- @alextk69- При теб на какво мирише?
Аз съм непушач и не допускам да се пуши в апартамента ( който иска да пуши - излиза на балкона ) и тъй като чакам още кухнята за момента не се и готви, но не съм усетил абсолютно никакви миризми до момента
Колега stainway, някои йонизатори вършат работата, като кучето на нивата. Изсипи 100 или 200 милилитра пероксид с до 5% концентрация във ваничките и се заслушай. Органичните замърсявания не винаги се забелязват с невъоръжено око. Освен ако не е някаква плесен.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Съгласен съм, но като гледам снимки във форума.... очаквах някакви грозни неща да видя в моя Веритас. Както и да е измих го и си е като нов, но не съм съгласен,че трябва да ви замирише на озон или не знам какво,иначе йонизатора не ставал. Просто си върши работата за която е направен … В темата за C&H го дъвкахме преди време- на никой не му е замирисал климатика-сигурно има причина.
Разбира се трябва да се прави профилактика, но все пак е по-приятно да се прави планирано , а не защото мирише на нещо лошо. Поне аз така размишлявам...
Интересното е, че като отворихме МЕ-то миналата година, топлообменника и всичко останало беше учудващо чисто, като при stainway. Експлоатиран беше близо 3г., като машината нито има йонизатор, нито самопочистване. Явно въздухът тук си е доста чист. Споменавал съм, че градчето е малко, до р. Дунав и повечето комшии се греят също на ток. И вкъщи не се пуши (е понякога под пароуловителя).
Този пост е редактиран от rosswen; 16-08-18 в 14:36.
Не знам, но защо си мисля, че йонизаторът е последното нещо, което този модел предлага като възможности …
Като оставим двустепенния компресор и възможността на отделя топлина до много ниски температури-мен лично ми допада най-много радио управлението на ДУ.
Поради разположението на мебелите в дневната-няма пряк " контакт" на ДУ с вътрешното (при нормално инфрачервено ДУ).
Това разбира се не е драма-по добре да не се пипа много ДУ, но сега мога да ползвам пълноценно функцията I Feel.
Правих си експерименти с дигитален термометър и ДУ мери изключително точно +0,3/-0,2
За мен лично това е много голяма екстра-свързана с комфорта .
А йонизаторът-по-добре да го има и да е включен, но той надали ще топли много през зимата или пък охлажда през лятото
stainway, тъкмо това щях да напиша. Това, което ме впечатлява в този модел, далеч не е йонизацията, а добрата му работа в сурови условия. Не че йонизаторът изобщо ме впечатлява, в която и да е машина. Но си е един плюс, ако го има.
А някой от форума виждал ли го е да работи при наистина сурови условия?Това, което ме впечатлява в този модел, далеч не е йонизацията, а добрата му работа в сурови условия.
Например няколко дена максималната t да не се качва над-5С, а нощем -15-20С например.
Не да е чел или чул.
Питам единствено от любопитство.
Назад в темата имаше изказано впечатление от собственик при -22:
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post836799
Аха, не съм го видял,
благодаря.
п.с. аз питам, че бабата и дядото на село остаряват и хамалогията с дървата почва
да им идва нанагорно.И тъй като са свикнали на жега зимата, една такава машинка
да им държи 25-6С зимата май ще е добре.Е дръвца ще има за резерва при спиране на тока и др.
Този пост е редактиран от ccankov73; 16-08-18 в 17:51.
Ако ще е на село-вземи им Амбер-пак така ще работи (има дори повече мощност на хартия), но малко по-непретенциозно вътрешно тяло и с около 500 лева по-евтино.
И нано джи-то е малка кутийка, но върши работа. Като застана пред изходящата струя се усеща как мирише на свежо.
При мен дори след няколко часа обдухване на вентилатор всеки ден, резултатът е нулев. Водата просто си стои във ваната. Съответно след около месец и половина работа на охлаждане климатикът мухлясва и почва лоша миризма.
Установих, че ефект има само ако след приключване на охлаждане, пусна климатика за 15-20 минути на отопление. Тогава ваната и вътрешността изсъхват напълно.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 16-08-18 в 19:14.
Вярно, че някъде бях чел, че и при минус работи он/офф. Дават им доста добър минимум, да не би да се вдига главоломно под определена температура, както е и при някои други марки?
Направих си труда да се кача на стола и да ми повее в лицето-да мирише на свежо.
Но според мен не отделя достатъчно количество йони, за да се натрупа в обем от 90-100 м3 и да се усеща в другия край на стаята.
Малкият Веритас-също имаше вода, когато го свалях, но никога не е замирисвал, а се ползва от май до септември всяка нощ независимо от температурите заради сенна хрема.
Затова и съм убеден, че йонизаторът си върши работата и предпазва вътрешното от биологични замърсявания.