Страница 9 от 52 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел.

умряла работа 12ка да го топли. може, ама въобще няма да е достатъчно топло. и наистина някой знае ли каква е ролята на йонизатора в тоя модел и има ли такъв въобще?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от ivoru
    каква е ролята на йонизатора в тоя модел и има ли такъв въобще?
    Нема, Баце...

4. Тук е от
    Dec 2007

и аз така си помислих, пък на кашона изрично пише "with ionizer", лъжливи китайци

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Има йонизатор вижда се в ляво едно черно изпъкнало зад клапата това е ама той работи предимно в охлаждане.

6. Тук е от
    Oct 2007

Вчера обикалях по техно-магазините да го видя тоя климатик и евентуално да го купя.Обаче ме убеждаваха че на тия минусови температури въобще нбяма да тръгне- да съм си вземела инверторния.Ама за него пък отзивите не са особено хубави....И сега съм в голяма чуденка.Да взимам ли климатика или не? И всъщност кой да взема?МОля ви- помогнете ми в избора

7. Тук е от
    Oct 2007

@velmar Температурите вече не са така ниски.По документация MSG 12 HR работи до -7*, напоследък имах наблюдения върху един, който си работеше на -16*. Вероятно ще топли по-слабо сега, когато е по-студено, но ще топли. Иначе доколкото съм запознат, конвенционалната сплит система (клас С) е по-ефективна от инверторната (клас D).

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007

На тоя дзвер как да му стигна зумерчето че да му лепна едно тиксо и да не пищи толкова силно?

10. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте.Аз съм нов във този форум но наистина много се впечатлих от всички постове.Живея в доста студен апартамент на първия етаж.Имам климатик JENERAL -9 не е инверторен ,но държа да отбележа че съм сташно разочарован и затова реших след като се допитах до специалист който монтира климатици да премина към по евтин вариант.В началото на месец януари си монтирах две Мидеи едната MSF 12 i MSF 18 която ми я монтираха в хола.Много съм доволен поне засега ,издържаха на температури до -17 а като се има и предвид че живея в Плевен кадето температурите са доста по ниски работят перфектно .Постоянно ги държа на 22-23 градуса и на auto fan и съм много доволен.Единственно което ме притеснява е разхода на елктроенергия.Ако някой може да ми каже колко гори една 12-ка за месец ще му бъда благодарен.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Здравей!
    12ката прави консумация от около 30лв при температурите който са сега и стига до 50лв при температурите до -20. Тази консумация съм я замерил с уред а за 18ката мога да ти дам уреда да го сложиш на нея и да засечем.

12. Тук е от
    Jan 2008

Здравей.
    Ще се радвам да я замерим тази 18-ка колко ще ми глътне за някой друг ден стига да не ти спирам творческата дейност.Аз не ги изклучвам и двата климатика ,бойлер.компютър и поне един телевизор работи по 15 часа на ден и по мои скромни изчисления разходами на ден е 7 лв.,но искам да подчертая че апартамента ми е панелен на 1 етаж и е доста студен.Другото което установих .че 18-та много по бързо изклучва и това ме води на мисълта че разхода не е чак толкова по голям от 12-та.А и да не забравя да те подсетя когато имаш въможност да сложим от тези тампончета на 12 -та.За сега съм много доволен.
    Благодаря ти предварително !

13. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте! Имам един въпрос относно MSG 12 HR. Този модел дали има датчик за външната температура или му е зададено на определен период да се размразява.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

pavka07: Виж посочената тема, в началото ще откриеш обяснен принципа на разкрежаване при този модел.

http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg279702

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Въпрос към техниците, занимаващи се с поддръжката на Мидея:
    1. Може ли да се намери компресор за модела MSB-18HR и на каква цена?
    2. Може ли да се закупи от някъде външно тяло за този модел (може и втора ръка) и на каква цена?
    Говорим за Стара Загора и региона.

17. Тук е от
    Oct 2007

Хайде и аз да се оплача...твърде скоро след покупката( имам MSG 12HR от една седмица).Та- бихте ли се изказали по пролема ми... Опитвам се да отоплявам помещение- около 25кв.м ( кубатурата я изчислихме че е 64).Та- задавам 29-30градуса и в стаята е не повече от 22 градуса) на височина 1.5м, а на метър от пода -19).Не ми се вижда нормална тази работа.Все пак навън не е студено.Помещението е югозападно изложение, ново строителсто с изолация.Вярно че никой не ме отоплява от никъде,но все пак....)
    МОля за мнение по въпроса!

18. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

velmar: Опиши монтажа на климатика. Външно тяло разположение, вътрешно тяло, височина от тавана, вакуумиран ли е при монтажа, дължина на тръбен път и всичко което се сетиш.

Имаш 3 800 W отдавана топлина при +7 градуса /делено на/ 64 кубични метра = 59,38 W на кубичен метър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 52 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе