При контролния дефрост движението на фриона по тръбите се чува и когато се случи през нощта е зле.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
При контролния дефрост движението на фриона по тръбите се чува и когато се случи през нощта е зле.
При мен работи добре, сподели какво точно не ти харесва.
Здравейте.
Искам да споделя работата на климатик кгта12 и същевременно да попитам знаещите за работата на климатика.
Тази сутрин поставих дигитален термометър за измерване наизходящата струя като засилих градусите до 30' и вентилатора на най висока степен. Климатика развъртя до 1850в. и започна да пада, като термометъра достигна до 55,9гр и започна да пада бавно. Навън беше 4,5гр много гъста мъгла и невиждана влажност на въздуха. Описвам подробно условията при които работи климатика за да попитам.
1. тия условия оказват ли влияние върху развъртането на климатика и градусите на струята.
2. Градусите на струята нормални ли са за климатика.
Благодаря ви предварително.
Всичко е нормално, та даже много добре.Външните условия, като цяло, оказват влияние на работата на машината.
Здравейте!
Имам същия проблем. Климатика е много шумен и според мен не работи нормално. Става дума за следния модел климатик general fujitsu ashg09kgta. След включване на топло на втората минута заработва, което е нормално, но се чува шума на фреона по тръбите като кипяща вода в чайник. Духа сравнително топло около минута и след това изключва за около 2 минути. Отново се чува шума на изтичащия към външното тяло фреон. След това вклюва и почва да духа хладен въздух почти студен. Това го прави на автоматичен и ръчен режим на вентилатора, както и на различно зададени температури 25-28-30 градуса. Пробвал съм какво ли не винаги е едно и също. Имам три други климатика, двата от които девятки- не се чуват и топлят значително повече. Моля споделете мнения и при вас ли е така.
В какво помещение е поставен (квадратура , кубатура и изолация , каква е температурата в стаята ?
Ако и на 30С зададени с макс, вентилатор духа само минута и спира не е нормално.
Щепсела за 15 мин. пробва ли? Ама надали ше помогне.
И батериите на ДУ.
Да не би другите три да го "дундуркат" ако е топъл апартамента и тоя да се лигави. Като го монтираха не го ли пробваха ?
Огледайте за пречупена тръба по трасето. Или да му е отлетял фреона. Фирмата , гаранцията и да си го прегледат. Няма как това да е нормална работа при 16° вътрешна.
Този пост е редактиран от Mig82; 11-12-19 в 22:28.
Mitsubishi electric - уникални. Хиляда пъти съжалих, че не купих още един. Подведох се по рекламата на това KGTA.
- - - - - - - - - -
Този отоплява само спалнята. Няма връзка с другите. Пробваха го на студено. Монтажа беше август. И на студено шуми фреона. Даже е по- зле. Чува се като изтичане на вода, когато изключи.