За толкова пари би трябвало да са му направили читав дефрост иначе ще е излагация. А и нали уж го дават да работи до -20, не би трябвало да има проблеми с размразяването.
Алгоритъма няма ли го качен някъде, да го прочетем?
Когато писахте на Хитачи въпроса за COP-a, можеше да ги питате и за дефроста.
Намерих на едно място в сервизното но на PSB, ще го потърся отново и ще го постна.
той това да му беше косура на FH .. Хитачито е много по добре направена машина като управление на турбина минимум шумове на фреон почти никакви .. и надали ще дефроства при +8 като FH .. тая табличка и аз я имам но е много трудна за разгадаване ,ще го видим на зима
Това не го гледай, доста неща се спестяват, фирмена тайна са. Ако беше само това, всички щяха да имат дефроста на Toshiba, но го нямат.
Какви са тия омотани таблици, пулих се и нищо не разбрах.
Втората диаграма мисля, че я разгадах частично. Значи, когато завърши първият дефрост, се задава интервала за следващия в зависимост от външната температура, при която стартира компресора.
Това DFTIM_OT P 0 според мен означава "интервал на дефрост при външна температура 0"
А хоризонталната пунктирана линия DFTIM_OT P 0 показва началната точка за започване на дефростите.
От 0 до -3 градуса дефростите ще бъдат най-чести
При -5 до -7 интервала между тях става най-дълъг и се разреждат.
И при -10 и надолу пак зачестяват на един и същ интервал.
Гледайте от хоризонталната пунктирана линия нагоре. Според мен стълбовете показват интервалите между два дефроста при различна външна температура. За мен втората таблица точно това показва.
Само че по ординатата не са дали времената.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-08-15 в 01:10.
Ама там са си останали.Алгоритъма е същия като сериите от по-ниските класове.Чисти идеално питата, но е по-зле от тошибския по интелект около и малко под 0-та.
Тази зима щяла да бъде много истинска, според синоптиците. Ако са познали, ще разберем. В PSB серията, според създателите и, е създаден особен профил на лопатите на винта, конфузьора и топлообменника на външното тяло, с който се минимизира натрупването на лед и се повишава топлообмена. Не намерих нищо за PSA, но е възможно да е същото и тук. Не подценявайте хитачи, в никакъв случай не го заслужават, въпреки даунгрейда на CNH2 преди 18 години, който специално направиха за България, благодарение на некомпетентните ни хладилни техници. Сега така работят от Дайкин, за цяла Европа, но всички ги смятат за мерцедеси и си ги купуват, ниските класове.
И сега не трупат лед.Дори моя, дето е около и под среден клас, за вече 8 години никога не се е натрупвал лед около дъното на обменника или на горе.
И аз моя го пробвах на отопление. навън 16оС вътре го пуснах на 27оС. Развъртя до 2118W. Изплаших се и го намалих на 23. Пробвах го за минимум и на 160W изключва.
Интересното бе, че като го изключих пак му дадох да се чисти (където си върти на празни обороти около половин час). През това време отворих прозореца и излязох от стаята. Връщам се след 5 минути и гледам климатика дърпа 600W. Затворих прозореца и го оставих да довърши.
от 2 дена си отоплявам целия апартамент с Хитачито ,навън е 8-10° .. има потенциал машинката ,тая сутрин като го пуснах чукна 2300 вата ,бълва жега яко като се развърти .. темперира ли се кротва на 200-250 вата и става незабележим - зададени 25 ,в най далечната стая 23
Е тва е истинска машина, не ония вентилатори, с йероглифите