Страница 73 от 88 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 1306
Like Tree739Одобрявам

Новият модел на триото KGTA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Новият модел на триото KGTA

да не вее хладно е измислено това ,поне такава е идеята .. в големи помещение не се усеща ,дори е ок ,Фуджицата за европейския пазар като цяло не стават за спалня което е коментирано доста пъти

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Логиката им е желязна 7-9-12 са с еднакви компресори.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2022

Отговор: Re: Новият модел на триото KGTA

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Аз пък не мога да разбера що за логика е 7ца и 9ка да вдигат минимума на 400 вата под 0 а 12ката на 200 и нещо, което е много по приемливо за малки стаи
    При всички положения има някаква техническа причина да се вдигат минимумите с падането на околната температура. Колкото и да рових просто от любопитство, не успях да намеря простичко обяснение. Предполагам, че има нещо общо със спадането на налягането на изхода на компресора, което има някакъв пределен минимум за да работи правилно електронния дроселиращ вентил.Седмиците и девятките имат 25% по-малка площ на топлообменника навън и може би при тях това налягане спада по-бързо защото компресора и на трите е един и същ.

Това, което не ги оправдава е, че е в едно единствено и рязко стъпало... не може на +0.1 градуса 200W да са достатъчни да не духа хладно, а на -0.1 градуса да трябват 400W.

Аз лично купих тази 7-ца единствено заради надежата, че вътрешната турбина има малко по-ниски обороти и ще е по-комфортно в малката ми стая... реално погледнато ако човек разполага с парите за 12-ка, тези 7-ци и 9-ки са тотално безполезни. Нали уж това е идеята на "правилно оразмерения инверторен климатик", а какво се получава на практика... навън пада температурата с половин градус под нулата и твоята 7ца почва да бълва вътре 1200W топлинна мощност в 30 кубика стаичка, да работи в ON/OFF режим... докато преоразмерената 12ка щеше да си седи кротко и да работи оптимално.

Как да оразмериш климатик, който си вдига мощността два пъти при промяна на външната температура с 1 градус? Кое помещение ще има двойно по-големи загуби при падането на температурата навън с един градус... ?

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Re: Новият модел на триото KGTA

Цитат Първоначално публикувано от stench Виж публикацията
    При всички
    Е защо тогава над 0-та 7-9 са на 15rps а 12-ката на 10rps нещо не ми се връзва логиката със спадането на налягането. Ако това сервизно е вярно излиза че 12-ката трябва да е с по-нисък минимум.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2022
    Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Е защо тогава над 0-та 7-9 са на 15rps а 12-ката на 10rps нещо не ми се връзва логиката със спадането на налягането. Ако това сервизно е вярно излиза че 12-ката трябва да е с по-нисък минимум.
    Налягането на изхода на компресора си пада с падането на околната температура и абсорбираната топлина от топлобменика като цяло. Не само под нулата. Аз и не твърдя, че това е причината за да се налага вдигането на минимумите. Просто предположение от моя страна и четене на оскъдна информация...

И от тази тяхната таблица точно така излиза, да. 12ката още под 5 градуса вече остава с по-нисък минимум от 9ки и 7ци. Ако бяха направили този скок да не е от 15rps на 36rps, а примерно на 25rps щеше да се получи нещо по-логично, но... вероятно има нещо, което не знаем.
    Този пост е редактиран от stench; 24-12-22 в 17:11.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Няма никаква техническа причина дори на -10 да работи на 200 вата ,доста климатици го могат .. има модели при които няма никакви стъпала и покачване на минимуми по какъвто и да е повод .. дори Мидеята ми ( най евтиния ми климатик ) е така ,другите също макар че там се очаква по висок клас са

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2006

И аз се чудя защо променят минимума, но за да си даде зор някой да го направи трябва да има причина. От чисто мързелива гледна точка.
    Ако има човек който е учил климатична техника може да даде акъл.
    7/9 ако се ползват за дозатопляне (при наличие на парно примерно) влизат в ужасно тъп цикъл като е минус няколко.
    Почва да включва и изключва без да върши нещо смислено.
    dodo_pv одобрява това.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от stench Виж публикацията
    Налягането на изхода на компресора си пада с падането на околната температура и абсорбираната топлина от топлобменика като цяло. Не само под нулата. Аз и не твърдя, че това е причината за да се налага вдигането на минимумите. Просто предположение от моя страна и четене на оскъдна информация...

И от тази тяхната таблица точно така излиза, да. 12ката още под 5 градуса вече остава с по-нисък минимум от 9ки и 7ци. Ако бяха направили този скок да не е от 15rps на 36rps, а примерно на 25rps щеше да се получи нещо по-логично, но... вероятно има нещо, което не знаем.
    А аз отдавна твърдя точно това. Ако не би било така, зимно време, при добре топлоизолирани жилища и с вътрешна изолация, вътрешните тела биха работили като вентилатори. Това би предизвикало огромен дискомфорт и затова не се програмират по този начин. За отопляване на гореспоменати жилища се използват други методи.

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Няма никаква техническа причина дори на -10 да работи на 200 вата ,доста климатици го могат .. има модели при които няма никакви стъпала и покачване на минимуми по какъвто и да е повод .. дори Мидеята ми ( най евтиния ми климатик ) е така ,другите също макар че там се очаква по висок клас са
    Могат го цепениците. Обикновено собствениците им ги ползват само лятото. Вентилатори през зимата използват мазохисти. Съвсем друг е въпроса, как са програмирани стъпките за вдигането на минимумите. Трябва да има зададен градиент на промяна на топлозагубите. Ако е голям, машината трябва да се монтира в зле изолирани помещения (Gree). Ако е малък, има вероятност да почне да вее хлад в такива помещения. Тези, които ги продават и монтират, трябва да са наясно. Потребителят също.
    inches9 одобрява това.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Разбира се има причина за високите минимуми и със сигурност не е техническа.При ниски температури нисък минимум е да ти вее студен вятър,което само във форума е предимство(не говорим за охлаждане през лятото).
    Когато съм го мерил слиза доста ниско,но не ходя да меря външната,а и това не ми е проблема.ME FD35 също не е с нисък минимум,но е перфектен,как и кога работи не се разбира(ако това не ти е последния кахър) и си поддържа зададента температура.SCOP(COP) хората са го дали при тази работа,а не с измислени във форуми минимуми.
    Проблема при KGTA е,че не може да държи постоянна температура,гледам че не е само при мен,иначе има вероятност това да е поради монтажа на моя по късата страна,но такива са възможностите в стаята.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Вее хладно ако няма ниски степени .. ако е направен както трябва има достатъчно ниски дебити за ниската консумация .. Фуджицу съм имал 2 различни и ми е много добре позната марката ,като цяло това е най дървената марка от японските . 20г никаква промяна на нищо в алгоритмите на дефрости ,турбини минимуми и квото се сетиш - всеки следващ модел е същото дърво и се държи по абсолютно същия начин като предходния модел ..
    SPSt и rosswen харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Старите модели Фуджитцу не вееха хладно защото имаха висок минимум.
    bobivg и rosswen харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Новият модел на триото KGTA

Цитат Първоначално публикувано от GLARYS Виж публикацията
    Старите модели Фуджитцу не вееха хладно защото имаха висок минимум.
    Да, но вееха, защото не си вдигаха клапите или спираха турбините. Много е неприятно да седиш под Фуджак, влезнал в офф.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2022

Малко дефрост статистика на ASHG07KGTB в 30 куб. м. стая с вътрешна изолация. Зададена температура 25.5, навън между 0 и 1, снеговалеж.

Климатикът не влиза в on/off. Работи на минимума си за тази температура навън, около 240W консумация. Подържа зададената температура между 25.4 и 25.7 турбината на Auto.

За съжаление дотук са положителните впечатления.

От там нататък следва доста агресивен дефрост алгоритъм. Дали е типичен или нормален... не мога да кажа със сигурност. На графиката се вижда отражението на циклите върху температурата в стаята. Размразяването е на около 75 минути. Циклите са продължителни и температурата вътре пада с 3 градуса. Първият старт след края им е много бавен и винаги е без регулиране на мощността.

6:12 до 6:23 = 11мин.
    7:12 до 7:21 = 9мин.
    8:27 до 8:41 = 14мин.
    9:40 до 9:52 = 12мин.
    10:56 до 11:11 = 15мин.
    12:20 до 12:34 = 14мин.
    14:32 до 14:46 = 14мин.

Честно казано.. един конвенционален климатик с най-тъпата схема на дефрост на 45 минути натрупано време на работа на компресора, в такава стая ще размразява по-рядко по простата причина че работи винаги на максимума си в On/Off , ще ги натрупа тези 45 минути за два часа и ще дефроства 5 - 6 минути. При разработването на този климатик явно комфорта им е бил последна грижа.

Ако наистина това е "нормалната" работа на тази машина... бих препоръчал на всеки, който обмисля закупуването на този модел в никакъв случай да не го инсталира в помещение с вътрешна изолация и малък обем. При такава продължителност на дефроста си трябват Голи стени и достатъчен обем въздух, които да се затоплят и да могат да компенсират до някъде тези паузи от по 15 минути в работата му.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    ccankov73 одобрява това.

17. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

09KGTB
    Монтирах го в спалнята макар, че прочетох, че не става. Събужда ме понякога фреона - все едно вали дъжд. Телата са много тихи. Икономичен сякаш. За 5 дни ми е духнал около 16 KWh. Като лягам го слагам на 21°С. Минимума над 0°С съм го засичал да пада до 132-135W. Не е идеално лоша машината.

Тази вечер външната падна под нулата и реших да проверя за това което пишете. Минимум 372-375W. Работи On-Off .

Най ме дразни дистанционното. Б. с. кютюка. И бутоните дето ми трябват най-често са под капака.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    mimojef, bobivg и rosswen харесват това.

18. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Вътрешното на коя скорост освен 1-ва е тихо?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 73 от 88 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новият AQV12YWAN
    От climamarket във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 45
    Последно: 21-01-12, 00:01
  2. Мнения за новият модел MS9A-12HRN1 Luna Split A5
    От specimen във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-10-11, 19:51
  3. Разлика между стария ми климатик и новият модел?
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 02:07
  4. Новият 3D тест
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 51
    Последно: 05-08-07, 00:07
  5. Новият Форум
    От sorrowsad във форум Анкети
    Отговори: 25
    Последно: 28-08-05, 01:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе