До каква консумация стигна, успя ли да я видиш? То излезе много трудно да си намеря подходяща машина. Ако все още се предлагаше 20ZMX нямаше да се замисля. Накрая може и някое подово Фуджицу.
Дай повече инфо за ненужните дефрости? Някаква закономерност има ли? Щом е при мъгла, не е ли защото е побелял ТО, иначе казано да е по нужда? Дългите дефрости ги има и при моите машини, защото размразяват при напълно побелели ТО. Те не ме притесняват, даже напротив.
Ами не е побелял той пуска дефроста поради много висока влажност и след като усети че тялото е сухо пуска клапата и почва да си работи. Случвало се е да пусне контролен дефрост при 4гр и 100% влажност иначе ги прави около 0гр и 100% влажност. Да това е недостатък знаеш няма идеален климатик. То това според мен е най големия недостатък на този климатик. При нас влагата е висока може би заради морето.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Само на 1-ва може да му се наложи в по студени дни да работи дълго с консумация над 300W при което дефростите по нужда може да се окажат по-чести от тези по часовник.
Росс сложи си ЗС с уговорката да ти го направят с жично дистанционно за да не върти и да не мята клапите при офф.
Ако въобще е възможно това с жичното дистанционно.
Не вярвам да го сбъркат 300W+. ME-то в спалнята си бачка на 350W+, с едноредов ТО и дебит по-нисък от на Фуджака, с цял 1м3/мин., като рядко побелява напълно. Искам да кажа, че щом за МЕ-то, с по-ниския дебит и по-слаб хардуер не е проблем, то не вярвам и за това Фуджи да е.
Също много ми допада 09lvc-подовата машина.
ZS също ми е присърце, ще видим.
Малко извън темата: покрай празниците ми се наложи да спя точно под Панасоника ми и да ви кажа работи по-тихо от zs-w.Знам че не се тачи марката,но няма местене на клапи и най- ниската му степен е по-тиха.И става дума за 12QKE срещу 07zs-w.
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
Panasonic, аз лично не ги тача, заради дефроста. Отделно ми е малко дървени управлението. Преходните процеси, да бъда по-точен. Всеки с мнението си. Аз лично, като тишина не мога да искам нещо повече от ZS. Напълно ме удовлетворява.
Здравейте, имам монтиран General Fujitsu ASHG12KGTA в 30 м2 помещение, след дефрост работи 5-10 минути и изключва, почива около 5 минути и пак тръгва. Същото се получава и когато му вдигна заданието с 2 градуса, обикновено при температура около и под нулата зацикля така до следващия дефрост. При излизане от дефрост вдига консумацията до 1700.1500 вата и започва да сваля, когато си намали вентилатора до втора степен работи още малко и изключва при консумация от 1400 до 800 вата. Това поведение според мен не е нормално. Каква може да е причината? Малко след първоначалния монтаж ми монтираха тампони на работещ климатик при задание 30 градуса и доволно го лашкаха, дали има някаква връзка?
Може би е твърде слаб за 30 квадрата и не му стига мощност.
2,5 киловата проектна мощност и около 2 киловата при -7 са крайно недостатъчни за 30 квадрата.![]()
Помещението е частично изолирано. Става въпрос, че се случва в темперирано помещение 19,5-20,0 градуса, вдигам на 23,0 и вентилатор на автоматичен режим и са случва проблема, както и след дефрост, по време на дефроста температурата не пада повече от 1,2 градуса.
- - - - - - - - - -
Ако не му стига мощност защо не работи над номинал, а изключва?