50 минути работа и отново 4 минути дефрост,чу се някаква циркулация на фреон във вътрешното тяло и започна да си духа топло.
Но само при едната машина,другата още на съм я засичал.
Важното е че имат гаранция,а до като тя изтече ще им разкажа играта от работа!
- - - - - - - - - -
Наздраве но все пак темата е за конкретна марка и модел а не машини втора ръка.
През 2012 година в стария апартамент имахме HITACHI RAS-35FH6 RAC-35YH6
Който ползвах до тази зима и внаги работеше така когато падне под 0, по часовник дори и да няма грам скреж.
Този пост е редактиран от avenger; 11-12-17 в 21:08.
Напълно нормално е да работят. Това са машини правени за евопейския пазар с високи минимуми. Дискомфорт не чувствам. Моят е постоянно на он/офф. Важното за мен е да си държи зададените градуси. В момента е настроен на 23 градуса. В другия край на стаята, метеостанцията показва 22.5 градуса при външна около 1. Харчи околко 650-670w на цикъл.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Генади Алекси беше обеснявал как се местел някакъв датчик или нещо такова и почвали да дефростват само при заскрежен топлобменник.
Това ако те дразни ,че дефроства.
Наздраве .
Мен лично ако е на 50мин.по 4мин.не би ме дразнило ако е по-често обаче да.Дефроса е кратък и няма да изтине стаята.
Алекси мисля,че е време да кажеш на колко см.местиш тръбния датчик от топлообменика до ЕЕВ-то.
На Алекси хитачито е с различен топлообменник. При хитачитата първият дефрост е контролен, винаги на 1 час, и от неговата продължителност се определя интервалът за втория и последващите дефрости.
Не знам дали 4мин.дефрост на 50мин. работа е дразнещо, но 7мин. работа на 400W и 3мин. почивка си е меко казано отврат. (10мин. работа на 420W и 4мин. почивка си е същият отврат )
На каква мощност работят и в колко голяма стая? Като дефроства въобще има ли скреж по питата, изтича ли вода?
Последните няколко дни при мен падна до няколко градуса над 0-та, но влажността е ниска. Панасоникът ми още не е дефроствал, не го виждам и да трупа скреж по топлообменника, хем съм го напънал да топли 40 квадрата с консумация около 700.