Дефрост при +10° външна, при положение, че външното тяло е напечено от ярко слънце.
Дефрост при +10° външна, при положение, че външното тяло е напечено от ярко слънце.
Виж да не е намалял фреона.
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Aко климатика работи на къси интервали On/Off с по-малко от 10 минути продължителност, което обикновено се случва в по-топло време започва да брои циклите и прави контролен дефрост когато достигнат 40. Така че... и на +20 ще е пак същото въпреки че не мога да им схвана идеята защото въпросният "дефрост" в такова време продължава около 10 секунди. Може би колкото да прибере маслото обратно в компресора.
И те така.
При мен май става въпрос за небалансирана турбина. Едва ли ще намалее и изчезне след време.https://drive.google.com/file/d/1kHS...ew?usp=sharing
Със записите проблемът е, че телефоните филтрират звука. Та не знам дали се чува това което трябва.
Ако те притеснява, че ходи нагоре надолу имам подозрение, че може да са така.
В краищата на турбината има едни метални закачени неща които според мен са за баланс на турбините (както и при гумите на колата).
Гледам няколко броя са ги пуснали за продажба с изгоряли компресори или поне така пишат.
Има ли тук някой собственик на КГ от Пловдив?
https://drive.google.com/file/d/1fqm...ew?usp=sharing
Този шум на какво ви прилича:
Втулка, лагер, мотор, лош баланс?
това е шум от фреон ,типично за марката .. колко е тръбния път
Шумът от фреон го знам. Имах на Сенсирите в продължение на една година. Удължихме тръбния път и изчезна.
Това не е шум от фреон, а тракане, което в началото го нямаше, Климатикът е инсталиран на 01.12.2023. Шумът започнах да го чувам след нова година. Постепенно се усилва и вече е отчетлив. Най-добре, се чува в последната секунда от записа.
Тръбният път е 3м и някой друг сантиметър. Държах на това при монтажа, понеже вече съм си патил.
Искам да попитам има ли някой който знае как да се оправи проблема с тоя четирипътен вентили, моя лятото преди две години си замина, но мисля че пак прави проблеми и пак върви натам ако някой знае как се оправя, че виждам че явно прави доста белички