сложихме такава 12ка на роднина ,тръбния път я има 1.50 я не .. шумове от фреон съвсем минимални ( но ги има де ) нищо дразнещо ..
сложихме такава 12ка на роднина ,тръбния път я има 1.50 я не .. шумове от фреон съвсем минимални ( но ги има де ) нищо дразнещо ..
И при мен 12ката е подобно с подобен тръбен път, не мога да си обесня защо при 9ката е така, нещо драстично да е различно при нея ако някой знае?
Като удължават тръбния път ще поискам освен да разкрием изцяло изолацията да отхвърлим и пречупена тръба.
дали не беше с друг компресор 9ката ,сега не ми се ровят сервизни ..
Не са много подробни в сервизното. Написали Rotary x 1 - 900W и за двата модела, и това е което имам аз като информация. Да не е прегъната някоя тръбичка наистина?
Това е същият компресор 07/09/12 btu KGCA - DA092MJB Single rotary,BLDC motor, 6 pole
- - - - - - - - - -
07/09 btu -- PRECHARGED REFRIGERANT -- 750 g
12 btu -- PRECHARGED REFRIGERANT -- 850 g
Секунди клонящи към 120+ ги броя за минути.
В интерес на истината, когато външната е над +12гр., Фуджака не си дава зор.
Поне 2гр. повече от желанието си трябва да зададеш.
Абсолютно нормална логика според мен.
При толкова високи външни, няма логика пода ти да е толкова студен, колкото про 0гр. да речем.
Ha 09KGTB забелязвам следното поведение (при режим отопление)
Пускам климатика. Отваря леко клапата. Започва в един момент да работи компресора.
Консумираната мощност започва плавно да се покачва. В един момент започва да духа топло.
Консумираната мощност стига до 1.5 киловата.
След това компресора спира, спира и вентилатора вътре.
Консумацията е минимална (десетки вата).
След това пак пуска компресора и вентилатора и мощността се вдига до нещо около номиналната и после спада донякъде.
Това при външна около +10, вътрешна около 20-21 и настроен за 24-25.
Някой дали е наблюдавал дали тръгва по този начин и при него?
Да така тръгва.
Оставяй го да работи, това е много топлещ климатик. Не е нужно да го включваш и изключваш постоянно.
Намалявай го и го и го увеличавай от дистанционното както ти е най комфортно.
Изпратено от моят moto g(9) power с помощта на Tapatalk
Не го включвам и изключвам. Даже не го и ползвам в момента
Взет е с цел охлаждане, но преди да пуснат парното го пробвах на отопление.
Подозирам, че програмата му е такава, но ми е интересно каква е идеята зад нея.
A, как би трябвало да работи, според вас, на отопление?
Странно ми е вкключването на компресора, нашпорването до 1.5 киловата и последващото спиране. След което тръгва отново.
По скоро бих очаквал да тръгне (разбирам консумацията над номиналната с цел бързо затопляне) и да намалява мощността при приближаване на зададена температура.
Спирането ми е учудващото
Ами остави го да работи поне 20м и ще се случи точно това за което говориш
Изпратено от моят moto g(9) power с помощта на Tapatalk
Ох.
След този цикъл се държи така.
Имам идея как работи и конвенционалният и инверторния климатик.
Въпроса беше за конкретния модел дали на всички има това спиране в началото и ако някой знае каква му е идеята.
Иначе след този цикъл климатика си работи "нормално"