Страница 10 от 52 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел.

Вътрешното тяло е монтирано на височина около 10 см от тавана и се пада в ъгъла на стаята почти.Височината на тавана е 2.60м .Тялото се намира в края на дългата стена (6.40м), като жалюзите са насочени към вътрешността на стаята. Съседната къса стена ( през която е пробито , за да излязат тръбите навън)е с прозорци и врата към блакона( пада се вътрешен на сградата).Външното тяло се намира на същата тази дълга стена( където е вътрешното тяло), и всичките кабели и маркучи се движат по въпросната стена. Външното тяло излиза малко пред парапета на балкона, а тръбния път относително е 2.5м( не съм вкъщи в момента и не мога да измеря точно).За вакуумиране- изпуснаха въздуха без уред( ако това въобще може да се нарече вакуумиране).

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

velmar: Ако погледнеш инструкцията за монтаж при този модел, минималното разтояние до тавана трябва да е не по-малко от 15 сантиметра, в твоят случай 20 сантиметра биха били добре.

Вакуумирането е много важно за да може климатика да покаже пълните си възможности. Моделът ти е от евтините но ако се монтира по инструкция може да работи добре /за парите си/. Когато се купуват евтини климатици е хубаво да се преоразмеряват малко, защото са по-слаби като работа при падане на температурите, в сравнение с по-скъпите. Ти имаш 60 W на кубичен метър при +7 градуса, които са малко за отопление при този евтин климатик. Според мен проблемът е в по-малката машина, не толкова до вакуумирането, но пък нямаше да е лошо да го бяха вакуумирали.

4. Тук е от
    Oct 2007

Благодаря ти за отговора! Значи сега трябва да ги извикам да ми свалят малко вътрешното тяло и да го вакуумират правилно с вакуум- помпа, така ли? А това изпускане на фреона механично каква роля играе тогава?

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

velmar: Вече е късно за вакуумиране, защото фреонът е пуснат в системата. Сега трябва да се изпусне целият фреон, да се вакуумира цялата система и да се зареди по електронен кантар. Но това са разходи които монтажната фирма няма да иска да поеме, затова ако искаш да се направи трябва да платиш фреона, R22 е евтин. За преместването на вътрешното тяло също трябва да се плати, няма да ти го направят безплатно.

При първоначалният оглед за монтаж се иска мнението на клиента къде иска да се постави климатика, като се следи от монтажниците дали се спазват изискванията за мотнаж на модела, може да се дадът препоръки за по-добра работа и комфорт при ползването. Ако тези изисквания не могат да се спазят при желанието на клиента се разясняват изискванията, ако клиента настоява, монтажа се прави както клиента желае, но пък монтажника трябва да е сигурен че в последствие монтажа няма да доведе до проблем за който да плаща монтажната фирма. Ако последното условие не може да бъде изпълнено монтажа се отказва.

6. Тук е от
    Oct 2007

В интересн на истината аз пожелах това да е мястото на вътрешното тяло,ама то май нямам голям избор...Ако го бяхме поставили навътре в стаята тръбния път щеше да е доста дълъг( а знам че не е препоръчително).Те предложиха да монтират на късата стена до прозореца, но там все ще има пердета, които или не трябва да се пускат, или случайно могат да застанат поне пред част от тялото.Сега жалюзите са насочени към вътрешността на стаята, за да обдухват натам.Аз си помислих че искат да сложат вътрешното тяло на късата стена, за да им е по-лесно.А за преместването на вътрешното тяло- ако те наистина не са спазили отстоятнието до тавана- не мисля че трябва да платя за преместването,тъй като това е тяхна работа- поне според мен.Те трябва да знаят изискванията .Аз не съм избирала височината.КАзаха ми че могат и до пода да го сложат ако искам, но по принцип се слагали по-високо..
    Ох, защо трябва да станеш почти техник, за да се застраховаш от невежи монтажници

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Щом съседните стаи са неотоплявани вклиматка е малък за това помещшение. Вероятно на климатика нищо му няма и не е проблем, че не е вакуумиран. Решението е да си сложиш изолациа на вътрешните стени и най важното, вентилатора го дръж на макс. На ауто не се надявай да се стоплиш.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Климатика го държа само на heat i и степен на обдухване high. Блока е ново строителство.Апартамента е изцяло вътрешен с югозападно изложение.Като пекне слънце- се усеща.Дори едната стена е ,така да се каже, с двойна изолация, тъй като се пада на калкан и има моята стена,изолазия,и следващата стена на другия блок...
    Ох, ще се побъркам вече . А климатика дали наистина е малък за помещението? 68 са ми кубиците, а той нали се води до 75.Верно че не е много толеранса, но и не е на максимум.Все пак не м исе струва нормално в тези топли дни при зададени 30 градуса да поддържа максимум 21.А като стане по-студено? тогава няма да има смисъл да го включвам изобщо
    МОже ли още едни съвет- дали е най-добре хоризонтално да е насочен на "обдухване"( т.е.- да не е застопорен смао на една позиция)?
    Съжалявам че ви занимавам само със себе си, но наистина не знам къде да търся проблема...

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Проблема ти е в това че съседните помещения не се отопляват. Имал съм същия случай с къща кадето всички стай не се ползват и клиента се оплакваше че неможе повече от 19 да затопли като при него липсва всякаква изолация.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2005

М-да, съгласен съм с VeleV.Klima.
    Основния проблем е неотопляваните съседни помещения, както и новото строителство. С една дума - топлозагубите.
    Мога да те успокоя, че до 2-3 години проблема ти ще се реши - стените ще изсъхнат! Тогава дори и да не се населят околните помещения, стената ще е доста по-добър изолатор.

Това е минуса да купуваш ново или да си вземеш неопитна жена - престижно, обаче куца изживяването

12. Тук е от
    Oct 2007

Oтново БЛАГОДАРЯ за отговорите
    Цитат Първоначално публикувано от echo
    Това е минуса да купуваш ново или да си вземеш неопитна жена - престижно, обаче куца изживяването
    За протокола- аз съм жена ;-) НО пък има и една друга реплика: "цял живот- жена втора употреба, кола втора употреба..... " В нашия случай не дебютирахме с ново в горните категории, та решихме жилището поне да е новичко
    (извинявайте за Оф-а)
    Поздрави!

13. Тук е от
    Aug 2007

velmar, в първия си пост пишеш, че стаята е 25 кв.м.
    За сравнение ще ти кажа при нас как е и мнението ми е, че е трябвало да вземеш 18-ка за твоя обем:
    С този същия климатик отоплявам спалня 2,90/4,50 - вътрешна, южно изложение, с двойна изолация - в смисъл че има балкон остъклен с алум. дограма и изолиран с 5см. фибран.
    Та в най-големите студове в началото на януари при -10* външна, настройвах различни температури, но повече от 20* не можа да вдигне.
    Климатика ми е монтиран подобно на твоя, само че външното тяло не виси отвън на парапета на балкона, а е закачено на вътрешната къса стена на балкона на съседната стая, т.е. явява се на завет. И съседната стая се отоплява, но отдолу не топлят и съм последен етаж.
    Доволна съм, даже при сегашните температури го пускам само нощем.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2007

VELMAR, можеби му трябва време за да стопли стените, които все още поглъщат много топлина! (това е първите няколко дни) При 22* в помещението, и положителна температура навън изходящия въздух от вътрешното тяло трябва да е с температура 48-50*. Ако е близка до тази значи работи добре. Ако спира (изключваме режим размразяване), значи достига зададената температура, което е добре.Положението на клапата, регулираща посоката на въздушния поток нагласи по следния начин: спираш и пускаш климатика (за да застане в начално положение), след което натискаш 3 пъти бутона "air direction" (ще се смъкне леко надолу). Върни се назад в темата (стр. 4,5) и ще видиш някои измервания, които съм публикувал! Нашия направи 25* при външна -10*(минус) и зададени 28*. Стаята ми е 20 кв, панелка без изолация и с остъклена тераса, отдолу не топлят! Твоето помещение е по-голямо, не очаквай да потдържа по-висока температура от 25*, и то при положение че не го спираш!

16. Тук е от
    Oct 2007

Благодаря ви за отговорите и съветите! ba4_dido , още днес ще направя така, какот ми казваш.Аз и нецеля да правя "баня"-25* са ми достатъчни, но се притеснявам че не ги достига.Аз съм с малко дете и температурата на метър от земята е към 18-19*,което хич не ме устройва.Ще пробвам да замеря изходящия въздух колко е. Иначе изключва периодично- т.е.- достига зададената температура, но може би високо до тавана...Аз звънях междувременно на техника, който го монтира, казах му за проблема и той изказа подозвение че му е малко газта....Ще дойде утре да го погледне.Аз пък установих че отстоянието на вътршното тяло от тавана е много малко- около 5-6 см може би, а в инструкциите за монтаж изискването е 15 см или повече.Не знам- дано се подобри работата му, защоот не ми се иска да му помагам с духалки
    Между другото снимах и монтажа на климатика

ОЩе веднъж благодаря ви за отзивчивостта!

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Plovdiv

Здравей velmar.
    Имам същия климатик като твоя, със син стикер Midea.Незнам има ли разлика от другите със тъмносин и червен надпис. Стаята която отоплявам e ~ 16 м2 и е по принцип много студена. Всички стени наоколо са неотопляеми освен тавана . Само горния етаж в тази стая се отоплява. Нямам забележки за климатика. За цената си е екстра както се казва. Той си включва и изключва на 27 градуса, дори и при доста ниски температури. Но на метър от пода е толкоз 18 градуса. Така, че когато се налага му помагам с духалка, няма как. Но забелязвам, че когато пусна духалката, климатика скоро изключва и работи много малко време. Просто топлият въздух има "гадното" свойство да си седи на тавана. Затова насочвай жалюзите надолу и вентилатора на HIGH.

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от velmar

velmar: Нещата изглеждат от снимката още по-лошо от описанието ти преди това, вътрешното тяло е направо залепено за тавана.

Меренето на изходящият въздух от вътрешното тяло няма да даде точни резултати за работата на климатика, защото обемът въздух който може да засмуче при този залепен за тавана монтаж е малко и температурата ще е голяма.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 52 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе