив), изолация 10см. Спалнята и детската са с по две външни стени и 7кв.м pvc дограма с троен стъклопакет, а всекидневната е с 3 външни стени и 14кв.м pvc дограма с троен стъклопакет. Чудя се дали RSG14KGTA ще е достатъчен за всекидневната или да се насоча към 18-ка(FTXM50N), тъй като вратата на всекидневната няма да е винаги затворена и топлината ще бяга към коридор и стълбище към втори етаж. По принцип е предвидено отопление на газ, но не се знае дали и кога ще се осъществи.
Ами най-добрия вариант е да се отопли и стълбището..
Здравейте, мисля да взимам 12KGTA за всекидневна 24 кв. 64 кубика. Стаята е вътрешна без външни стени и се отоплява навсякъде около нея, с двоен стъклопакет, като цяло не е студена!
Ще се справили машината с помещението според вас?
Как е като шумове (3м тръбен ок ли са при монтаж за да не се чува фреон)?
Оставял ли вие на студено през миналата зима?
Хардуерно да е имал някакви проблеми/болежки?
Здравейте:
Малко информация за КГТА 12 през последните дни. При нас времето е много влажно и температура 2'-4гр. и климатика прави нещо като дефрост. Както работи изключва и започва да мига лампата. След малко вдига малко над 200вата и пак изключва, малко след това пак включва вдига до към 340вата започна да духа топло и вотовете падат надолу. Всичко това трае 4минути. Засичам го вече на няколко пъти да прави това, но това сякаш не ми прилича на дефрост.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Комшията лятото купи две 12-ки кгта и сподели, че при него от доста време правят така. Може би е нормално.
Интересно ми е дали си прави някакъв тест, защото дефроста при кгта трае доста време.
Трае доста, ако има защо. Когато е побелял и има много скреж, тогава е нужно повече време, за да изчисти и стопли питата. Ако е ненужен дефрост, тогава протича за 3-4мин, защото почти веднага достига необходимата температура на топлообменника.
Аз имам едно предположение/съмнение. Климатикът работи ли он/офф? Ако не, имам още едно предположение, но ще изчакам да ми отговорите.
Пипнали са нещо по дефрост алгоритъма при тоя модел и то към лошо .. по принцип при марката контролните дефрости са под -8 на 4 часа ,до тогава само при нужда
Не, не работи on-of , прави го един или два пъти в денонощието най често през нощта когато температурата падне на 4гр и надолу.
Ох забравих да кажа при мъгла и висока влажност.
Тази таблица е от сервизното на LUCA/LTC. При тях има контролен дефрост по време на работа компресора. Първо, ако температурата на топлообменникът е -3гр., прави контролен на 4 часа. Това лесно може да се случи, при външни температури 0-2гр. Под -5гр на топлообменника, пък има контролен дефрост на 213мин.
Възможно е и така да е, но пък за месец ноември ми е изгорил по малко от 70кв като е работил в 20кв на 21,5- 22,5гр. Като ме няма за повече време у дома включвам сензора за движение.