То с този топлообменник и компресор не е изненада, че топли и е качествен. Аз още се колебая между него и модел на фуджицу, защото ме притеснява какъв е разхода. За 18ката става дума. Моля притежателите да споделят своите наблюдения.
То с този топлообменник и компресор не е изненада, че топли и е качествен. Аз още се колебая между него и модел на фуджицу, защото ме притеснява какъв е разхода. За 18ката става дума. Моля притежателите да споделят своите наблюдения.
Нали това се опивам да обесня няма как да ти каже някой “разхода при -15 е ......” всичко е спотвд зависи . В момента климатика работи но имам една пакосница на 2 годинки за която понятието затворена врата не съществува !!!! Колега със същия климатик или друг в подбни условия но с по-голямо дете разбиращо че вратите трябва да са затворени разхода ще е друг . Предполагам при едни и същи условия на работа и разхода ще е приблизително равен 5-10 лв разлика едва ли ще я усетиш откаде е дошла .
В описанието на Gree Hansol пише ''двойнороторен компресор'',а за модела U Crown-двустъпален.Ако може някой да обясни каква е разликата и да не би да става въпрос за двустъпален двойнороторен,както описват daiswkai?Има ли разлика в двата компресора?
Освен това в брошурата на U crown пише:3-редов външен топлообменник (модели 9 и 12).Ако това е добре защо го няма в18 ката?
u-crown | GREE България
Енергиен клас: A++ / A++
SCOP = 3.8
15 Hz Инвертор G10
2-стъпален компресор
Работни граници: от -30°C до +54°C
Регулиране на температурата през 0.5°C
Само 18 dB(A) в нощен режим
hansol | GREE България
Характеристики
- Енергиен клас: А+++ / A+++
- SCOP = 6.1
- Интелигентна система за обезскрежаване
- I-Feel мини сензор в дистанционното управление
- Електростатичен филтър
- Вграден WiFi адаптер
- Автоматично насочване на въздушният поток по вертикала и хоризонтала
- Двойнороторен компресор
- Охлаждане: -15°C~+43°С
- Отопление: -20°C~+24°C
Този пост е редактиран от cable; 24-09-17 в 18:05.
Здравейте,
Имаме такъв климатик от миналата година и сме много доволни. Ползваме го основно за отопление, на хол 27кв. в нова санирана сграда. Наистина е изключително безшумен и дори в най-студените дни отдавана температура на въздуха е много висока. Относно размразяването, имаше дни в София с минус 22 С, сравнявайки с климатици на съседи и по други сгради, които приличаха на ледени блокове и бучаха ужасно, този само леко се заскрежаваше и от време на време правеше бърз дефрост.
Бих искал да ви попитам за съвет:
Намислил съм да си купя такъв и за спалнята – 12 кв. м. Тъй като не внасят вече 09 размер, смятате ли, че ще бъде прекалено голям , т.нар. преоразмерен. Между другото, и сегашният на по-голямо помещение включва и изключва, което за мен е по-приятно от постоянното въртене на хладен въздух.
Ако искате да ги сравнявате просто погледнете параметрите.
номинал на Грее 5.28 мах 7.25 консумация при номинал 1.42
Нокрия номинал 6 мах 9.1 по спомен консумация при номинал 1.3 това за 14 ка
Коя ли ще е по -икономична......
До колкото съм разбрал климатика не е само топлообменик или компресор има и други фактори
Странно. Дават му 100W минимална консумация. Явно си повдига минимума...
Никой не говори за драми, коментираме че му дават минимално топлоотдаване 540W, които май не достига.
Когато навън е -22°, едва ли някой седи по цял ден пред ватметъра, всички се молят да идва пролетта! Короната е направена, да топли а не да работи на минимал.
Сигурен съм, че при такива външни температури, колегата Vesiev ,през половин час посреща гости търсещи спасение от студа.[emoji1]
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Нали е инвертор, а работи като конвенционален. Споко, и моите са така, и на много други сигурно. Никой не оспорва за какво е създадена короната нито се съмнява в достойнствата и.
Ако помещението е с малки загуби на топлина защо управлението да не отрегулира процеса и да е в равновесие.