На парно съм,но съм си правил експерименти в спалнята.С Delonghi ковектор на min консумурам 700 w и поддържам спокойно 19 градуса .С маслен радиатор Смядово на 570 w ,вкл единия реотан поддържам и малко повече,към 20 градуса.Без никакъв проблем.Даже уредите се изключват
Спалнята е вътрешна ,с дървена дограма (здрава) ,неизолирана,12 квадрата е мисля,не съм я мерил.
Днес ще взема от познат такъв измервател и ще видим за какво става въпрос.Иначе сега за 2ч по електромер 1.5 киловата е изхарчил на 22гр е настроен и на 2-ра степен на вентилатора.Два прозореца има стаята двойни или как да кажа с две крила са стандартни,отвътре е залепен гипсокартон без вата,отвън без изолация.Това е в общи линии
Ако имаш включени хладилник,комп,перялня,тв,или каквото и да е,дори и да не работи си потребява.Телевизора ми е на 17 w,другия на 14w,пералнята е на 6 w и.т.н.Ако ти се включи хладилника - около 150-170w харчи компресора.За 2 часа киловат и половина в тая жега е много.Ако е само климатика.
P.hristov сподели подробности за lomo eko модела,пуснахте ли го вече?
@loshiatЯвно загубите са ти достааааа... При наемателите ми с два 12 чейндж се топлят 59 квадрата сметката от 20.12 до 20.01 е 175 лева, като отида за наема вътре се разхождат по тениски (нямам идея колко градуса е) отделно си готвят а топлата вода е на бойлер. смятам двата климатика да са изгорили към 100 лева.
Естествено значение има изолацията, отвън на стените е 10 см. стиропор а на тавана върху плочата е 20-25см вата, дограмата е обикновена ПВЦ с двоен стъклопакет.
Преди изолацията този апартамент беше хладилник (краен последен етаж под вентилиран покрив).
При мен 107 квадрата. Работят: два конвектора аирлек тактик на 5та степен; климатика на 20° ; духалка в кухнята (за по два три часа дневно) ; три телевизора; два компютъра; бойлер; готварска печка; хладилник; проточен бойлер теси в кухнята и отделно дето не мога да науча женорята в къщи да гасят лампите и по-рядко да ползват преси за коса. Сметката за тока 21.12. 2016 - 22.01.2017 е 328лв.
Изпратено от моят HM 1S с помощта на Tapatalk
Добре изолацията явно има значение и знам че е така,аз на етажа съм навсякъде изолиран защото съм на газ.Но чак пък 120лв. да направи не знам.Както казваш два климатика мофеби са изгорили 100лв при мен без изолация да е 100 ще го приема.Взех сега такова устройство датчика му показваше 20гр на климатика,работи 10мин някъде на 1350-1400вата консумация.Бях го вдигнал на 23гр свали после на 900вата и не мърда.Вдигнах му на втора степен вентилатора свали още на трета още сваля.Датчика му показва вътре 22гр.Свалям на 22гр от дистанционото на първа степен на вентилатора 700вата черпи и не сваля.Същевремемнно пробвам датчика му колко показва и хоп 21гр.Как падна тази температура като не е спирал този климатик.Сложих го на автоматичен режим и падна до 600вата и повече не пада консумацията .Трябва ли да се изключи този климатик като вдигне темп. не знам.Техника каза че не се изключвал а си понижавал консумацията на 150-200вата и така.Мерим с живачен термометър колко е темп. 22гр е.А той си бачка и черпи 600вата и не спира.Утре щял с комисия да идват в нас да мерят фреони и така климатика си е добре.Накрая ще се пищисам и ще прежаля някой лев и да си размонтирва и да си го взема.Какви тениски ,какви къси гащи бе хора не знам.
Моя като си направи градусите и изключва напълно за по няколко часа. В режим I feel е и на авто.
Изпратено от моят HM 1S с помощта на Tapatalk
Според мен нищо му няма на климатика. А тези 120 лв не са от него. Закачи го за уред за измерване и му виж консумация за 7 дни или за 24 часа. Сега погледнах моя. При 20 градуса зададени и външна температура 9гр. консумацията му е под 400w. Вентилатора е на авто.
Стаята е 16 КВ. При тебе квадратите са повечко, щото имаш кухня и коридор и те са преходни. А при преходните има една кофти особеност. Тои си достига температурата основното помещение, но понеже имаш още 2 преходни не очаквай температурата в кухнята да е колкото в стаята с климатика. Може да стане, но трябва да поработи доста, отделно че като падне температурата в кухнята, ще мине време понеже в помещението където е ще е колкото трябва... Просто прехода на въздуха между стаите се забавя...
Ако му е правил средно по 800 -850 w консумация ,за месеца те ти 120 кинта само от него.
Родителите ми са с парно и хоп виж сметката им за ток с 30 лв повече.То беше казано, че сметките ще са по-високи.Нормално е когато някой краде ток да се натрупа на коректните потребители разликата.Не мислите ли и вие така.Мислите ли, че плащате това, което изразходвате?Аз не мисля.Климатика в изхарчил колкото му е било нужно ,а вече за разликата не знам.
Този пост е редактиран от avenger; 16-02-17 в 15:11.
Родителите ти нямат ли електромер, който да отчитат? Би ли обяснил механизмът по който на коректните потребители се разпределят сметките на крадящите ток? Винаги ми е било интересно как става, но не мога да си го обясня! И на мен една жена ми каза, че сметките ще са по-високи, но не знаех дали да и повярвам. Иначе беше убедителна и е интелигентна на вид. Затова може да и се вярва.