Здравейте, искам да попитам някой който е на ясно с функция описана в наръчника на кгта. Вероятно я има и при други климатици.
Функцията контрол на вентилатора описана по долу в наръчника.
Каква е целта на тази функция.
От къде идва тази икономия за която пише в наръчника.
Как е по добре да се настрои на ON, или на OF, както е показано на картинката.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Пестиш от разхода от вътрешния вентилатор да не върти когато компресора е спрял. Сигурно е около 10W, обаче как звучи грандиозно "енергоспестяващ режим".
Аз го бях спрял този режим, защото ме дразнеше повече промяната в шума от колкото постоянния шум.
Пестиш от време на време 6-7W от спиране на турбината... Голяма икономия.
Ако е продължавал да спира вентилатора при достигане на температурата значи не си успял да я активираш.
п.п При моето LMCA се спираше тази функция с код от сервизното. Спомням си, че нещо бърках в стъпките и не се получи от първия път. При твоя е добре, че са я изкарали тая функция от сервизните настройки и са я направили достъпна за потребителя.
Този пост е редактиран от bobivg; 30-06-20 в 11:06.
Ясно де, просто отбелязвам. То турбината и без това е незабележимо тиха в режим следене. Според мен може да има друг плюс тази функция. Тъй като Фуджи не вдига клапата при офф, ако си под него се усеща неприятен хладен полъх, в режим отопление. Като спре турбината, това течение няма да го има.
Тази функция е само за режим охлаждане. Ясно е записано и в горната картинка. В режим отопление няма да спре вентилатора и ще си остане в режим на следене.
Единствения реален плюс може би е, че при офф няма да изпарява влагата от топлообменника в помещението и
въздуха да става “тежък”.Но пък може и да не е много влажно при тебе, така че ....
mimojef нали искаше такъв дето не върти при офф.
Е нали върти периодично. Като Хитачи при активирана такава функция.