При мен след края на дефрост изважда доста силен шум вътрешното тяло това нормално ли е при някой от вас имали такъв проблем
Имате предвид еднократен силен шум или, че вътрешното започва да работи шумно след приключване на дефрост?
Първото не е проблем и е нормален шум.Много зависи от монтажа и дължината тръбен път. Това "изпъшкване" е от смяната на налягането и е нормално. При Carrier-a от подписа ми го няма, но го нямаше и при Веритас-а, който беше на негово място миналата зима.Причината е, че тръбния път е над 5 метра, директно надолу ...Или поне аз така предполагам.
Ако турбината е на ауто-възможно е в началото да тръгва по-шумно.Можете да го оставите на фиксирана скорост-тогава няма да се форсира.
И в двата случая не е проблем, по-скоро дискомфорт
Да еднократно изпъшкване точно като изпускане на налягане ма доста силно тръбния ми път е около 1.5 метра.
Не знам 1,5 м ми се виждат малко.
В сервизното все пак е дадено 3 метра минимален тръбен път:
Но не го мислете-не е проблем!
Този пост е редактиран от stainway; 11-12-18 в 02:04.
Днес при температури от максимал +2 градуса и повечето време около 0 наблюдавах следния режим на работа:
Работи доста продължително без да се натоварва с консумация от около 550 вата. Направи досега 3 дефроста (средно на 4-5 часа), но винаги при преминаване в офф.
Нямаше видимо заскрежаване, но изтече доста вода (погледнах го при един от циклите). При отрицателна температура се включва нагревателя, но само при офф-общата консумация при он си е непроменена.
Справя се много добре в моята дневна 32-33м2 90+м3, предполагам, че спокойно може и в100м3.
Досега не съм го виждал да прави дефрости по време на догонване или поддържане на температурата.
Държа го на 24 градуса (прави 22 на пода) без I feel и с фиксирана 3-та скорост на турбината.
Духа си топло, при офф никакви движения или обухвания и повявания.
Чакаме да стане по-студено
В какъв смисъл, само при офф? То самия процес на дефрост, изглежда като влизане в офф. Не зная как е при тая машина, но при моите е така.
В смисъл, че така или иначе ще мине в офф, защото си достигнал заданието и го подминава,което ме изненада приятно.
Около 3 минути. Просто така и така ще спира -прави и по един дефрост.
Не съм усетил подобно нещо, но щом казваш....Следващият път ако го хвана да дефроства, ще го погледна по-отблизо