Благодаря, VeleV.Klima. Но ако впоследствие се оправя и заработва нормално още ли има съмнения за компресор?
Благодаря, VeleV.Klima. Но ако впоследствие се оправя и заработва нормално още ли има съмнения за компресор?
Всъщност тая вечер хич не зацепи, а затвори жалузите и пак почнаха да му мигат Operation и Pre-Def. Утре ще дойдат от сервиза.
Може и друго да е но няма да коментирам.
ARTU, Най-вероятната причина е, че работния кондензатор на компресора си е влошил параметрите и трябва да се смени. Това е при положение, че до сега климатика си е работил без проблеми и не е бил пипан от техник.
Водят се MSG-09-12 HRN2 конвенционални климатици на фреон 407С запомещения съответноПървоначално публикувано от jori
09 - 35 кубика
12 - 50 кубика
общо взето добри машинки.
Не е пипан от техник, освен за т.нар. "профилактика", която включваше измиване на топлобменниците на външно и вътрешно тяло и вентилаторите първата година, а втората - само топлообменника на вътрешното тяло. За целия период на експлоатация до момента се държа добре, дори и в студената зима. Общо взето съм много доволен до момента...Първоначално публикувано от valen1
С толкова малки топлообменници ще си проличи зимата колко са добриВодят се MSG-09-12 HRN2 конвенционални климатици на фреон 407С запомещения съответно
09 - 35 кубика
12 - 50 кубика
общо взето добри машинки.
И аз ги забелязах тези дребосъци. Мислех, че са конвенционални 7-ци или нещо такова... Тази машинка може да се нанесе поне 2 пъти върху някоя по-хубава инверторна 9-ка, ако не и повече
Айдеее! Пак работи Оказа се някакво залепнало реле. Смениха го за 15 минути.
Имам следния проблем: от мидеята се носи гадна миризма на застояло. Тая миризма идва от тапицерията, която се намира зад клапата. Пръсках я с препарат за почистване на климатици и я изплакнах, но няма резултат. С какво да я почистя?
най добре да дойде техник да ти свали вътрешнпото тяло и да махне платката и да се измие както трябва с вода препарати и т.н.
Климатика е в гаранция, няма да дойдат! Една година ги чаках за тампони... няма да им се моля! Може ли това да се изпере и с какво? И трябва ли да се сваля?
Много моля за съвет, че вече се замаях от информация...
В една друга тема попитах за друга марка климатик, който бях капарирал, и благодарение на съветите тук зарязах капарото. Както и да е.
Спрях се на Мидея, но все още се колебая между Midea MSG 12 HRI и Midea MSG 12 HR.
Интересува ме кой от двата ще ме топли по-добре и кой ще харчи по-малко ток?
Някои ми казват, че класическата 12-ка е по-добра, други изтъкват предимствата на инвертора...
тоя, дето го капарирах, не го искам вече ето тук пуснах самостоятелна тема:Първоначално публикувано от ba4_dido
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg314270
сега се чудя коя Мидея да избера - Midea MSG 12 HRI или Midea MSG 12 HR?