Благодаря, момци, притеснява ме, че това не е "понякога", а почти перманентно... Може и да е нормално, както казахте, има язовиирче на около 150-200 метра, да факт. Как е по Дунава, там така ли са машините на градуси около нулата, заскрежени непрекъснато?! Чудно ми е просто, може пак под вола теле да се окаже, че търся...![]()

), около 2 градуса външна t°, вент на 4, относителна влажност около 85% (според метеостанция гр. Сливница, че е най-близо)... Нямам компетентността да сравня променливите и факторите, за да контаминирам някакви крайни изводи, затова се обърнах към всички, благодаря пак.
), само консумацията очаквах да е по-малка (или поне се надявах!, при машина А+++), ама докато не опитам да сметна топлозагубите, както казваха Vizi и Cable, си остава във "въздуха" това - няма как да се иска или твърди, без измервания - съгласен съм с тях. Притеснява ме почти перманентното заскрежаване, какато казах, понеже не съм при машината, не го бях наблюдавал, но според майка ми през повечето време била "снежна" питата на външното. 
Разположението е така, пропорциите хич не ми се получиха.
Камината в хола не се ползва, яко е "опакована", отворът е "затапен", клапи на комина - затворени и т.н.

.
е, аз заложих на газова печка (4.2kW) с 2 бутилки в мазето.