Velev,благодаря за съвета послушах те.........сега бях отвън,температурата е -3 и няма грам скреж по питата,само прах.......
Velev,благодаря за съвета послушах те.........сега бях отвън,температурата е -3 и няма грам скреж по питата,само прах.......
Огледай го но преди това вдигни градусите на макс изчакай минута две да се разварти на макс и тогава огледай питата.Първоначално публикувано от btotev
Вдигнах температурата на 32 и изчаках една цигара време пак нищо,сухо е.......
Стана късно,благодаря на включилите се,явно след празниците ще ходя да се раправям,а до тогава ще се сгряваме цепейки дърва на двора и пиейки домашно винце край печката .
Весели празници и успешна нова година.
Лятото ако е работил добре което пак ме съмнява няма какво да му се чудиш като събереш парички вземай нов само че тоя път се допитай по сериозно за марката.
Хайде не се срамувайте и другите собственици на хитачи от по новите модели да си признаете че неможете да се сгреете без ракийка и без лиген с топла вода и духалка до климатика.
Обаче аз така и не разбрах,нормална ли е тази температура от 35 град. на изхода на вътрешното тяло и то на най-ниски обороти и на какво се дължи това...........
Сравнявах шума на външното тяло на ОСАКА и това на Хитачито,ми на осаката бе значително по-тихо а това на хитачито бучеше......как ли е спал брадчеда горе?
Аз лично вече втора зима топля една стая 12 м2 с Хитачи Е10Н2 и се справя много добре, дори и при миналогодишните мъгли и студове от -20С , така че не прави изводи за всички климатици с марка Хитачи от някакъв персонален проблем, още повече че не съм единствения доволен от този модел (визирам edi1). А относно коментарите за Мидеята, точно над моя има една 12-ка която миналата зима при мъглите се обледяваше ужасно и тракаше по-зле и от трактор, за консумацията няма да говоря предполагам всеки я знае.Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Да, моя започва трета зима и до сега не е имал нито един проблем, топли си добре, не замръзва, достатъчно икономичен е /макар, че това не е най-важното/.
Може би има някаква тънка разлика между H1 и H2...
И аз от месец и половина съм "щастлив" собсвеник на Хитачи Е10Н1, и до преди една седмица бях супер доволен, но след падането на температурите от коледа насам, климатика буквално умря! Ползвам го на вилата, и поради тази причина не направих по скъпа инвестиция, за което малко съжалявам. Иначе в по мекото време без проблем успяваше да затопли цялата къща - около 80м3, до 25 грдуса, като даже изключваше. От няколко дена "топля" само една стая - 35м3, или по скоро се опитвам да я стопля, тъй като днес когато отидох там, температурата беше 17 градуса. Климатика не го изключвам, работи постянно. И за да не съм толкова негативен, ще кажа и нещо добро - размразяването функционира перфектно, а и външното тяло работи доста тихо.
Явно има някаква голяма разлика между H1 и H2, защото с H1 се оплакват доста хора, а с H2 са доволни.
Можете ли да ми кажете дали при увеличаване на градусите започва да излъчва повече топлина, или това се отнася само до времето когато ще направи цялото помещение на зададените градуси? Зяащото при мене помещението е дота голямо и е на последен етаж
Ако става въпрос за инверторен климатик(предполагам,че питаш за Н1 ),ще е само до времето да затопли целия обем,след това ще си намали топлоотдаването само да поддържа новите градуси.Конвенционалките си топлят еднакво без значение на колко е настроен.
Те за TIMBERLAKE най-великите и единствени климатици са Фуджицу, ама тая година ще му щракна едно 10ЕН1 до едно Фуджицу сам да види и прецени разликата ............и да не говори такива глупости.Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Мойто Е10Н2 трета зима подкара, днес е страхотна мъгла и ниска температура, той си работи перфектно, размразява си питата до чисто /на около 1 час за около 5 минути/, топли си стаята.Възможно е да има разлика между двете серии, но Н1 уж я рекламирака като японска , малко по-скъпа е и не би следвало по тази логика да има проблеми, ама знае ли човек, какво има вложено в машината.Миналата зима моята машина при -18 град,уса и гъсти мъгли работеше перфектно, топлеше и размразяваше без проблеми.Понеже е под едно скатче, отдолу се беше образувала една огромна буца лед от конденза, но единствения лед по машината беше една висулка под дренажния отвор/който е доста голям и явно е на точното място/.