Ами - утре ще идва техника, който го монтира, и ще го карам да премести вътрешното тяло по-ниско.Дали ще е възможно без разкачване на цялата система?
Ами - утре ще идва техника, който го монтира, и ще го карам да премести вътрешното тяло по-ниско.Дали ще е възможно без разкачване на цялата система?
В такъв случай ще ти дам още съвети:Първоначално публикувано от velmar
1 Така и така ще идват, обади се днес и си поръчай гумени тампони за външното тяло! Като стане по-хладно ще се получат едни леки вибрации...
2 И аз мисля че вътрешното тяло е високо, можеби не толкова че не може да смуче въздух, колкото че този въздух е по-топъл и климатика спира рано. Насочи въздуха към средата на стаята. Пробвай да отвориш предния панел под който са филтрите но само около 5-6 см (май ще трябва да го подпреш) и го остави така до вечерта
За да смъкнат вътрешното тяло ще трябва да направят нов отвор в стената! Тръбите трябва да имат лек наклон, за да отвеждат кондеза към терасата! Може да се наложи и да режат тръбите.
Предполагам техника знае номера с местене на датчика да го премести отстрани на пласмасата и няма да изключва така без да е достигнал температурата.
Златни сте
ама климатика може да си достига температурата, но на височинат,а което не ме устройва...... Ще му кажа за датчика!Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ами то и сега почти липсва наклон...Първоначално публикувано от ba4_dido
Още монтажника насочи въздуха към вътрешността на стаята.А каква е целта на отварянето на панела?Какъв резултат трябва да очаквам?Първоначално публикувано от ba4_dido
(ох, май ставам досадна, но много мразя да завися от някой и същевременно да съм в неведение...)
Идеята е просто да смуче въздух от по-ниско. Това е просто експеримент, не е задължително да проработи... Ако това стане, първоначално климатика ще работи малко повече време и постепенно стаята ще се затопли. Сега се сещам че някой ми споменаваше за възможност за настройки на датчика да променя стойностите си, тоест при температура 25* да отчита 22* примерно. Това мисля че те устройва, но не съм много сигурен дали модела има такава "екстра" а и най-добре е да се допиташ до специалист да не би да има странични ефекти от това.Първоначално публикувано от velmar
Ако това не е така и климатика се зареди с повече фрион отколкото има нужда, това ще доведе до претоварване на компресора и много вероятно да се скапе.Първоначално публикувано от velmar
E неееее- ще се побъркам вече Надявам се че няма по 6-то чувство да прецени количеството фреон, а ще замери по някакъв начин с някакъв уред......Първоначално публикувано от ba4_dido
Споко - не се шашкай!Първоначално публикувано от velmar
Номера с датчика, който е споменал VeleV.Klima трябва да реши проблема с минималното разстояние от тавана. И не мисля, че имаш проблем с фреона - не си дала индикации за това.
Тези машинки не са супер ефективни, но са като мулета - работят и топлят при сериозни натоварвания.
Все пак мисля, че ще е нужно повечко време докато се затоплят стените от няколко дни, което обаче си е в реда на нещата с новото строителство.
ако предния панел стои отворен,и работата на климатика не се подобри. то аз не виждам смисъл да се сваля надолу вътрешното тяло!и при мен е монтиран по същия начин на околу 7 сантиметра от тавана само,че моя е стария модел с решетъчен лицев панел и нямам никакви проблеми.
7 см е напълно нормално. Няма и от какво да имаш проблеми.
Извинете за глупавия въпрос, но какво се постига с открехване на капака?
Аз последния път като прах филтрите и не успях да го затворя плътно да щракне и го оставих така - 1 см открехнат?
на открехнат капак даваш шанс на климатика да смуче въздух от по ниско ,така имитираш сваляне на вътрешното тяло с около 20см. P.S. за жените 20см.са много относително понятие
Velmar, има ли развитие някакво?
Някой друг ще пробва ли да обясни!Първоначално публикувано от marto68