Защо се хващате за -10 така работи и при 0 и при -2. И проблема е, че не работи постоянно, изключва многократно.
Защо се хващате за -10 така работи и при 0 и при -2. И проблема е, че не работи постоянно, изключва многократно.
Днес когато се прибрах в стаята беше 19,7 при задание 21 включих на 23, направи дефрост почти веднага/беше побелял, времето е мъгливо/ вдигна до 1700, започна да сваля и първо изключване на 1400, второ на 1200 и след това взе, че заработи нормално.
- - - - - - - - - -
При монтажа вакуумираха не повече от 10 минути.
Прегледай и за пречупена тръба, както споменаха по-горе.
Компресорът може да изключва по температура ако се товари по някаква причина.
Напротив когато не изключва ги достига и си намалява консумацията, тоест работи като инверторен климатик.
- - - - - - - - - -
Как да проверя за пречупена тръба, те са изолирани?
Какво ще рече "частично изолирано"? Да не би да има вата с гпскартон на плочата само?
Я дай малко повече подробности за изолацията, на колко градуса го държиш, къде мериш температурата в стаята......................(може и да си писал някъде а аз да съм пропуснал)
Сложи му един термометър горе при тялото и виж там колко е температурата.
Ще се опитам да опиша как се случва. Излиза от дефрост вентилатора се вдига на максимум работи известно време и започва да намалява вентилатора стига до втора степен/работи предимно на тази включен на авто вентилатор/ след малко изключва.
- - - - - - - - - -
Една външна стена остана неизолирана на тавана няма изолация първи етаж тухлена кооперация. Дограма ПВЦ и ка стъкла.
През деня когато съм на работа е на 21 градус, като се прибера го слагам на 23 много рядко на 24. меря Т на 1,10 от пода.
Този пост е редактиран от yul67; 14-01-20 в 22:31.
Това вече стана ясно.
Каква е температа горе при вътрешното тяло?
Сега не мога да я премеря защото гори камината.
- - - - - - - - - -
По спомен температурата при тялото е под зададената, имах клип но не го намерих.
Този пост е редактиран от yul67; 14-01-20 в 22:46.
И при нас днес и вчера беше доста мъгливо, с температури -2 до -5гр. 60-ката след дефрост побеляваше за нула време, като имаше интервал между дефростите около час и половина максимум. Давам я за пример, защото работи по-натоварена. Няма да ме учуди, да влиза през 30-40мин. в дефрости и да побелява бързо, в такива условия и 30м2 неизолирани. След като си темперира, а това ще стане след немалко часове, би трябвало да се окроти. Мъглата и догонването на 2 градуса, плюс голямо неизолирано помещение, са причината, според мен. Може и да бъркам.
Пусни го сега с камината, ако му идват много квадратите сега ще работи по разтоварен.
Примерно почваш от 22° зададени и ако изключи вдигаш на 23°, 24°.
Така ще работи в момента е на 21 и изчаква, така го оставям през нощта и се включва когато падне температурата.