Може вътрешния датчик да лъже, но може и да прегрява компресора. Трябва да се види от специалисти.
Може вътрешния датчик да лъже, но може и да прегрява компресора. Трябва да се види от специалисти.
Какво значи да прегрява?
Обадихме се, но ще дойдат в петък.А специалистите все пак са Техноклима за това питам вас.
Понеже не съм наясно и не зная какъв може да е проблема бих искал само да попитам за какво помещение го ползвате-колко квадрата или кубика?
sevda75,мисля,че получи отговор.
Повече от форума можеш да очакваш само ако се появи някоя врачка.Първоначално публикувано от ewgeny
За специалистите се мисли преди закупуването на климатика.Първоначално публикувано от sevda75
Октомври сложих HITACHI RAS/RAC-E14H1. Вече е март и мога да направя равносметката. Доволен съм като цяло. Е ако е много влажно размразява по-дълго и изстива, но радиатора въобше не размразява, нали? Вътрешното тяло леко вибрираше, нос слижих от гумените тампони на ММ и заспа. Външното явно е монтирано добре и не тропа. При -15 декември си поддържаше зададените 22. Е по празниците включвах и втория климатик в спалнята (топля 2 стаи с Хитачито като е монтирано точно срещу врата на спалнята в хола) за час-два вечер, но ние сме си малко зиморничави.
Аз би трябвало да бъда пристрастен към тази марка, но все пак ще се опитам да дам обективно мнение. Като цяло марката е добра без да блести с нещо особено много. Правят добри и здрави машинки без да са най-икономичните или най-мощните или най-тихите, но пък цената им е ........ по някой път много добра. От тази марка могат да се очакват изненади от всякакъв неприятен характер – като гърмежи на компресори Power modul и неща от всякакъв такъв характер, но това го има и в другите фирми. Просто тук са една идея по изявени. Като се взима климатик от тази марка не трябва да има някакви особено огромни очаквания, но които има такива очаквания трябва и добре да се е приготвил да даде 2 или 3 пъти повечко парички отколкото Hitachi-то. А ако има някъде промо на Hitachi си взимайте, защото тази година цените са здраво нагоре. Пък кой ти гледа дали са с едноредов или двуредов топлообменник
Dulo,кажи моля те за колко голямo помещение го ползваш това E14H1?Първоначално публикувано от dulo
RAS/RAC-E14H2 с единичен или 2-ен топлообменик е и с капилярка или електромаг. вентил е ?
за 14H2 незнам обаче 35YH6 е с единичен е и е с вентил!Преди седмица сменях компресор.А доколкото знам моделите имат разлика само в компресора.
и аз си взех hitachi rac-e14h2,но външното ми тяло много бучи и вибрира малко. някой друг дали има същия проблем или така са ми го монтирали?! 
Е то на всеки прага за чувствителноста за сила на звука е различна, но разбирам какво имаш предвид. Нормално е да бучи и да вибрира малко, но само , когато е на мах трябва да има вибраций. За бученето ако работи като '' четиритактов агрегат'' мисля ,че е нормално , съдейки по мойто и на други хора. Така си работятПървоначално публикувано от bamzi
Вече дойде време да си монтирам Хитачито и още не съм се спрял на фирма,някой да препоръча някоя от която е доволен.
Намерих кой да го монтира.
В Ню Йорк ли живееш???Вече дойде време да си монтирам Хитачито и още не съм се спрял на фирма,някой да препоръча някоя от която е доволен.