Дистанционното е точно пот климатика на 50 сантиметра и се чува звуков сигнал когато мърдаш нещо , хваща много добре.
Не знам дали има нужда от препрограмираме на градусите след като когато времето е по топло си подържа това което е зададено. Сега ходих да видя как е топлото в това помещение, в момента е 4 сутринта и вънка е минус 6,а вътре при зададени 29 и турбината в най висока степен, стайния термометър показва 22,2, съгласен съм да има градус два с термометъра, но то е доста повече! Топлото което духа не е много топло,а също вчера почистих външното тяло но той нямаше много прах защото климатика не е работел лятото, а само миналата зима която не беше точно зима и тогава нямаше проблем но и нямаше температури под 10 градуса!
Ако на всички климатиците работят и само моя прави тия номера да не би нещо да е прецакан или при монтажа нещо да е не е спазено?
Това с дистанционното ли става или... ?Тия момчета преди да вадят датчиците да седнат и прочетат книжките на съответния модел. Модела може да се програмира с колко градуса нагоре или надолу да работи от заданието в режим охлаждане или отопление.
Ако под око разбираме сензора за човешко присъствие,изключен е.
''Това го копирах от инструкцията.Може би т.2 е ''деактивирате''.За да се спести електроенергия, тази функция контролиратемпературните настройки, когато няма хора в помещението.Енергоспестяващата функция е активирана при покупката наизделието.
1 За да активирате функцията за енергоспестяване, натиснетебутон "SENSOR" (cензор).Индикаторът "ENERGY SAVING" (енергоспестяване) надистанционното управление ще мига.
2 За да активирате функцията за енергоспестяване, натиснетеотново бутон "SENSOR" (cензор).Индикаторът "ENERGY SAVING" (енергоспестяване) надистанционното управление ще изгасне.
Видял съм го и "ENERGY SAVING" е изключено на дистанционното.
Засега няма да коригирам температурата,докато не започне да работи в някакави по -постоянни граници.
Този пост е редактиран от inches9; 20-01-21 в 10:51.
Първоначално публикувано от oppaaa:
Турбината е на автоматичен режим насочен е надолу и на страни.
- - - - - - - - - - - - - - - -
Вдигни клапите на турбината да духа нагоре(най-добре на 45 градуса). Колкото повече клапите на вътрешното тяло ги насочваш настрани толкова повече намаля дебита на вътрешното тяло. Първо вдигни клапите нагоре и ги изправи(да не са настрани) и ако няма промяна тогава търси майстор. За добрата и ефективна работа на един климатик е много важно мястото където се монтира вътрешното тяло и неговите настройки. Затова един и същ климатик при различни хора работи по различен начин.
Специалистите по климатиците препоръчват на отопление клапите на вътрешното тяло да са насочени надолу.След като пробвах как климатика ми работи при различните положения на клапите установих, че при мен на режим отопление климатика работи най-добре и поддържа зададената температура когато клапите на турбината на вътрешното тяло са насочени на 45 градуса и клапите са насочени направо. Тогава вътрешното тяло духа най-силно и климатика работи най-ефективно. На режим охлаждане клапите ги вдигам на най-горната позиция и ги насочвам настрани, за да не духа директно в мен.
Този пост е редактиран от GLARYS; 20-01-21 в 11:18.
Прощавайте, ама що за шъшкании са това? И на 3-те ми климатика клапите са почти максимално надолу и настрани, пък поддържат заданията, ако ще -10 да е. Не е нормално според мен такова поведение...по-скоро нещо се заиграйте със степените на турбината.
Аз просто споделям личния си опит.При мен с тези настройки на климатика при отопление с клапа вдигната на 45 градуса климатика ми работи най-добре. Предполагам, че защото вътрешното тяло ми е сложено близо до ъгъла на стаята(само там можеше да се монтира) и това да оказва влияние за работата на климатика. Затова предлагам на колегата да пробва различни варианти на работа на насоченост на клапите.На степен AUTO на турбината на FUJITSU климатика си духа достатъчно силно и не мисля, че проблема е в степените на турбината.
Този пост е редактиран от GLARYS; 20-01-21 в 11:51.
Благодаря ти rosswen
Снощи го пробвах това и вътре стана баня, направих го с плюс 4 градуса и оставих климатика на 27,5 след два часа отидох и вътре беше 27,5, а вън беше минус 5! До сега не бях усетил тоя климатик колко топло може да духа, още веднъж благодаря на rosswen
Ако ви се наложи да мърдате настройките на датчика, преди това трябва изключете климатика от дистанционното!
И аз предполагам,че вероятно просто си мери температурата по неточно.И ще трябва да се вдигне по начина който е показал колегата,защото иначе малко дразни с тези разлики.
Има ли начин да направя въпросните настройки на КМТА? Климатика е вързан директно на готово окабеляване на апартамента, а пише да се изключи от захранване след промените.
Абе как си купувате климатик без да сте изчели всички сервизни.
Много сте наивни, ако си мислите, че монтажника ги е чел. Те ги четат само при проблем, ама и това не е сигурно.
Този пост е редактиран от bobivg; 22-01-21 в 11:35.