Страница 28 от 37 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 548
Like Tree241Одобрявам

Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2014

Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

И с тази настройка (3) не съм сигурен до каква степен е адекватна работата. Настроен е на 22 и още не е спрял да духа топло.Ще го оставя така, за да видя утре лога от термометъра.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Отговор: Gree GWH12UB-K6DNA4A U-CROWN или GWH12AKC-K6DNA1A-O SOYAL

Откакто го настроих на новата настройка изобщо не е спирал да работи. Настроен на 26 поддържа чудесно температурата.
    Сега се появи проблем в противоположната крайност. Малкия се изпоти доста в стаята и от един час се опитвам да сваля температурата. Вече го смъкнах до 21 градуса, но продължава да поддържа 26, и не спира да духа.
    Зададох го на нощен режим, поне да духа по-слабо. Трябва да разгадая на какви градуси трябва да го държа през нощта за да поддържа 24 / 24.5.
    Поне се радвам, че проблемът със "заспиването" на климатика се реши. Сега ще боря другата крайност. Няма пълно щастие.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това 3 което визуализира най вероятно е офсета на температурата горе при него ,най сетне нормална стойност

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Добро утро колеги (ако мога да кажа че е добро) при мен тази настройка тотално разби работата на машината, добре че не я направих и на 12 ката. Влезе си в някакъв цикличен режим поддържа си между 24 и 26 в различните части на стаята дори и при задание 21.
    Молбата ми е ако някой знае как да се върне старото положение да ми пише. Ако не ще трябва да търся колегата , който ми го монтира.
    Благодаря предварително.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

намаляй градусите

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2021

Да ама не става. Аз още не съм изчел как става, но ходих да гледам подобно. Ако ще и на 16 да го сложиш, все седи на 24-26 градуса, все едно е блокирал на тях. При едни други хора пък бичи все на 1400 вата и не спира, та ще ходят техници пак.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

При мен явно не е забил чак така. Настроих го на 17 и след 20тина минути въртене само на вътрешното тяло при 23/24 в стаята влезе в офф.Което е добре , само че сега си нямам и идея как ще трябва да го настройвам ,защото седя на 24/5 , когато съм буден и на 22 някъде спя. Означава ли,че трябва да намалям повече докато оффне и падне до желаната и тогава да я задам. Странно ми е така. Ще експериментирам повече като се прибера от работа. Благодаря на Alexi ,че все пак успях да го спра.
    Vasil Vasilev одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

своенравна машинка ще се окаже тоя модел
    Vasil Vasilev одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Moже би тая настройка "+, -, +, -, +, -" означава да се вдигне с 3 градуса, ако се почне първо с минус може би ще се свали. Само да не се вдигне още с 3

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Според мен настройката с +-, +-, включва опцията споделена тук - https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ml#post1016792
    При мен прави точно това, върти постоянно вътрешния вентилатор на ниски обороти. Определено съм доста по-доволен от новата настройка, въпреки проблема който идва с тази настройка.
    В момента съм в процес на проектиране / избор на някои smart home екстри, и като го включа към smart контакт, ще споделя и данни и графики за консумацията на ток.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Да дам и моите 5 стинки по темата. Моето Gree е модел бора 9ка. Има абсолютно същите ядове и работи он/офф. Вдига на 600 вата консумация, работи 2-5 минути и изключва падайки на 20 вата. Турбината върти на много ниски обороти. Усеща се с ръка на 10см от тялото. При мен е монтиран и в доста малка кухня с отворена врата към коридор. Като цяло забелязвам абсолютно същия модел на работа ,както и при вашите машини. По късно ще опитам дали и при мен ще сработи тая настройка.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Е тия климатици не си ли контактуват с дистанционното, че ги правят тези магарии?

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сега е модерно сам да си преценяш
    bobivg, sevastaki, Vasil Vasilev и 1 други харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2021

Тамън се зарадвах, че има решение за проблемите на колегите, когато на другата страница чета коментари за прегряване. Очевидно това "решение" на проблема е от онзи "дърварския" тип. Да лъжем вътрешното тяло за температурата около него, ама дали лъжем външното? Нека колегите с ватметри кажат как се отразява това "решение" на консумацията. Не стига, че в уж нормално състояние, какъвто се води моя, пада супер трудно под 500 вата, камо ли пък ако му приложа тая процедура. Дори и да заработеше адекватно машината при колегите с оплаквания, пак не мисля, че на един от уж ТОП моделите на бранда трябва да се прилагат такива методи. Това си е чист срам и резил за Gree, които имат претенции за позиции на пазара. Адмирации за бързите реакции и желание на бг представителите за решаването на проблема! Заслужават си похвалата, но проблемът трябва да се реши генерално/централно на ниво софтуер. Съветвам всички да продължат усилена комуникация за рекламация с нашите представители. Климатикът има всички предпоставки да е топ машина, но с този куц софтуер е като Херкулес без глава/мозък.

Относно firmware update, който дойде тези дни - подкрепям колегата @mladen86 , който съобщи за удължено работно време на турбината след офф. И това е. Външното тяло си е тихо и спокойно, както от самото начало. Консумацията си е същата. Работата си е същата. Но ЕТО ТОВА (софтуерен ъпдейт) е начинът за генерално решаване на проблемите с "успиването", а защо не и за консумацията. Не ми се вижда OK да пада тооолкова трудно под 500 вата (вече топля 30-33 кв.м). Това също могат да го погледнат от Gree. Не искам да ми вее хладко на 250 вата. Но едни 350-450 вата мисля, че са един добър санитарен минимум със сравнително топла струя. Пишете и това в комуникацията си с производителя. Да помислят и в тази насока. За мен лично, само това е недостатък - консумацията. Моят Soyal продължава да бачка здраво и да забравя да почива. Ползвам го основно на 24 гр. и вечер на 23, тъй като ни е по-комфортно.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Цитат Първоначално публикувано от presen Виж публикацията
    Тамън се зарадвах, че има решение за проблемите на колегите, когато на другата страница чета коментари за прегряване. Очевидно това "решение" на проблема е от онзи "дърварския" тип. Да лъжем вътрешното тяло за температурата около него, ама дали лъжем външното? Нека колегите с ватметри кажат как се отразява това "решение" на консумацията. Не стига, че в уж нормално състояние, какъвто се води моя, пада супер трудно под 500 вата, камо ли пък ако му приложа тая процедура. Дори и да заработеше адекватно машината при колегите с оплаквания, пак не мисля, че на един от уж ТОП моделите на бранда трябва да се прилагат такива методи. Това си е чист срам и резил за Gree, които имат претенции за позиции на пазара. Адмирации за бързите реакции и желание на бг представителите за решаването на проблема! Заслужават си похвалата, но проблемът трябва да се реши генерално/централно на ниво софтуер. Съветвам всички да продължат усилена комуникация за рекламация с нашите представители. Климатикът има всички предпоставки да е топ машина, но с този куц софтуер е като Херкулес без глава/мозък.

Относно firmware update, който дойде тези дни - подкрепям колегата @mladen86 , който съобщи за удължено работно време на турбината след офф. И това е. Външното тяло си е тихо и спокойно, както от самото начало. Консумацията си е същата. Работата си е същата. Но ЕТО ТОВА (софтуерен ъпдейт) е начинът за генерално решаване на проблемите с "успиването", а защо не и за консумацията. Не ми се вижда OK да пада тооолкова трудно под 500 вата (вече топля 30-33 кв.м). Това също могат да го погледнат от Gree. Не искам да ми вее хладко на 250 вата. Но едни 350-450 вата мисля, че са един добър санитарен минимум със сравнително топла струя. Пишете и това в комуникацията си с производителя. Да помислят и в тази насока. За мен лично, само това е недостатък - консумацията. Моят Soyal продължава да бачка здраво и да забравя да почива. Ползвам го основно на 24 гр. и вечер на 23, тъй като ни е по-комфортно.
    Ами снощи пак си експериментирах . Настроих го на 22 , за 6 часа работа не изключи в стаята беше 24/5 после като си легнах реших да го оставя на слийп свали си на 23 някъде.Консумацията като обща консумирана мощност няма съществена разлика. Иначе след първите 20 минути си пада на между 420 и 600 като работи 5/8 минути после върти 4/5 и пак, на слийп режима пада на 320 до 400. Това мога да кажа. Аз лично бих върнал стария вариант при мен , даже ме е яд ,че изобщо пипах , защото се държеше що годе адекватно машината...Чака отговор от няколко места по този въпрос.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 37 ПърваПърва ... 182627282930 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Gree GWH12UB
    От KI_YOOU във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 576
    Последно: 26-01-22, 11:02
  2. Gree 12 BORA GWH12AAB WI-FI / K6DNA4A
    От A40 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 21-08-21, 01:29
  3. Gree GWH24AAD-K6DNA4A
    От GearBest във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-18, 18:41
  4. GREE GWH18UC-K3DNA4F U-Crown
    От georat във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 63
    Последно: 17-07-18, 11:38
  5. GREE I Crown II GVH24AK-K3DNC6A
    От P.Hristov във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 23-02-17, 22:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе